Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Kontonaogrod 08:50, 21 lip 2026

Po złej stronie Wrocka i - jak piszesz - dużo jeszcze trzeba włożyć. Dokładnie, kapitalny remont.
Gdyby było to w okolicy Borek-Gaj, lub nieco na północ stamtąd - to bym się zastanawiała. I tak, pewnie łazienki nie ma. I elektryka do wymiany. I własny system ogrzewania.

Niestety potrzebuję mieszkanie na już, do odświeżenia co najwyżej. I najlepiej żeby pół Wrocka nie trzeba było przejeżdżać żeby się codziennie do szkoły dostać. I z ogrzewaniem miejskim.
Judith 09:02, 21 lip 2026

Strona Wrocka jest świetna - dwa kroki do Rynku i ścisłego centrum (miasta i życia ), dwa kroki nad Odrę, bulwary, mnóstwo zieleni w okolicy, wyspy Słodowa i Bielarska, świetne połączenia z całym miastem. Poza Borkiem czy ogólnie Krzykami (Borek to właściwie nie dzielnica, ale osiedle, tak jak Gaj - w dzielnicy Krzyki) - najlepsze miejsce do mieszkania . Ołbin to z kolei osiedle w dzielnicy Śródmieście.
Ale wciąż pytanie - jakie są preferencje córki? Czy bliskość szkoły jest dla niej kluczowa?
Kontonaogrod 09:06, 21 lip 2026

Tak, bo zajęcia ma w blokach, z dziurami. Więc zamiast gdzieś siedzieć w parku pomiędzy, wskoczy sobie do domu - jeśli mieszkanie uda nam się znaleźć blisko. Weźmie rower i bedzie pedałować na uczelnię. Idealnie nie po 20-30km jednorazowo

Powoli się uczę Białystok miałam już obczajony. A tu wiem NIC
Judith 09:12, 21 lip 2026

Pytaj!
A przypomnij - na jakiej ulicy głównie będą zajęcia?
Kontonaogrod 09:20, 21 lip 2026

Wydział Farmaceutyczny Uniwersytetu Medycznego ul. Borowska 211

dzięki
Judith 09:28, 21 lip 2026

Kontonaogrod napisał(a)
Wydział Farmaceutyczny Uniwersytetu Medycznego ul. Borowska 211

dzięki

Czyli Huby (tez dzielnica Krzyki - ta dzielnica jest ogromna) . Znam tez z autopsji, tez fajne miejsce do mieszkania. Jeśli bliskość uczelni jest kluczowa, to szukałabym właśnie na Hubach - parki, zieleń i wciąż świetne połączenia z centrum, acz nieco dalej.
Kontonaogrod 09:29, 21 lip 2026

Szukamy w szeroko pojętej okolicy wczoraj napisałam do pośrednika kilka pytań o jedno mieszkanie, a on mi odpisał że właśnie podpisał umowę przedwstępną.
heh nie podoba mi się to wcale
Judith 09:35, 21 lip 2026

No cóż - kupno mieszkania/domu tak jak i sprzedaż - mało prawdopodobne, by nastąpiło szybko i sprawnie. Dopiero zaczęłaś się rozglądać

Ale do 500 tys raczej nie ma opcji znaleźć mieszkania 2-pokojowego, zdatnego do zamieszkania od zaraz w interesującej Cię lokalizacji... Czyli nie na pipidówce...
Kontonaogrod 09:44, 21 lip 2026

Zdaję sobie z tego sprawę. Zobaczymy.

heh
Judith 09:53, 21 lip 2026

Jeśli rozważysz jednak kawalerkę:
https://www.otodom.pl/pl/oferta/kawalerka-premium-z-widokiem-na-sky-tower-krzyki-24m2-do-zamieszkania-ID4ChV2
Malutkie, ale super aranżacja. I z meblami. Miejscówka tez niezła.

EDIT: Tak się przyglądam dłużej i - kurde, brałabym . Świetne mieszkanie dla studentki