Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Kordina 17:11, 06 sie 2024

U Ciebie jakoś secesyjnie w ogrodzie, te zawijaski
Kontonaogrod 18:10, 06 sie 2024

Dzięki

Cukinia od zerwania do zjedzenia żyła jakieś 40 minut

Kontonaogrod 20:56, 06 sie 2024

Tak sie zastanawiam czy na urlopie nie bede klasc dachu. Mateusz sie nie pojawil ani wczoraj ani dzis (dzis mial byc na 100proc mowil wczoraj). A dzis nie odbiera telefonu I nie odpisuje na smsy... żenada. Chłopak nie ma 3 lat tylko trochè więcej...

Znamy sie od 5 lat, 3ci dom mi buduje...
Serio?

Wrr
Juzia 08:59, 07 sie 2024

Kontonaogrod napisał(a)
Tak sie zastanawiam czy na urlopie nie bede klasc dachu. Mateusz sie nie pojawil ani wczoraj ani dzis (dzis mial byc na 100proc mowil wczoraj). A dzis nie odbiera telefonu I nie odpisuje na smsy... żenada. Chłopak nie ma 3 lat tylko trochè więcej...

Znamy sie od 5 lat, 3ci dom mi buduje...
Serio?

Wrr

Skąd ja to znam...
Wody dalej nie mam. I nie wyrównane.
A już umówione było...
Kontonaogrod 09:04, 07 sie 2024

Weź. Oddzwonił, przyjedzie, a ja już zaczęłam oglądać youtube o kładzeniu dachówki

Współczuję Justyś, wnerwiające to jest mega. Najlepiej nie polegać na ludziach bo się można tylko przejechać. Ja wszystko rozumiem - ciągnięcie 3 placów budowy na raz, wakacje, pogoda, choroby i inne sianokosy. Ale bez jaj, ja wszystko rozumiem, tylko nie mów że przyjedziesz jak wiesz że nie przyjedziesz... i odbieraj telefon. Jesteśmy dorosłymi ludźmi, przecież cię przez telefon nie zeżrę...
Juzia 09:24, 07 sie 2024

Kontonaogrod napisał(a)
Weź. Oddzwonił, przyjedzie, a ja już zaczęłam oglądać youtube o kładzeniu dachówki

Współczuję Justyś, wnerwiające to jest mega. Najlepiej nie polegać na ludziach bo się można tylko przejechać. Ja wszystko rozumiem - ciągnięcie 3 placów budowy na raz, wakacje, pogoda, choroby i inne sianokosy. Ale bez jaj, ja wszystko rozumiem, tylko nie mów że przyjedziesz jak wiesz że nie przyjedziesz... i odbieraj telefon. Jesteśmy dorosłymi ludźmi, przecież cię przez telefon nie zeżrę...

Ahahahahaha! Ty jesteś jak ja Filmy na yt..... hahahahhaa! No identyczna!

Też mam takie zdanie. Nie jesteś na 100% pewny, nie obiecuj że przyjedziesz i zrobisz.
Nie rozumiem takich ludzi nic a nic. Ja jak wiem, że się spóxnię 5 min to już mi głupio.
A tu takie coś....

Dobrze, że u Ciebie chociaż robota pójdzie dzisiaj!!!
Ja dalej nie wiem kiedy. "W tym tygodniu".... haha!
Kontonaogrod 09:28, 07 sie 2024

W przyszłym tygodniu. Może od środy. Póki co siedzi w domu na kwarantannie (taaaa już w żadne bajeczki mu nie uwierzę) - znaczy przewiduje że nie zjawi się u mnie jeszcze tydzień.

No pewnie że bym wlazła na ten dach i przybijała dachówki. Docinki w większości zrobili. Z obróbkami blacharskimi bym miała problem bo nie mam giętarki - ale już obczaiłam skład 2 wioski dalej z giętarką. Mam 3 tygodnie urlopu
LIDKA 10:57, 07 sie 2024

Ty to nie usiedzisz.
Budujesz z nim 3 dom znaczy dobry fachowiec. Zaczekaj ...bo co bedzie jak spadniesz z dachu, a te obróbki wcale łatwe nie są.

Wielu znajomych miało kłopot zaciekami przy kominach i miejscach obrobionych blachą.

Podglądam i kibicuje.
Kontonaogrod 11:05, 07 sie 2024

Kominy są gotowe

Oddzwonił do mnie, ale przez tę dobę miałam już scenariuszy milion włączając siebie osobiście na dachu jakby to było łatwe to bym sama zrobiła (ale nie mam ani wiedzy ani czasu, niestety

Spadać też bym nie chciała

Ale jak gość po tylu rozmowach i budowach nie odbiera i nie oddzwania... no nie umarł, bez przesady to zamiast spać kombinuję najgorszy scenariusz i jego rozwiązanie więc jak najbardziej bym układała dachówki już niewiele zostało, dwa dni pracy ekipy max...

dzięki
Kontonaogrod 18:32, 07 sie 2024

1wsze jabłko z nowej działki!!! Jej

Mniam! Polecam I czekam az drzewo urosnie