Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Kordina 21:06, 17 sty 2024

Ale masz w tym tunelu, aż nieprawdopodobne a mysz kto złąpał? Ty czy kot?
Rojodziejowa 21:17, 17 sty 2024

Kordina napisał(a)
Zależy ile kupisz bo z kolei koszt wysyłki 40 zł, jak chcę 10 to wychodzi na All smart tak samo, chyba że jakiś większy hurt to wtedy rzeczywiście się opłaca

Tu jeszcze jest z darmową wysyłką. Trochę drożej wychodzi sztuka, ale przesyłka darmowa i nie jest to produkt outletowy
AgaBoso 21:42, 17 sty 2024

Dzięki Asiu za ostatni link Czy 180cm będzie wystarczające na pomidory?
Rojodziejowa 22:07, 17 sty 2024

Agnieszka_Z napisał(a)
Dzięki Asiu za ostatni link Czy 180cm będzie wystarczające na pomidory?

Niestety nie widzę nigdzie dłuższych tyczek. Noo czasem te proste mają 200cm.
Te z linku na końcu mają dziurkę, dzięki czemu, to co będzie wyżej możemy już prowadzić przy sznurku. Myślę, że to będzie dobre rozwiązanie.
Kontonaogrod 07:35, 18 sty 2024

Moje też mają chyba 180cm, pomidory je przerastają, ale resztę podwiązuję. Podwiązuję też te tyczki w tunelu, do jego aluminiowej konstrukcji, bo lubią się pochylać - roślina z owocami jest całkiem ciężka.

Mysz/nornica? padła sama, znalazłam ją w tunelu - mamy tam trutki rozłożone bo w ubiegłym roku bardzo nam zielsko podgryzały. Nie miałabym w sumie nic przeciwko ale zapach moczu gryzoni już do przyjemnych nie należy, zwłaszcza jak sałata którą masz jeść tak pachnie... większość ubiegłorocznych kury zjadły
Kontonaogrod 10:13, 18 sty 2024

Wrr. Gość od koparki przekładał przyjazd 2x (a podobno mieszka 5 minut od mojej działki), więc ja przekłądałam też gościa od gruzu... w końcu przyjechał osobówką i stwierdził że on jednak nie będzie tego robił. Krew mnie zalała. To czemu pan się zgodził? Czemu pan nie obejrzał tydzień temu jak się z panem umawiałam?

Mam nowego, na przyszły wtorek, oby gość z gruzem też miał wtedy czas... wrrrr no i ekipa budowlańców też musi być przesunięta... heh
Kontonaogrod 10:28, 18 sty 2024

Na otarcie łez - jestem oficjalnie producentem żywności w tym pięknym kraju buahahaha

Kordina 11:01, 18 sty 2024

Gratulacje!!! A tamten facet zupełnie nieodpowiedzialny, ale najważniejsze, że i tak wszystko idzie do przodu mimo przeszkód, które pokonujesz jak skoczek długodystansowy
Kontonaogrod 11:31, 18 sty 2024

Mam nadzieję że ten kolejny koparkowy przyjedzie i zrobi. 180zł za godzinę a ludzie sobie wybierają co chcą robić... heh zawracanie głowy.

Dobrze że gość z wywrotką i gruzem normalny...

Niemniej - mam nadzieję - w przyszłym tygodniu temat drogi będzie zamknięty...
Muszelka 12:15, 18 sty 2024

Gratuluję glejtu!
Wspaniale dążysz do obranego celu!