Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Kontonaogrod 19:54, 10 cze 2025

To dziewanna szkoda mi ją było wyrwać więc sobie rośnie
Kontonaogrod 08:33, 11 cze 2025

Dzisiaj 5 zawodników Mateusza (wraz z kuzynem, wujkiem i 2 chłopakami z liceum chyba bo na oko w wieku mojej córki) robi ocieplenie i montuje stelaże, a 2 kładzie płytki (gość z Mołdawii i drugi z Ukrainy)

Mam nadzieję dużo nadgonią w przyszłym tygodniu mamy urlop, będziemy stawiać pergolę nad miejscem na pszczoły i malować ściany, plus podłogę w garażu. Już garaż opustoszał jak ekipa pownosiła wełnę na piętro. Cieszę się że to idzie
Monia81 08:41, 11 cze 2025

Aż miło się czyta niech idzie
Kontonaogrod 09:00, 11 cze 2025

Dzięki Monika
właśnie miałam pół-zawał bo mi się przypomniało że przy każdym WC jest dupomyjka - bateria bidetowa -którą wypadałoby wyciągnąć poza obudowy stelaży WC zanim zostaną oklejone płytkami...

mam nadzieję że to zrobią.
tulucy 09:50, 11 cze 2025

Cieszy taki ruch na budowie. Aż zazdraszczam bo ja ciągle czekam na prąd. Od roku...

Ale postępy jakieś i tak mam, bo w przyszłym tygodniu będą mi stawiać ogrodzenie od frontu. A to mi da możliwość zrobienia frontowego ogrodu, z rezerwą na kostkę, ale zawsze coś, przynajmniej wyznaczę linie rabat i ziemi dosypię.
Kontonaogrod 09:55, 11 cze 2025

Jej! Trzymam kciuki!

ja na prąd też czekam. Próbuję uzbroić działkę ogrodową, fajnie że niedługo to przestanie być moim problemem. Sąsiadka ma słup na swojej działce i nie zgadza się na zamianę kabla między tym słupem a moim - kabla grubszego o pół centymetra ekipa w podnośniku stojącym na drodze, żadnego kopania, żadnego wchodzenia na jej działkę, nic. Ale nie bo nie, bo nas nie lubi (bo M jej powiedział, grzecznie, żeby może nie przerzucała swojego śniegu na naszą działkę - kobieta ma 75 lat i chyba całe życie tak robiła a tu niestety od 5 lat ktoś mieszka (my)... heh
między innymi dlatego cieszę się na przeprowadzkę bo tam sąsiad tyko jeden i chyba normalniejszy, no i 500m dalej a nie 20
veva 09:55, 11 cze 2025

Prace idą ekspresowo. Super wygląda ten trawertyn z płytkami na podłodze
tulucy 10:02, 11 cze 2025

U nas kwestia dostawcy prądu... najpierw się wlokło z projektem, teraz z wykonaniem. Deweloper wniosek złożył wiosna ubiegłego roku, prąd miał być teoretycznie na koniec czerwca 2024. Ja tam mam gdzie mieszkać, ale jak przyszli sasiedzi mieszkają w wynajmowanych, to mają ciśnienie.

My też mamy jedną sąsiadkę zastaną, starszą panią. Ostatnio mojej mamie powiedziała, ze już się nie boi osiedla, bo wcześniej to strach był, że będą miastowe ludzie itd. A teraz już nas poznała, i zagadać można. Ostatnio to nawet specjalnie do nas przyszła, niby na spacer z psem, ale pogadać sobie chciała.
Kontonaogrod 10:03, 11 cze 2025

veva napisał(a)
Prace idą ekspresowo. Super wygląda ten trawertyn z płytkami na podłodze

Będzie ok. Mam nadzieję Dzięki!

Słońce próbuje świecić, pół nocy lało. Mam nadzieje ocieplenie skończą w tym tygodniu, to w przyszłym będziemy mogli my trochę podziałać w domu. Malowanie, garaż, sufity. Jej!
Kontonaogrod 10:09, 11 cze 2025

tulucy napisał(a)
U nas kwestia dostawcy prądu... najpierw się wlokło z projektem, teraz z wykonaniem. Deweloper wniosek złożył wiosna ubiegłego roku, prąd miał być teoretycznie na koniec czerwca 2024. Ja tam mam gdzie mieszkać, ale jak przyszli sasiedzi mieszkają w wynajmowanych, to mają ciśnienie.

My też mamy jedną sąsiadkę zastaną, starszą panią. Ostatnio mojej mamie powiedziała, ze już się nie boi osiedla, bo wcześniej to strach był, że będą miastowe ludzie itd. A teraz już nas poznała, i zagadać można. Ostatnio to nawet specjalnie do nas przyszła, niby na spacer z psem, ale pogadać sobie chciała.