Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

UlaB 21:55, 07 kwi 2025

O, wpadne jutro do LM - ostatnio gdy bylam mieli wciaz duzo ciemiernikow ale byly drogie. Moze i u mnie jest przecena.
Kontonaogrod 06:22, 08 kwi 2025

ElzbietaFranka napisał(a)

Jaka piękna plantacja. Czy to Karoli. Już nie wiem gdzie jestem. Siedzę i oglądam od wylewek do ostatniej.
Skąd ty masz takie ciemierniki kiedy one tak urosły. Dlaczego u mnie tak nie rosną.
Pewnie obornik dawałaś czy tak dobra glebę masz.
Pozdrawiam

Tak, przy sadzeniu tutaj zeszły dwie przyczepki obornika. Pod każdą roślinę łopatą. Na nowej działce nie ma więc nie będą tak rosły
Kontonaogrod 06:23, 08 kwi 2025

UlaB napisał(a)
O, wpadne jutro do LM - ostatnio gdy bylam mieli wciaz duzo ciemiernikow ale byly drogie. Moze i u mnie jest przecena.

Dobry plan kiedyś bym wsiadała w auto i jechała. Teraz średnio mi się chce buahaha
UlaB 07:52, 08 kwi 2025

I tak będę jechac obok
Kontonaogrod 08:00, 08 kwi 2025

Nigdzie nie jeżdżę i jak mam jechać - zwłaszcza do Krakowa - to jest wielka wyprawa Jak tylko się da to wolę załatwiać sprawy w mniejszych miasteczkach, często w Oświęcimiu przy okazji odwiedzin Rodziców. A tam Castorama tylko, LM nie ma

Korki są takie że godzina w jedną i godzina w drugą, mimo że do granicy Krakowa mam 12km... do granicy może i w 7 minut dojadę, ale potem się zaczyna

Cieszę się że podlałam wczoraj rośliny na górce, jakoś lepiej się czuję - podlane mają dużo większe szanse się przyjąć. Zwłaszcza że nie padało od ponad miesiąca.
Bambusy były podlane i to mocno bardzo po przesadzeniu. I teraz myślę że trzeba było je przyciąć, bo połowa wygląda jakby usychała... zobaczymy co z nich będzie.
Wynajmowałam koparkę głównie po to żeby je przenieść (bo szpadlem nie ma szans żeby je wykopać). A tu zanosi się na klops...
Kontonaogrod 09:11, 08 kwi 2025

Domówiłam deski do kupionych ostatnio toalet, kpując z outletu wyszło 50% normalnej ceny. Obejrzałam je dokładnie (toalety, deski nowe) - nie widze nic, żadnych śladów, rys, czegokolwiek.

Szukam i znaleźć nie mogę ścianki prysznicowej typu walk in i brodzika z kompozytu, innego inż biały (najlepiej szary) - w komplecie. Teraz wszystko sprzedawane osobno, ścianki są zwykle do stawiania bezpośrednio na płytkach z odpływem liniowym. W poprzednim domu kupiłam komplet, teraz kompletów nie widzę hmmm a boję się kupować osobno, bo czy to będzie pasowało? Odsyłać takich dużych elementów bym nie chciała, bo koszt i ryzyko że nie dotrą w całości - więc po co sobie dodawać problemów. Hmmm
Wafel 09:17, 08 kwi 2025

A ten brodzik ci potrzebny, skoro chcesz walk in??? Do prysznica tego typu wchodzi się na podłogę po prostu stawiasz tylko ścianki i drzwi jak chcesz. Ja tak mam.
Kontonaogrod 09:19, 08 kwi 2025

Tak mam tutaj. Ale wolę brodzik bo lepiej mi się go czyści. Teraz mam walk in na płytkach z odpływem liniowym i nie chcę z powrotem. Wylewki (w nowym domu) mam na całości podłogi z miejscem przygotowanym pod brodzik bo chcę brodzik

Tak miałam w poprzednim domu i wygodniej się to jednak czyściło (kupiłam komplet niski brodzik ze ścianką walk in dopasowaną do niego.

Myślę że kupię osobno bo inaczej nie widzę, ściankę oprę na płytkach, a brodzik w środku - tyle że między brodzikiem a tą ścianką wtedy potrzebny silikon i jak to wygląda z boku? Chyba nie za bardzo? Hmmm
Wolałabym szybę opartą na brodziku = dopasowaną = kupowaną razem... tyle że nie mogę znaleźć teraz
Wafel 09:46, 08 kwi 2025

Zobacz produkty Radawy. Nie stawiaj szyby na płytkach to będzie trudne w utrzymaniu czystości i wizualnie z tym silikonem słabe rozwiązanie Kontaktuj się z producentami lub przedtawicielami tej lub podobnej firmy. Ja miałam nietypowy rozmiar wnęki więc musiałam zrobić szyby na zamówienie.
Kontonaogrod 09:47, 08 kwi 2025

Dzięki