Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Kontonaogrod 14:02, 15 cze 2025

Wycięłam połowę kiwi z tunelu, i tak nie owocuje więc można je zredukować. Podlałam całość, wieczorem wypielę resztę skrzynek - niewiele mi już zostało. Wycięłam trochę liści pomidorom - boję się żeby choróbsko ich nie dopadło ledwo zaczęły rosnąć.

Podrzucę młodą na przystanek i skoczymy na górkę zobaczyć jak tam sytuacja
Kontonaogrod 16:04, 15 cze 2025

Cos zrobili ale mniej niż mi się wydawało że zdążą

Nowe hortensje posadzone

Dynie

Kontonaogrod 16:09, 15 cze 2025

Słoneczniki

Wśród chwastów

Filtry potrzebne?

Kontonaogrod 16:18, 15 cze 2025

Posprzątałam trochę w domu, pozbierałam kartony i resztki folii, dwa worki wylądowały w szopce na śmieci przy bramie wjazdowej. Za tydzień w sobotę będę wozić śmieci do pszok - sterta worków sięga już sufitu w szopce

Posadziłam trzy nowe hortki, miętę i pozostałe irysy. Gotowały się na słońcu, nic dobrego. Za drogie były żeby je zmarnować.

Podlałam posadzone hortensje i wiśnie tybetańskie - chciałabym je jak najszybciej posadzić a nadal nie mam gdzie …
Kasya 16:22, 15 cze 2025

Bardzo fajne te plytki
Pisalas juz chyba ale nie pamietam
Napisz mi pw jakie to
Kontonaogrod 16:32, 15 cze 2025

Marazzi Treverkfusion Neutral

Ale szczerze to wczoraj w castoramie widziałam ładniejszą jodełkę i taniej buahaha

Makao 17:38, 15 cze 2025

Bardzo ładnie to wygląda. Kurcze ależ mi się podoba. I ten kolor świetny.
Juzia 18:13, 15 cze 2025

Ładna ta jodełka. Taka parkietowa bardzo nie jak inne, że widać że to płytki

Chciałam też jodełkę, na początku...już mi się odwidziało...za elegancko to wygląda na mój wiejski domek Hahahaa!

sylwia_slomc... 18:22, 15 cze 2025

Kontonaogrod napisał(a)
Popikowałam rabarbar z nasion. Każdą roślinka ma z 5 cm mac i własną doniczkę teraz, mam ich kilkanaście z jednej paczki nasion
Wysiałam też szparagi, mam dwie doniczki z kilkunastoma przecinkami w środku, do pikowania jeszcze z miesiąc

Wypieliłam zielsko z igloo, jutro zabiorę się za tunel bo zielsko rośnie najlepiej ze wszystkiego.

Truskawki wiszące mają większe doniczki póki co, nie mam pomysłu gdzie je posadzić żeby przetrwały parę dni z rzędu bez podlewania. Na razie będę je miała na oku żeby ich nie przesuszyć.

Fajnie że jeszcze jutro niedziela

Jaki to rabarbar będzie?
Kontonaogrod 19:20, 15 cze 2025

Ania dzięki

Juzia jakbym nie kupiła tych płytek chyba w marcu to od tamtej pory bym wybrała inne i to pewnie ze trzy wersje a że już kupione to dalej kombinować nie mogę, dzięki Bogu . Na piętrze będzie laminat udający dechy

Takie wczoraj oglądaliśmy

Ale najpierw muszę mieć sufity zrobione i wtedy będę wybierać

Sylwia malinowy z nasion, o ile urośnie i ślimaki siewek nie zjedzą jak poprzednio