Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielony Chram

Zielony Chram

Darecka 01:22, 24 gru 2023

Kanciki wołają o moją uwagę, a rutewki wabią puchatymi pomponami:

Zgolone na jeża turzyce odżywają, wszystkie roślinne przeprowadzki się przyjęły

Darecka 01:31, 24 gru 2023

Drogi kasztaniku, uczyń mi ten zaszczyt i zakwitnij proszę choć jednym kwiatkiem w przyszłym roku, ładnie proszę

Ferrero (Selero?) Rocher i pory posadzone, czas wysypać przestrzeń wokół skrzyń skoszoną trawką:

Tutaj z kolei mamy pękate pączki pigwy i w końcu, 20 maja, poczciwy foliak zostaje zasiedlony melonami Malaga i Charentais, agrestisem ( ), ogórkiem meksykańskim i szklarniowym oraz 2 sadzonkami arbuza Rosario.

Darecka 01:34, 24 gru 2023

Takie to Ci były dryblasy potężne zaraz po posadzeniu :

Na specjalne zamówienie Elci (czyli mamy mego lubego) zamawiamy 2 kaliny herbaciane. Łączka kwietna pokazuje pierwsze kolorki.

Darecka 01:43, 24 gru 2023

Więcej kolorków:

I titul przyłapany na gorącym uczynku z kosiarką ( kiedyś wymyśliłam mu inny przydomek: Hrabia Monte Pryskocz, bo robił opryski drzewkom owocowym ).

Widzicie placki gołej ziemi wokół budki będącej letnią rezydencją naszych psiaków?- rylce z nich nie z tej ziemi, skończyło się na wkopaniu mocnej siatki, żeby dać dosianej trawce jakąkolwiek szansę za ukorzenienie się i przetrwanie.

A tutaj peonia w ogródku mojej mamci, musiałam koniecznie cyknąć fotkę, tak mnie uwiodła pięknem swych pastelowych płatków (była ogromna! ):

Darecka 01:51, 24 gru 2023

Kolejne chciejstwo wędruje pod mą strzechę- oto zawilce Little Breeze Kiss w trakcie odpakowywania:

Te małe pipsztoki na froncie rabatki to właśnie one- komu podać lupę?

Dalie się rozrastają i w końcu możemy komisyjnie opękać z Szymem pierwszą truskawę:

Darecka 01:56, 24 gru 2023

28.05.2023
Pomidorki obsypują się kwiatuszkami, na niektórych zawiązały się już pierwsze owocki, w prawym rogu na dole widać wielodoniczkę z kiełkującymi ogóraskami:

Łączka tym razem w bardziej dzikim wydaniu:

Darecka 02:01, 24 gru 2023

Darecka 02:04, 24 gru 2023

Małe zbliżonko na kępkę orlików 3w1 i zdrowiuśkie rozetki hostowe:

Saba przeprowadza kontrolę jakości trawnika:

Darecka 02:10, 24 gru 2023

Byliśmy zmuszeni poczynić te szkaradne zasieki antywłamaniowe w warzywniku, okoliczne koty rozbestwiły się na tyle, że uznały pulchną ziemię w skrzyniach za królewską kocią kuwetę, zniszczyły mi prawie cały rządek fajnie podrośniętych rzodkiewek, sporo siewek aksamitek, kilka ogórków i jeszcze pewnie inne roślinki, o których litościwie zdążyłam już zapomnieć. Chwilowo pałałam żądzą mordu, ale nie można winić kotów, że są, no cóż.. kotami

Bździoły uwijają się z robotą, aż miło:

Darecka 02:15, 24 gru 2023

Ten widok nigdy chyba mi się nie znudzi (no może z wyjątkiem zielonej siatki ):