Nie ma to jak forum co się naszukałam identyfikacji w internecie a Wy wszystko wiecie
Edenka tak kwitła ze 3 czy 4 lata temu, ten sezon bardzo sprzyja wszystkim różom. Sprzedaż róż na pewno wzrośnie
Jeszcze u mnie spam piwoniowy wystartował dostałam od znajomych karpy ze starego ogrodu kopane, po 2 latach tak pięknie się rozrosły że kwitną na potęgę, a w zeszłym roku po jednym, dwóch kwiatkach kwitły, wiec byłam szczęśliwa. W tym roku to już szał, dopiero jestem szczęśliwa
Ja z nazwami też mam już kłopot
Wreszcie znalazłam rośliny kwitnące na moich mokradłach, jeszcze do kompletu brakuje mi krwawnicy, mam jedną ale jakoś nie dała się rozmnożyć, w rowach wysiewa się a u mnie narazie nie wiadomo.
Jeszcze wiazówka powinna się u mnie dobrze czuć. Ale to już takie kaprysy.
Poważnie to kiedyś chciałabym więcej rodków i azalii, jeśli uda mi się załatwić dla nich ściółkę.
Rabat różanych mam 5, wszystkie będą pięknie kwitły już w weekend
- białą
- Nautic-ową
-edenkową
- czerwoną
- żółto pomarańczową
Edenki są najszybsze i najpiękniejsze. Niestety nie każdego roku, w zeszłym roku myślałam że je wytnę, tak straszyły
Edenki cudne są. Ja tą od Ciebie i drugą od Agi puściłam na pergolę przy gospodzie. Cudnie już dziś kwitnąć zaczynały, ale do rana nie wiem co w ogrodzie będzie, bo się przetacza teraz przez nas mega wichura z gradem i burzą.
Całkiem możliwe Gosiu a może się wysieje później bo ta rabata świeża i może ściółka jeszcze nieodpowiednia.
Też nie pokazały się kacze dzioby na sąsiedniej, a tak się w zeszłym roku cieszyłam że się przyjęły z małej sadzonki od znajomej. Z tymi kwiatkami w moim ogrodzie bywa różnie.
Chyba dokupię jeszcze innych bodziszków
Ostatnio myślę o też o modyfikacji niektorych fragmentów rabat
Poniżej bodziszek wspaniały, był drugi jaki się u mnie pojawił, pierwszy dostałam korzeniasty i z 5 małych sadzonek nie powiem ile rozdałam, a generalnie 1/4 ogrodu zajmuje. Ten wspaniały zachwycił mnie bardzo dawno u Sylwi w ogrodzie, jak jeszcze nie wiedziałam nic o bodziszkach. Ateraz ja mam, a u Sylwi zniknął.