Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

agniecha973 22:53, 08 mar 2013

jotka napisał(a)
Agnieszko, skomentowałam u siebie Twoje śniegowe serducho - mam nadzieję, że Ci się spodoba

A te dwie ekipy techniczne buszujące u Ciebie - zawału można dostać współczuję ...

Widziałam Jolu, tylko, że to zdjęcie z października Ale mniejsza o to, ważne, że dopiero za rok wróci.

A ekipy się niespodziewanie nałożyły w jeden dzień, choć jedni wybierali się od jesieni, a drudzy od dwóch tygodni. Pewnie gdyby się mieli tak dogadać to by im nie wyszło. Najlepsze, że wyłączyli na wsi i prąd i wodę. Wiele osób jest tu niezależnych od wodociągu, ale żeby napompować wody ze studni do kranu silnik pompy potrzebuje prądu. Było równo dla wszystkich.
agniecha973 22:57, 08 mar 2013

Bogdzia napisał(a)
Zaglądam codziennie.

Ja też.
ewalm 00:09, 09 mar 2013

agniecha973 napisał(a)
Pszczółko, ja już łubiny kiedyś miałam, ale na pewno nie obcinałam po przekwitnięciu. Dopiero w zeszłym roku w krzaczku, który sam się pojawił i już tak nie straszył. To może być klucz do sukcesu. W takim razie jak znajdę jakieś jednokolorowe, to kupię nasiona i posieję, bo mieszanki nie chcę już.

.

Aga, ja swoich też nie obcinam po kwitnieniu, choc to im pewnie dobrze robi. I tak powtarzały kwitnienie, aż do mrozów. Osobiście bardzo lubię łubin, również za liście. Dla mnie jest ozdobny przez cały sezon.
agniecha973 10:00, 09 mar 2013

Ewa, dzięki za głos łubinowy.

Dziś z uśmiechem na ustach porządkuję dom. Nie trzeba wybierać między domem a ogrodem, tak jest łatwiej.

romka 10:13, 09 mar 2013

agniecha973 napisał(a)
Dziś z uśmiechem na ustach porządkuję dom. Nie trzeba wybierać między domem a ogrodem, tak jest łatwiej.

przyszłam, pooglądałam o łubiach się podszkoliłam a teraz ślad zostawiam

z tymi porządkami kiedy nie trzeba wybierać między domem a ogrodem rzeczywiście jest łatwiej, ja z okazji wczorajszego święta za pracę się wzięłam i dziś juz mam sprzątaniowy luz.... tylko co tu teraz robić... pewnie jak zwykle w wolne dni zgubię sie na ogrodowisku
miłego dnia
hanka_andrus 10:25, 09 mar 2013

agniecha973 napisał(a)

Chlebek na podłodze? Czy niedowidzę? Ach nie, to deska do krojenia!
Ale pięknie wygląda. Porządki już zrobione, to teraz kawusia!
agniecha973 11:27, 09 mar 2013

Romka, u mnie jakoś nigdy nie ma sprzątaniowego luzu. Zawsze jest coś do zrobienia. Pozdrawiam.

Haniu, dobrze widzisz - na podłodze. Chwila słabości, a Ty już dojrzałaś Chciałam zrobić zdj. tej uśmiechniętej piętce i musiałam pójść pod okna tarasowe do dobrego światła, a tam mi rąk zabrakło i położyłam do zdjęcia na podłodze. Będzie mi wybaczone?
gusiarz 11:58, 09 mar 2013

Aguś - helo Pięęęękny śmieszek chlebowy Fajnie zaczęłaś dzionek - ja z kolei zamiast sprzątania domu czy pracy w ogrodzie poćwiczyłam - czyli dzień na sportowo. I fajnie się czuję Całuski xxxxx
hanka_andrus 12:01, 09 mar 2013

Jak tylko do zdjęcia? To wybaczam
Magda70 13:26, 09 mar 2013

magnolia napisał(a)
ja kupowałam w auchanie chyba za 10 szt 2.99. a banex 10 szt za 1.89 ( tylko tu przesyłka)
A w sklepie ogrodniczym kiedyś też za 30 gr za szt były.

Magnolio ja znalazłam coś takiego:
http://allegro.pl/allium-czosnki-czosnek-ostrowskiego-10-szt-tanio-i3048456103.html

cena całkiem, całkiem i się zastanawiam właśnie...
Pisałaś u mnie, że albo tulipany Tarda albo czosnek Ostrowskiego byś sypneła ilością 250 szt
Ja chyba wolę czosnek .. i jeszcze jedna rzecz...on jest bardziej różowy czy fioletowy?? Bo różne zdjęcia widziałam i troszkę zwątpiłam.
Sorki Aga, że u Ciebie ale Magnolia tu regularnie zagląda