Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Patrycja_KG_Lu 17:23, 06 lut 2024

Jak szeroki pas masz miedzy swoją drogą wewnętrzną a płotem? Spadek na tym pasie jest w kierunku drogi czy mi się wydaje?
Kontonaogrod 17:32, 06 lut 2024

Pas miedzy ogrodzeniem a droga ma 1-5 metrów na oko. Jest wąski przy wjezdzie I rozszerza sie na przestrzeni 200m do ok 5m.

Tu widac - 1 panel ma 2.5m I sa 2kawalki kolejnego.

Tak spadek jest w kierunku drogi. Co nie jest idealne.

Ale po budowie dowieziemy kamienia I zwiru tak zeby droga byla 15cm wyzej.

Rozmawialam z koparkowym I wzial to pod uwage rownajac. I bedzie z kumplem wozil potem ten kamien. Ale to pewnie blizej jesieni.
LIDKA 21:20, 06 lut 2024

Karola pędzisz jak piorun. Ledwo ogarnęłam że kupiłaś działkę a tu juz budowa drogi i płoty.

Trzymam kciuki
Twoją energią można pluton wojska obdzielić.
Urszulla 00:13, 07 lut 2024

LIDKA napisał(a)
Karola pędzisz jak piorun. Ledwo ogarnęłam że kupiłaś działkę a tu juz budowa drogi i płoty.

Trzymam kciuki
Twoją energią można pluton wojska obdzielić.

Też tak myślę mi też by się przydała
Kontonaogrod 02:46, 07 lut 2024

Haha dzięki Dziewczyny

Tez jeszcze nie ogarnelam nowej działki nie rezerwowalabym wyjazdu gdybym miala budowe w planie a tu od razu działka z pozwoleniem, zero czekania, mozna dzialac

Buzki
Muszelka 10:00, 07 lut 2024

Twoje styki potrafią działać wielotorowo!

Już za moment oderwiesz się od koparkowych
Ale fajnie!

Carpe diem!
Wracaj wypoczęta i szczęśliwa!
Kontonaogrod 10:10, 07 lut 2024

Dzięki z tą wielotorowością to chyba za dużo, bo mi się styki przegrzewają czasem a z drugiej strony bardzo trudno jest mi robić NIC.

No ale tym razem czas mamy wypełniony po brzegi i nudzić się nie będziemy - to pewne
Muszelka 10:44, 07 lut 2024

Kontonaogrod napisał(a)
Dzięki z tą wielotorowością to chyba za dużo, bo mi się styki przegrzewają czasem a z drugiej strony bardzo trudno jest mi robić NIC.

W ferie rok temu byliśmy na Malediwach, dobrze że tylko tydzień (trzeba koniecznie tam jechać raz w życiu! mówią ludzie) hmmm wiem że nigdy więcej tam nie pojadę bo tam NIC NIE MA prócz cudnych plaż, słońca piasku i oceanu. Nudy na pudy, nie ma co oglądać, miejsce tylko dla par które nie wychodzą z łóżka ewentualnie ludzi którzy codziennie nurkują. Mimo odwiedzenia 3 wysp stwierdzam że to antyteza wakacji 2 książki wzięłam przeczytałam w 3 dni a potem zostało gapienie się na palmy i kraby pustelniki
Mam nadzieję tym razem nudzić się nie będziemy

Bardzo wiem, o czym piszesz Zgadzam się w 1000%
Kontonaogrod 10:49, 07 lut 2024

Szkoda jechać pół świata żeby zobaczyć ładne plaże. Ok w zimie -u nas paskudnie tam 30 stopni- to jest duży plus. Ale plaże w Grecji na przykład nie są jakieś gorsze za to są dużo bliżej.

Polecam inne kraje gdzie jest co zobaczyć - przyroda, zabytki, kulturę. Zobaczyć jak żyją ludzie. Do Birmy kiedyś bym chciała wrócić (jak się uspokoi i otworzą granice). Bali jest cudne choć zatłoczone, może poza sezonem jest lepiej (?).

Ale póki co do końca roku pas bo budowa i kasa
Kontonaogrod 13:00, 07 lut 2024

Dziś wieje jak nie wiem, chłopaki postawili trochę przęseł I pojechali do domu...

I ktoś bez pytania zostawił wywrotkę gruzu oczywiście nie tam gdzie jest potrzebny...

Teraz muszę znowu zamówić gościa z koparką żeby to rozłożył... będzie brama może nie zdarzy się to ponownie heh