Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Kontonaogrod 20:44, 22 lip 2026

Juzia zgadzam się

Medycynę wybrała sama - no to się nie dostała. A wszystko inne było zapasowe.
Z drugiej strony jakby naprawdę chciała to by przystała na rok czy dwa zaocznych. Albo poprawianie matury za rok

Więc chyba nie do końca jest przekonana.

Może tak miało być? Może jeszcze wymyśli coś w ciągu tego pierwszego roku? Może jeszcze się dostanie do Rzeszowa? Poczekamy, zobaczymy. Czasu się nie cofnie a słów rzuconych na wiatr nie odwoła.

Gosia nie ma sprawy przynajmniej dziś w sloikach nie siedzę hihi
Sonka 08:18, 23 lip 2026

Mój brat jest weterynarzem, w zawodzie popracował 4 lata, potem zmieniał na różne pokrewne, ale jak zobaczyłam jego ksiązeczkę zus gdzie się wpisywało roczne wynagrodzenia to byłam w szoku, to za komuny było/ Mam znajomych w tej branży pracujących i powiem, ze finansowo dobrze im sie powodzi, ale ten zawód trzeba kochać.
Kontonaogrod 08:22, 23 lip 2026

Krysiu już po ptakach, bo na złożenie papierów było dwa dni, nie złożyliśmy.
Weterynarzem nie będzie.

Poczekamy, zobaczymy. Zawsze może poprawić chemię za rok i startować raz jeszcze. Nikt nie zginie w takim wypadku. A może bardziej jej się wyklaruje co by chciała robić.

Miłego dnia!
Kontonaogrod 11:45, 23 lip 2026

Młoda na zaoczne iść nie chce. Chce spróbować tej Analityki. Dziennie. Rzeszów ma klepniętą listę, następna fala dopiero 3go września więc dużo czekania.

Szukam mieszkania we Wrocku.

Przefiltrowałam swoje znaleziska, i linki podesłane przez Dziewczyny. Celujemy w media miejskie, 2 pokoje, balkon - chętnie. I bliskość/dobry dojazd na Borowską 211.
Zostały mi 2 mieszkania. Dzwonię do "nowszego" - oferta wystawiona 20go, dziś 23ci. Umowa podpisana 21go... heh
tulucy 12:37, 23 lip 2026

Ja mojej powtarzałam jak mantrę, zeby składała tam, gdzie chce, a jak jej się nie spodoba, to za rok zmieni. Mnie zmuszali do wyboru "przyszlosciowego" kierunku i ciągle gdzieś z tyłu głowy mam żal, że nie spróbowałam po mojemu. Dlatego młodej nie naciskałam na nic. Ona miała nawet pretensje, ze jej nie pomagam w wyborze.

Kontonaogrod 12:39, 23 lip 2026

haha
i tak źle i tak niedobrze

Jest jak jest, idzie gdzie idzie. W sumie w dość przypadkowy kierunek - nie to co chciała ani ostatnio ani kiedyś.

Zobaczymy

Dokładnie, za rok może walczyć dalej a sporo z przedmiotów się powtarza z tymi z medycyny. Jak będzie chciała to zdąży poprawić chemię i startować ponownie. Ale jakoś wątpię.
basia3 15:07, 23 lip 2026

Ja jestem wyrodną matką. nie wczuwałam się w wybory mojej córki, podkreślałam , że to jej życie i jej wybór. Ma czuć to co będzie studiować. Dopingowałam i twierdziłam że sobie poradzi i na pewno ją przyjmą na wybraną uczelnię. Złożyła na cztery Uniwersytety, na prawo i na polonistykę, bo język polski kocha, dostała się na kilka kierunków, wybrała prawo na UŁ. Mnie to cieszy bo blisko domu, mieszkania nie bardzo drogie UŁ na 5 miejscu w rankingach, więc git.
Kontonaogrod 15:23, 23 lip 2026

Super, gratulacje!
Kontonaogrod 17:14, 23 lip 2026

ajka 18:49, 23 lip 2026

A więc jednak Wrocław. Może ta analityka przypadnie jej do gustu?

Ja kiedyś myślałam o filologii romańskiej. Nie wiem co bym po niej robiła Ale, że byłam dobra z przedmiotów ścisłych i informatyki (która dopiero raczkowała), to ojciec namówił mnie bym spróbowała iść na informatykę (w liceum był profil informatyczny, ale ja byłam na ogólnym). I w sumie to jestem mu wdzięczna, że mnie w ten sposób pokierował, bo bardzo lubię swoją pracę.