Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

agniecha973 09:25, 22 paź 2012

Marlenaa, witaj. Jestem zaskoczona za każdym razem jak ktoś mi pisze, że czyta mój wątek. Ale to miłe zaskoczenie Pamiętam, że jak sama tu wdepnęłam, też czytałam całe wątki, a teraz nie pamiętam kiedy ostatnio jakiś przeczytałam, tu ciężko być na bieżąco. Rzeczywiście sypiam mało, trochę za mało, ale organizm się chyba przyzwyczaja Dasz radę i Ty, to nie takie trudne. Inspiruj się ile możesz, większość pomysłów to zasługa Magnolii, więc muszą być dobre
Pozdrawiam
agniecha973 09:31, 22 paź 2012

Karolina, ja też nigdy opieniek nie zbierałam, ale moja teściowa zawsze robi z nich sosy i są smaczne. Tym razem jednak załamana tym, że grzybów dalej nie ma zdecydowałam się na opieńki, bo lepszy rydz niż nic Rydza nie znam i nie umiałabym rozpoznać. No właśnie nie wiem jak z tymi nóżkami opieniek. Większość mówi, że tylko kapelusze, a moja teściowa nóżki też przerabia. Zobaczymy, dziś będzie sos do ziemniaków, ocenię, bo już dawno nie jadłam i nie pamiętam. Pozdrawiam.

Pszczółko, a Ty jak przerabiasz opieńki z nóżkami?
ewalm 09:41, 22 paź 2012

agniecha973 napisał(a)
Pamiętam, że jak sama tu wdepnęłam, też czytałam całe wątki, a teraz nie pamiętam kiedy ostatnio jakiś przeczytałam, tu ciężko być na bieżąco.

Ostatnio cały mój przeczytałaś : )
Ja też nie daję rady czytać całych, często oglądam tylko początek bo tam jest wprowadzenia do ogrodu, i koniec, czyli co się dzieje na bieżąco. Środki może zimą?
Z Twoim nie mam problemu. Twój wątek znam od początku
agniecha973 10:03, 22 paź 2012

Magnolio, kupiłam kilka bylin i trawki. Gdybym nie ograniczała się finansowo, to lista byłaby kilka razy dłuższa
Wymieniam: przetacznik Christa i Rotfuchs, Imperata Red Baron, szarobódek syberyjski, bodziszek Max Frei, funkia niebieskie mysie uszy i Sum and Substance, floks Purple kiss, gipsówka różowa pełna (bardzo podoba mi się połączenie gipsówki z różą), Hakone Aureola, sangwinaria kanadyjska (musiałam spróbować, bo lubię takie kwiatki, ona będzie znikać po kwitnieniu tak jak nasze zawilce gajowe, ale to dobrze, bo dałabym ją w bluszcz na tej nowej rabatce bluszczowo-anemonowej, zobaczymy czy się uda, u nas w parku zawilec tak właśnie kwitnie w bluszczu) i jeszcze parzydło chińskie.

Teraz Ty się pochwal co udało Wam się zrobić.
Odpoczywanie nie jest naszą mocną stroną. W zimie z tym trochę lepiej, ale tylko trochę.
agniecha973 10:06, 22 paź 2012

Ewalm, no rzeczywiście Twój wątek przeczytałam ostatnio w całości,ale nie było to duże wyzwanie To Ty już tak długo mnie podczytujesz???!!! Chyba sobie trochę nie zdaję sprawy z tego, że jednak parę osób te wypociny czyta! Muszę się mocniej zastanowić za każdym razem jak coś piszę!
ewalm 10:13, 22 paź 2012

agniecha973 napisał(a)
Ewalm, no rzeczywiście Twój wątek przeczytałam ostatnio w całości,ale nie było to duże wyzwanie To Ty już tak długo mnie podczytujesz???!!! Chyba sobie trochę nie zdaję sprawy z tego, że jednak parę osób te wypociny czyta! Muszę się mocniej zastanowić za każdym razem jak coś piszę!

Dlatego jeszcze przeczytałaś : )
Zaglądam dość regularnie, najpierw znałam wątek projektowy, ale potem tutaj się przeniosłam.

No zastanawiaj się, zastanawiaj wszak nic tak nie plami honoru kobiety jak atrament : )
agniecha973 10:15, 22 paź 2012

Zastanawiam się, ale trzeba jeszcze bardziej
ewalm 10:18, 22 paź 2012

agniecha973 napisał(a)
Zastanawiam się, ale trzeba jeszcze bardziej

eee, nie - dobrze Ci idzie
tak sobie tu piszę oraz u Agaty, a prawda jest taka, że wzbraniam się przed prasowaniem. Klasyczny mechanizm wyparcia.
Pszczelarnia 10:22, 22 paź 2012

Opieńki do słoików całe. Albo jak wielkie to oddzielone. Ale sosik lepszy od razu. Kartofle i buraczki. Nic mi nie trzeba więcej do szczęścia.
agniecha973 10:25, 22 paź 2012

Ewo, skąd wiedziałaś, że dziś sosik, kartofle (ja raczej ziemniaków używam ) i buraczki?