Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Kontonaogrod 20:01, 11 paź 2025

sylwia_slomczewska napisał(a)
Fajnie, że już na nowym W projekcie tak mieliście gniazdko pod zlewem czy elektryk tak wymyślił?

W projekcie nie ma projektu elektryki, a gdzieś zmywarkę trzeba wpiąć. Szafka pod zlewem nie ma pleców i to wygodne miejsce na gniazdko - kiedyś miałam za zmywarka i bez jej demontażu nie było dostępu. Myślę że jest ok
Judith 20:06, 11 paź 2025

Kontonaogrod napisał(a)

W projekcie nie ma projektu elektryki, a gdzieś zmywarkę trzeba wpiąć. Szafka pod zlewem nie ma pleców i to wygodne miejsce na gniazdko - kiedyś muskss as m za zmywarka i bez jej demontażu nie było dostępu. Myślę że jest ok

Tez tak mam
ajka 20:34, 11 paź 2025

Jak fajnie już na nowym Uwielbiam etap meblowania.
Kontonaogrod 20:45, 11 paź 2025

Na razie to mamy zero szaf i kupe gratów w torbach i kartonach.
Dodatkowy pokój nie ma sufitu bo tam rura od rekuperacji jeszcze ma iść. Na strych więc tego też nie możemy zagospodarować. Więc chwilę pomieszkamy z choinką i ozdobami świątecznymi nartami i innymi sankami w pokojach a w garażu piła i sterta drewna bo nie zdążyliśmy zrobić wszystkiego. Moje auto podle chmurką.

Jeszcze chwila…
Agatorek 21:30, 11 paź 2025

Kontonaogrod napisał(a)

W projekcie nie ma projektu elektryki, a gdzieś zmywarkę trzeba wpiąć. Szafka pod zlewem nie ma pleców i to wygodne miejsce na gniazdko - kiedyś miałam za zmywarka i bez jej demontażu nie było dostępu. Myślę że jest ok

Też mam tak samo . I to akurat dobry patent.

Bo np. gniazdko, gdzie mam podłączony piekarnik, mam za szafką obok typu cargo. I za cholerę nie mogę go dosięgnąć bez demontażu tych wysuwanych półek. No bezsens całkowity.

Na szczęście przy każdym kolejnym miejscu zamieszkania człowiek popełnia mniej błędów przy projektowaniu takich niby dupereli .
Tutaj nie zwracałam na to w ogóle uwagi, dopóki coś się nie zaczęło dziać z piekarnikiem i trzeba było sprawdzić gniazdko .
Konieczki 22:08, 11 paź 2025

U mnie elektryk (rodzina z dziada pradziada elektrykow i z mega dużym doświadczeniem) też zrobił gniazdko pod zlewem ale ciut z boku (a projekt miałam i nie wiem jak w nim było bo w domu elektrycy to robią po swojemu jedynie przy projektach wnętrz się trzymaja)
Ale jak cieknie to.zazyczaj że syfonu a nie po ścianie

Kolorowych snów

A choinkę i narty to szkoda chować bo zaraz będziesz ubierać
Ale po co Ci sanki???
kami 22:44, 11 paź 2025

Sanki dla wnuków
Kordina 23:11, 11 paź 2025

Konieczki napisał(a)
...
Ale po co Ci sanki???

Jak auto zostawi zimą na dole przy bramie, to rano z domu na sanki i ziuuuu do auta. Chyba, ze pomyliłam kierunki? Ale chyba nie
Kontonaogrod 01:55, 12 paź 2025

Dokładnie buahaha

Jakich wnuków, w ubiegłym roku i ja i młoda śmigałyśmy na sankach z górki w starym ogrodzie. Też Górka jest. A tu jest większa buahaha

Wysłałam wezwanie przedsądowe do hydraulika, zobaczymy czy zareaguje. Wyznaczyłam mu 7 dni na dokończenie prac, w przeciwnym wypadku wezmę inną firmę i do sądu. Teraz są e-sady szybka piłka
Kontonaogrod 08:41, 12 paź 2025

Dziecko z koleżanką sprzedają dynie dziś na giełdzie

Dziś przenosimy kury