Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Konieczki 11:23, 12 paź 2025

Kurde tych otwieranych drzwiczek do kurnika Ci zazdroszczę .. mi się tak nie chce otwierać rano tych moich księżniczek

I jak poszły dynie?
Kontonaogrod 11:27, 12 paź 2025

Nie wiem dziewczyny nadal stoją od 7:30
Szału nie ma ale zawsze parę złotych zarobią (mam nadzieję) a dynie się nie zmarnują

Otwierane drzwiczki są mega też mi się nie chciało wstawać - zwłaszcza w zimie albo jak był deszcz

Ściskam

Figi dla Juzi
Z P9 od patyka przez rok

Te już nie zdążą

Konieczki 12:01, 12 paź 2025

Kurde kusisz figami

Jakbym nie miała 25lecia ślubu siostry to bym podjechała po te dynie na ten plac.
Autko wygląda obłędnie
Kontonaogrod 12:03, 12 paź 2025

Dzięki za chęci

Prawie połowę sprzedały więc przynajmniej nie wrócą z niczym.

Figi warto, nie to co w Grecji ale lepsze niż te do kupienia w biedronce
Kontonaogrod 13:26, 12 paź 2025

Posadziłam parę rodgersjii i ciemiernikow. Padam na twarz więc praca dziś na pół gwizdka. Jak młoda wróci i coś zje pojedziemy na górkę spalić stos kartonów i opróżnić strych w miarę możliwość…
Kontonaogrod 14:42, 12 paź 2025

Kurniki w szopce czekają na kury

Tunel z szopki na wybieg

I z drugiej strony

I w środku

Juzia 18:39, 12 paź 2025

Przekonałaś mnie do tych fig
sylwia_slomc... 19:03, 12 paź 2025

Agatorek napisał(a)

Też mam tak samo . I to akurat dobry patent.

Bo np. gniazdko, gdzie mam podłączony piekarnik, mam za szafką obok typu cargo. I za cholerę nie mogę go dosięgnąć bez demontażu tych wysuwanych półek. No bezsens całkowity.

Na szczęście przy każdym kolejnym miejscu zamieszkania człowiek popełnia mniej błędów przy projektowaniu takich niby dupereli .
Tutaj nie zwracałam na to w ogóle uwagi, dopóki coś się nie zaczęło dziać z piekarnikiem i trzeba było sprawdzić gniazdko .

U nas był projekt i zaznaczone do gniazdek w kuchni odpowiednie wysokości i odległości od źródła wody, zaworów i rurek do gazu. Stąd moje zdziwienie, że pod zlewem bo to chyba jakoś w przepisach jest określone. Ale w sumie ważne żeby było wygodnie.
sylwia_slomc... 19:08, 12 paź 2025

I jak sprawdza się to wchodzenie i wychodzenie przez rurę? Ciekawa jestem tego rozwiązania
Kontonaogrod 19:10, 12 paź 2025

Figi jak najbardziej!
Mam nadzieję przy odbiorze nikt mi w szafki zaglądać nie będzie

Operacja kury zakończona. Przeniesione, mają karmniki i miski na wodę. Zobaczymy czy jutro same wyjdą przez rurę na wybieg czy trzeba będzie je nauczyć (tylko jak)

W starym domu trochę mniej gratów. Jeszcze ze dwa transporty plus to co na strychu? Muszę fotki porobić bo mam do oddania mikrofalówkę, bramkę rozporowa na schody, hulajnogę i podobne graty.

Kartony ze strychu spaliłam. Nigdy niczego nie paliłam ale była tego cała góra i nie wiem ile worków na kartony bym musiała napełnić a zgniatanie wzmocnionych kartonów na wino byłoby pewnie problematyczne. I wielkie pudełka po kosiarce, telewizorze, butach snowboardowych i inne… zadymiłam trochę i wypaliłam dziurę w trawniku ale z głowy.
Trochę mniej do posprzątania…