Dałam ogłoszenie na grupie “Pomorskie nieruchomości “ i dziewczyna do mnie napisała

i kupuje od niej
Pozdro z Macedonii

gdziekolwiek jadę i jest fajnie to sobie myślę że mogę na emeryturce tam osiąść
Byle zdrowie dopisało to będę pół roku w lesie siedzieć a w zimowe pol roku grzać tyłek gdzieś gdzie cieplej

to jeszcze kupę lat i wszystko się może zmienić. Domów gdzieśtam kupować nie będę, chyba, wystarczy jeden w Polsce, za granicą będę wynajmować. Pokój z kuchnią. Wystarczy
Póki co w podkrakowskiej wsi jeszcze 11 lat a potem się zobaczy. W sumie za 3 mogę ten bałagan sprzedać ale wtedy też drzewa podrosną więc mi będzie szkoda… chyba?
A ten hektar w lesie - najpierw Kowr a potem jeszcze lasy państwowe mają pierwokup. I ciągnie się to już 4 miesiące i końca nie widać…
Leśniczy tak powinien oficjalnie odpisać ale brzmiał jakby raczej chciał zaszkodzic niż pomóc. Więc najpierw sama pojadę i popatrzę na ten most, zrobię foty i poszukam. Mam koleżankę w gddkia, z tym że to drogi publiczne nie leśne, ale może też na dostęp do jakichś map i danych nośności… i remontów?
Zobaczymy

Mostek na działce praktycznie, po obu stronach rzeczki jest ta ziemia. Widać że droga na mapie to jedno, a leśniczy na skuśkę przez te działki jeździ…
Dom będzie mniej więcej tam gdzie napis Czernica, w górę jedzie się droga leśna do drogi gminnej