Ciekawa jestem jak nam w międzyczasie poprzesuwają godziny lotów tym Scootem, dwa lata temu korygowali godziny dwukrotnie. Dlatego nie będę rezerwować dolotów zbyt szybko, bo zrobiłam je od razu i potem wyszło na to że jeszcze dwa noclegi w Atenach musiałam nam zorganizować - bo aż o tyle te godziny się zmieniły
Czeka mnie najprzyjemniejszy fragment, tj. czytanie o tym co dookoła jest i gdzie polecieć i na ile dni, szukanie opcji transportowych (do Kuala Lumpur autobusem można dojechać co nie jest złą opcją - lubię się gapić przez szybkę w obcym kraju)

to 350 kilometrów i 5h autobusem za 80-100 złotych. Lub 120zł i 4,5h pociągiem
Malezja bardzo nam się podobała i mam niedosyt bo stolicę ominęłyśmy ostatnim razem więc teraz nadrobimy. No i jest jeszcze wyspa Langkawi - ech
Ale Borneo mnie bardziej kręci i z Singapuru bliżej. Więc wstępny plan:
Singapur nocleg lub dwa (zarezerwowałam z bezpłatnym odwołaniem w hotelu kapsułkowym w dzielnicy Little India która była mega i miała super jedzenie

Kuala Lumpur 4-5 noclegów? Najlepsze że tam 5gwiazdkowe hotele z basenami na dachu z widokiem na Petronas Towers kosztują 100zł za noc za dwójkę... szok
I na koniec Borneo na tydzień

Kuching i Kota Kinabalu
I powrót do Singapuru i do domu
Singapur (1 nocleg)-->Kuala Lumpur (5 noclegów)--> Kota Kinabalu (4 noclegi)-->Kuching (5 noclegów)--> Singapur (bez noclegu, lot powrotny na noc)