Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

agniecha973 21:27, 19 lut 2014

Marta, a co zamiast poliwęglanu, bo ja nie mam pomysłu na to najbardziej właśnie czym to zadaszyć.
agniecha973 21:30, 19 lut 2014

magnolia napisał(a)
jak tam w szpitalnej kolejce? Już odfajkowane do następnego złamania, czy jeszcze kilka kolejek Was czeka?

Wszystko dobrze, leczenie zakończone. Ale ile tam się trzeba wyczekać na swoją kolejkę! To nic, że przed nami tylko 5 osób i tak ciągle ktoś z urazem, albo wraca po zrobieniu zdjęcia, albo nie wiem co jeszcze. I tak ponad dwie godziny siedzenia. Ja na koniec to już mam odruch nerwowy - łapię się na tym, ze bębnię w krzesełko albo coś w ten deseń. Ty razem już nawet książkę wzięliśmy, ale za szybko się skończyła
magnolia 21:33, 19 lut 2014

chyba nie ma materiału idealnego- nie ma zaciemnić i być ochroną przed deszczem...
Czytałam o dobrych tkaninach żeglarskich, ale to pewnie na mały deszcz.
Jeśli jednak miałabym wybierać, wolałabym coś co będzie przepuszczalne, ale nie będzie powodowało duchoty, to to wg mnie znacznie bardziej uciążliwe.
Dla mnie materiał, albo pnącze, albo pnącze i poliwęglan jeśli okaże się nie nie daje duchoty
magnolia 21:35, 19 lut 2014

agniecha973 napisał(a)

Wszystko dobrze, leczenie zakończone. Ale ile tam się trzeba wyczekać na swoją kolejkę! To nic, że przed nami tylko 5 osób i tak ciągle ktoś z urazem, albo wraca po zrobieniu zdjęcia, albo nie wiem co jeszcze. I tak ponad dwie godziny siedzenia. Ja na koniec to już mam odruch nerwowy - łapię się na tym, ze bębnię w krzesełko albo coś w ten deseń. Ty razem już nawet książkę wzięliśmy, ale za szybko się skończyła

przynajmniej doceniasz jak ważne jest zdrowie, a nie tak sobie ot, lekko- złamane, sklejone, wyleczone
agniecha973 21:39, 19 lut 2014

magnolia napisał(a)
chyba nie ma materiału idealnego- nie ma zaciemnić i być ochroną przed deszczem...
Czytałam o dobrych tkaninach żeglarskich, ale to pewnie na mały deszcz.
Jeśli jednak miałabym wybierać, wolałabym coś co będzie przepuszczalne, ale nie będzie powodowało duchoty, to to wg mnie znacznie bardziej uciążliwe.
Dla mnie materiał, albo pnącze, albo pnącze i poliwęglan jeśli okaże się nie nie daje duchoty

O pnączu tez myślałam, ale jak to wszystko pogodzić? Myślę czy pnącze na poliwęglan czy pod? Pod spodem ma być materiał (na ten czas żagle, do zużycia materiału) więc chyba pnącze na wierzch dachu, inaczej się nie da. Teraz kwestia taka, żeby pnącze nie zniszczyło i nie zacieniło mocno w porach, gdy nie ma u nas dużo światła...
butterfly 21:42, 19 lut 2014

agniecha973 napisał(a)
Ile to jest niedużo? Mój M mówi, ze co 50 cm trzeba albo gęściej.

Aga, nie odpowiem ci ile to jest gesto.... M poszedł spac.... ale mówił, że tak jak my mamy to powinno wystarczyć, a mamy co 50 cm...

Też mnie ten problem męczył - czym zadaszyć aby nie było za ciemno i aby spełniało swoją funkcję przed deszczem....
agniecha973 21:43, 19 lut 2014

magnolia napisał(a)

przynajmniej doceniasz jak ważne jest zdrowie, a nie tak sobie ot, lekko- złamane, sklejone, wyleczone

U nas harakiri było z szyciem ścięgna. Paluszek już działa, jeszcze nie w 100%, ale mało brakuje.
A czy bardziej doceniam zdrowie po tych wizytach... nie wiem. Cieszę się, że jest ok.
magnolia 21:45, 19 lut 2014

Materiał pod spód, tak.
A poliwęglan- chyba też pod pnącze.
Tylko czy nie będzie się smażyło na tym poliwęglanie?
A z cieniem- latem od południa be zacienienia nie będzie fajnie. A na wiosnę żeby nie zacieniało- trzeba wybrać pnącze co się późno budzi- np milin amerykański.

Aga- sprawdź ten poliwęglan, upewnij się
magnolia 21:47, 19 lut 2014

na milin podpory musza być mocne- to dodatkowe kilkaset kilo po latach
agniecha973 21:51, 19 lut 2014

Marta, czyli jakbyś miała robić sobie to nie zadaszałabyś, tak?
A materiał bez pnącza nie da wystarczająco cienia?