Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Kontonaogrod 06:45, 15 maj 2025

Czekam w MORD Kraków (jaka nazwa!) na Młoda. Zdaje pisemny egzamin na prawo jazdy o 7:05
Mamusia na parkingu

Edit: Zdała na 100proc

Buka tricolor dopiero posadziłam rok temu nie zauważylam żeby go przypalało
Makao 07:53, 15 maj 2025

Gratulacje dla córki jak tak samo siedziałam jak Ty rok temu. A jak jechał na jazdę i potem widziałam jak wraca to miałam łzy w oczach że zdał. No bo gdyby nie zdał to egzaminator by wracał za kierownicą. Powodzenia na jeździe.

Co do biletów to widać że obcykana jesteś. Tego Ci zazdraszczam.
UlaB 08:25, 15 maj 2025

Gratulacje córce

Nowy wyjazd tez super jaka linia z Aten do Singapuru?
Nasiona dyni mam swieże. Ogórki wschodzą u mnie wg odmian - niektore zero, inne, nawet starsze - 100%. Cukinia loteryjnie, ale tu rzeczywiscie nie są to tegoroczne nasiona. W zasadzie nie rozumiem więc o co chodzi z dyniami. Ale mam tak "fajną" pogodę, ze moge jeszxze dosiewac i tak wszystko w domu.
Zastanawiam sie czy nasiona lezaly w dobrej temperaturze. W przyszlym roku przetrzymam w innym miejscu.
Kontonaogrod 08:30, 15 maj 2025

Dzięki Dziewczyny Ania gratki dla syna

Scoot (flyscoot.com) - linia singapurska, tani przewoźnik, tak skąpi na pasażerach że nawet wody nie daje a lot 10 i 12h no ale coś za coś. W Singapurze są za darmo kraniki z wodą do napełniania własnej butelki

Są też te loty z Wiednia, ale drożej i z dolotem tamże gorzej (chyba że pociągiem jechać ale człowiek się bardziej umorduje niż lotem do Azji
MartaCho 08:39, 15 maj 2025

Kontonaogrod napisał(a)
Czekam w MORD Kraków (jaka nazwa!) na Młoda. Zdaje pisemny egzamin na prawo jazdy o 7:05
Mamusia na parkingu

Edit: Zdała na 100proc

Buka tricolor dopiero posadziłam rok temu nie zauważylam żeby go przypalało

Gratuluję Córci! Brawo!
Brawo Wy, że na 7 do MORdu dotarłyście Syndrom krakowskiej mżawki- wszędzie korki w mieście.
Pamiętam, jak egzamin E8 przeżywałyśmy, a tu co? Już za rok matura...
Kontonaogrod 08:52, 15 maj 2025

Nie było źle, trzy wioski i wyskakujesz na Balickiej

Za tydzień praktyka, a tu może być bardzo różnie. Siedziałam na tym parkingu i trzej instruktorzy wrócili z oblanymi dzieciakami z tyłu, więc ten tego podobno w Krakowie trudno jest i zdawalność mają niską... ale mam mądre i ogarnięte dziecko (po mamie) buahahahha

Za rok matura! Strach się bać! Rozszerzony angielski (pikuś), ale też chemia i biologia (ała)
MartaCho 09:02, 15 maj 2025

Kontonaogrod napisał(a)
Nie było źle, trzy wioski i wyskakujesz na Balickiej

Za tydzień praktyka, a tu może być bardzo różnie. Siedziałam na tym parkingu i trzej instruktorzy wrócili z oblanymi dzieciakami z tyłu, więc ten tego podobno w Krakowie trudno jest i zdawalność mają niską... ale mam mądre i ogarnięte dziecko (po mamie) buahahahha

Za rok matura! Strach się bać! Rozszerzony angielski (pikuś), ale też chemia i biologia (ała)

Nie może być inaczej z tym ogarnięciem- takie geny!
Moja planuje zdawać rozszerzoną matematykę i WOS. Angielski też na pewno spoko. Ale co potem, to jeszcze nie wie.
Kontonaogrod 09:22, 15 maj 2025

hhe 50% genów ma do dupy! Ale mam nadzieję moje + moje wychowanie przeważają buahahahaha

Weterynaria i medycyna... mam nadzieję to drugie wybierze bo studia i początek praktyki trudne, ale potem może być takim np dermatologiem i się w życiu nie napracuje

Rozszerzona matma! Szacun
Makao 09:56, 15 maj 2025

Mój syn zdawał teraz maturę. Oczywiście angielskim najmniej się przejmowałam bo próbne zdał na 100%. No ale samym angielskim matury nie zda. Podziwiam wszystkie rozszerzenia bo każde trudne.
Mój wybrał tylko angielski. Zdawanie matury zakończył w tydzień bo od razu mieli ustne. Z polskiego trafiły mu pytania ponadprogramowe. Podobno najtrudniejszy zestaw ale na 65% wydukał. Angielski ustny oczywiście 100% a nigdy korepetycji nie brał. Córka moja ma 13 lat i też zapierdziela po angielski jak szalona. Środkowy syn (16 lat) nie wiem bo nigdy nie słyszałam jak mówi. Na pewno rozumie wszystko ale z wymową to nie wiem. Moje dzieci to umysły ścisłe więc ten angielski tak im łatwo wszedł.
Wyniki matury pisemnej dopiero w lipcu więc się okaże.
Kontonaogrod 10:05, 15 maj 2025

Trzymam kciuki