Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Kontonaogrod 11:14, 22 cze 2025

Z trawertynem i szaloną podłogą

Całej gotowej nie fociłam, zrobię jutro na koniec dnia po fugowaniu

Kontonaogrod 11:15, 22 cze 2025

Tayberry

Makao 11:35, 22 cze 2025

Słodka jest ta malinojeżyna?
Kontonaogrod 11:42, 22 cze 2025

Trzeba poczekać aż jest bordowa i nie zbierać zbyt szybko. Jest jej dwie garście i jest pycha. Niedojrzała niedobra
Kontonaogrod 12:16, 22 cze 2025

Tunel ma siatkę cieniująca bo 36 stopni to chyba ciut za dużo

Makao 14:14, 22 cze 2025

U mnie temperatura dochodzi momentami do 40st. Mam powieszoną agrowłókninę ale na połowie dachu. Muszę dowiesić.
ElzbietaFranka 15:27, 22 cze 2025

Kontonaogrod napisał(a)
Dziękuję Elu!

Mam nowoczesny dom 800m stamtąd tutaj pozwolenie było gotowe bez możliwości zmian czy projektu zamiennego wiec nic nie poradzę. W środku robię po swojemu, na zewnątrz jest jak jest, przeżyje chyba no i za 3,5 roku będę mogła to sprzedać bez zgody Kowr i bez podatku buahahaha

Ale chwilę chyba pomieszkamy

Płytki się robią, jutro panowie też będą a w poniedziałek mają kończyć. Elektryk jest tam właśnie - wpadać ma po pracy - żeby zrobić instalacje pod klimatyzację w głównej sypialni nad garażem i wyciągnąć odgrom na dach - przygotować pod elewację. Włącznik /odblokowanie drzwi zewnętrznych i podłączenie kilku rolet zewnętrznych mu zostało.

Cieszę się że się to posuwa do przodu

"K" mnie się ten dom podoba dużo okien z każdej strony tylko go dobrze musisz ocieplić. To ty napisałaś ze nie twoje marzenie, ale jak papiery takie były trzeba realizować.

Ja wybudowałem stodole i jesteś z niej bardzo zadowolona. Zawsze chciałam mieć okna w dachu i je mam.

Nad garażem prawie salon 40 M2.
Pisze ja bo eM chciał parterowy ale większy, aby nie trzeba było po schodach latać.

Masz pasję budowania jeszcze nie skończone i już w myślach sprzedajesz.
Mi to już się nie chce. Siedzę teraz nad oczkiem wiatr wieje upał 28 stopni w cieniu odpoczywam. U nas bardzo sucho wszystko wysycha. W Wawie padało tutaj na wsi parę kropel na krzyż. Więc też jak jestem codziennie podlewam.

Życzę powodzenia Aniu
Kontonaogrod 15:38, 22 cze 2025

Ania pomidorom pewnie nic nie będzie ale mam tam jeszcze skrzynkę kapusty, lepiej żeby się nie ugotowała teraz spojrzałam mimo siatki cieniującej jest 39 stopni w tunelu i 37 w igloo

Ela nie chce sprzedawać ale fajnie wiedzieć że jakby co to mogę i nie jestem przykuta do miejsca bez odwrotu dużo okien to plus ale bryła to minus. Zrobiłabym prosty dom Ala stodoła na planie czworokąta. Teraz dostaje wyceny za ocieplenie tynki i podbitkę i można spaść z krzesła tu gdzie mieszkam jest dach bezokapowy i podbitki wcale nie ma. Ładnych parę tysięcy do przodu na czymś zupełnie niepotrzebnym…

No ale nic, jest co jest i z tym sobie trzeba radzić

U nas też bardzo sucho, wczoraj podlewałam, ostatni deszcz to była ta wichura z gradem ponad dwa i pół tygodnia temu może trzy. Deszcz by się bardzo przydał
sylwia_slomc... 17:22, 22 cze 2025

Ja jeszcze nie mam niczym zacienione, nie było czasu....
Kontonaogrod 17:37, 22 cze 2025

Siatka wisi od ubiegłego roku, tylko ją rolujemy i zostaje podwieszona pod sufitem jak nie jest potrzebna. Teraz 10 minut, rozciągnięta i przymocowana sznurkiem do konstrukcji. Niewiele daje ale lepszy rydz

Dziś dzień lenistwa, grillujemy i siedzimy w cieniu. Na górkę pojadę jutro, żeby zapłacić ludziom na koniec pracy.