Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

daszum 14:29, 22 lip 2026

Mojej córce w aktualnej pracy doktorat nie jest do niczego potrzebny.

A propos czytania książek, moja nie tylko czyta, ale od lat kupuje.
Był problem w momencie kiedy kupowała mieszkanie, bo trzeba było przeznaczyć jeden pokój na 5 tys. książek.

Instalacje mam, syn zaprojektował i wykonał

Jak jest zdecydowana na analitykę, to rozglądaj się za mieszkaniem we Wrocku.
A dlaczego odpadła analityka i mieszkanie w Białymstoku?, przecież tam zdecydowanie taniej.
Kontonaogrod 14:31, 22 lip 2026

Nie złożyła aplikacji na analitykę w Białymstoku bo... podobno we Wrocławiu jest na wyższym poziomie
Kurtyna

Nie dopilnowałam, myślałam że na medycynę się dostanie - bo tam chciała. I zonk.
daszum 14:43, 22 lip 2026

Wrocław bardziej światowy i ma większe perspektywy

A może będzie medycyna w Rzeszowie
Kontonaogrod 14:59, 22 lip 2026

Białystok nadal przyjmuje aplikacje na zaoczną medycynę, jedyne 53 tysiące za pierwszy rok ta przyjemność kosztuje ups

zobaczymy.

Na razie analityka we Wrocku, za mieszkaniami się rozglądam. Bez konkretów bo żeby negocjować trzeba być przekonanym że chce się kupić

zobaczymy...
tulucy 15:44, 22 lip 2026

Moja jest na Uniwerku na rezerwowych. Nawet na kulturoznawstwo się nie zmieściła. 27 lipca wieczorem beda przesunięcia, to zobaczymy. Na resztę nawet jeśli ma co liczyć. Ale od dziś jest studentem I roku socjologii na APS, zawiozłam jej papiery. Dojazd by miała super i z mieszkania, i z domu pod Warszawą bo uczelnia rzut beretem od Warszawy zachodniej.

Moja siostra studiowała na MISH, mloda się wahała, czy tam nie składać, ale ostatecznie stwierdziła, ze nie chce jej się męczyć tak tam. Siostra zrobiła tam dyplom z medioznawstwa i miała absolutorium z historii, ale nie zdążyła obronić dyplomu, bo pracowała w mediach już od 2 roku studiów, zresztą jak zaczęła pracę w swojej firmie, to pracuje do tej pory, tylko z redaktora przeszła na edytora, z epizodem kierownika redakcji nawet.
tulucy 15:46, 22 lip 2026

Z taką analityką to chyba mozna iść w badania naukowe, powoli i u nas kariery w tym się robi.
Kontonaogrod 15:48, 22 lip 2026

Podwójny rocznik, dzieci wyżu... niesprawiedliwe to jest bo za 3-4-5 lat na medycynę się dostaną ledwo średniaki...

no nic.

Gratulacje dla córki!

Jak nie w Polsce to zagramanicą się gdzieś zaczepi. Jak nie w zawodzie to poza... będzie dobrze
LIDKA 16:21, 22 lip 2026

Mój syn miał sprecyzowane zainteresowania i na 4 kierunki złożył i wszędzie się dostał. Wszystkie były na uniwerku w Poznaniu . To nie miałam tyle nerwów co wy.

Karo jak młoda poważnie chce zostać lekarzem a soecjalizscji jest dużo i czasem lekarz nie musi nawet ludzi oglądać np taki patomorfolog co tkanki bada i jest bardzo dużo to ją zachęcaj do medycyny. Jak nie teraz to za rok . Po takim kierunku znajdzie jakieś powołanie dla siebie .

Polon 16:55, 22 lip 2026

Że też nie miała mi się kiedy robota na łeb zwalić, nie mam nawet czasu czytać na bieżąco.

Różnica w cenie mieszkania we Wro i mniejszych miastach, to spoko nawet na dwa lata płatne wystarczy.
Pytanie do Mlodej takie na szczerość wobec samej siebie, czy chce na medycynę, bo chce być lekarzem, czy może chce, bo czemu nie.

Miejsc na lek co roku przybywa, więc nawet jak jej w tym roku nie wyjdzie, to za rok szanse też będzie miała i to pewnie większe.

A poza tym - jeszcze wszystko może się wydarzyć i z mieszkaniem też nie ma co się śpieszyć , tym bardziej, że nie bardzo jest z czego wybierać.

Piękne masz pomidory, już niedługo będzie wysyp u będziemy się zajadać - mam nadzieję

A co to za ciasto bezowe? Piekłaś czy dostałaś?
Kontonaogrod 18:05, 22 lip 2026

Lidka gratulacje dla syna! Super

Młoda w sumie nie wie co chce robić. Biolchem bo weterynarzem będzie i będzie leczyć pieski i kotki. Wybiłam jej to z głowy widocznie skutecznie bo wybrała psychologię ponad weta. W szoku byłam bo o kotkach słyszałam pięć lat a o psychologii pierwszy raz pol roku temu jako kierunek równoległy do med.

Wróci w piątek to się z nią rozmówię, znowu

Gosia

Oj to prawda pewnie ze trzy albo i cztery lata kosztu zaocznych studiów ta różnica między Wrockiem a Białymstokiem. Tam za 350 miałam wybór a tu za 500 jest kiepsko.

Ciasto od pani Ukrainki, wygooglam przepis bo pycha. Zjadłabym sama całe