Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Polon 18:00, 18 cze 2025

Kontonaogrod napisał(a)
I kamienie na skarpach prawie poukładałam

Ni nie mów, że taka drobinka jest w stanie te wielkie kamloty dźwignąć?!?!!??!?

Aaa i zapomniałam - łazieneczka czarno- jodełkowa baaardzo w moim typie
Kontonaogrod 20:16, 18 cze 2025

Specjalnie sobie zamówiłam Kamien Skarpowy u pana Czeska wielkości “żebym dała radę podnieść “. I dokładnie taki jest. Rozmiar większy i nic z tego

Jutro duet ukraińsko mołdawski przychodzi też do pracy normalnie na ósmą pewnie skończą czarna łazienkę na piętrze. I trochę jodełki, już niedużo im zostało.

M ma w planach malować pergolę. Ja posprzątam (chłopaki ogarnęli ale kolejny worek lub dwa odpadów nazbieram). I skończę skarpę obkładać, 15 minut może bo tylko parę kamieni zostało. A tutaj chcę obłożyć czarna włókniną żeby czekało na ludzi od fotowoltaiki.

Na ostatni - najniższy fragment tej skarpy też poukładam te szare kamienie. Ale to pewnie nie jutro, trochę się zeskwarkowaliśmy na słońcu dziś
sylwia_slomc... 21:21, 18 cze 2025

Kontonaogrod napisał(a)

Sharp u nas dostatek bo Calosc na stoku południowo wschodnim

Żeby sie nie przegrzewały w lecie a w zimie aż tyle śniegu na ulach nie leżało, ale głównie to będzie podpora pod wisterię

Nie sadź na niej wisterii chyba, ze z tych miniaturowych bo u Kondzia taka pergole wisteria połamała na drobne U nas po 8 latach bramę z bali też połamało pod wisterią na wietrze, ale nie miałam pod nią uli
Pod wisterię najlepsze wytrzymałe metalowe podpory.
Kontonaogrod 21:27, 18 cze 2025

Mam wisterię pięć lat i nie jest jakimś potworem. Nie boję się
UlaB 21:31, 18 cze 2025

Kar, 5 lat to dla wisterii mało. Potem sie zacznie. Ale do tej pory moze sie znowu przeprowadzisz

Mam parkiet w jodelke na calej gorze od orawie 20 lat i nadal bym zrobila tak samo wg mnie jodelka jest uniwersalna i ponadczasowa.
Kontonaogrod 22:03, 18 cze 2025

Haha

Zobaczymy

Może się przyzwyczaję bo na razie cykam foty i Jodełka jest wszędzie i mam lekki przesyt

Cieszy mnie że idzie to do przodu bo jednak stresujące to jest. Zawsze coś nie tak, codzienne gaszenie pożarów. Jak nie urok to sraczka

Fajnie że jutro też wolne i kolejne cztery dni też. Jupi!
UlaB 22:40, 18 cze 2025

Nie widac ani pozarow ani sraczki - idzie Wam zaj..scie - az trudno czasami uwierzyć ze to naprawdę naprawdę wymiatasz