Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II

Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II

DariaB 09:48, 05 mar 2025

mrokasia napisał(a)
Marta, Aga, Basia, Daria, super że dotarłyście .

Tar, przy okazji to ja bardzo chętnie przygarnę te cebulki . Ale kto wie kiedy ta okazja się nadarzy. A ja jak wiadomo jestem niecierpliwa .

Daria, oczar kwitnie . Chociaż te pędzelki ma malusie.

Kasiu piękny jest! Mi się chyba nie uda kupić, na all też się wyprzedał buuu
April 10:30, 05 mar 2025

Mam słaby refleks ale też się melduję.
Jest mi tym milej, że ja te wszystkie metamorfozy na żywo i z bliska przechodziłam razem z tobą, przeżywając i ciesząc się z osiągnięć na żywo
Wrażenia wspaniałe, podziw nad tempem i osiągnięciem idealnych kompozycji w 99% od pierwszego posadzenia
Podziwiam, że nie dawałaś się wciągać w szalone zakupy, że wszystko robiłaś z dystansem i po przemyśleniach
anuska2507 18:16, 05 mar 2025

Też się melduję
Kasiu, masz piękny, spójny ogród
mrokasia 17:17, 06 mar 2025

DariaB napisał(a)

Kasiu piękny jest! Mi się chyba nie uda kupić, na all też się wyprzedał buuu

Za długo się zastanawiałaś .
Jeszcze trafisz, nie martw się!
mrokasia 17:22, 06 mar 2025

April napisał(a)
Mam słaby refleks ale też się melduję.
Jest mi tym milej, że ja te wszystkie metamorfozy na żywo i z bliska przechodziłam razem z tobą, przeżywając i ciesząc się z osiągnięć na żywo
Wrażenia wspaniałe, podziw nad tempem i osiągnięciem idealnych kompozycji w 99% od pierwszego posadzenia
Podziwiam, że nie dawałaś się wciągać w szalone zakupy, że wszystko robiłaś z dystansem i po przemyśleniach

Cieszę się, że Cię widzę . Tym bardziej, że na żywo widziałaś zmiany .
A moje podejście do ogrodu znasz - poziom „wystarczający” mnie satysfakcjonuje. No i nie mam duszy kolekcjonera co też wiele upraszcza. Choć dałam się namówić na derenia i teraz muszę przewalić pół rabaty by mu miejsce zrobić…
mrokasia 17:23, 06 mar 2025

anuska2507 napisał(a)
Też się melduję
Kasiu, masz piękny, spójny ogród

Cześć Aniu . Ogród dziękuje za miłe słowa .
mrokasia 17:27, 06 mar 2025

Wczoraj eM urwał się z pracy i wspólnie wycięliśmy wszystkie miskanty i rozplenice LadyU. Ufff. Oczywiście został bałagan do posprzątania . Ale dzisiaj po południowym spacerze z psami przycięłam wszystkie derenie Ivory Halo i ostatnie hakonki. Sprzątać będę jutro i w weekend.

Oczar jest boski!
ajka 20:09, 06 mar 2025

Piękny !!! Oj, widzę już siebie w ogrodniczym
Gruszka_na_w... 20:22, 06 mar 2025

Oczar rzeczywiście gwiazdorzy. Podświetlony promykami słońca wygląda nad wyraz elegancko.

Rozumiem Twoje szczęście spowodowane zakończeniem cięcia traw. Mnie chyba najbardziej dobijało cięcie rozplenic. Te ostre nasienniki kłosów miałam w każdym zakamarku odzienia. Bardzo się pilnowałam, żeby nie wlazło mi to dziadostwo do ucha. Sylwia pisała kiedyś o sporych powikłaniach zdrowotnych ucha z tego powodu.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Magara 22:32, 06 mar 2025

Oczar świetnie w donicy wygląda. W sumie przydałby mi się taki akcencik na tarasie wiosną
Oczar jest u mnie na liście enty rok, ale w sezonie ich kwitnienia są trudne do kupienia - albo nie ma albo ceny zaporowe, a później głowa zajęta innym zielskiem i do kolejnej wiosny temat umiera

Kaśku, pewnie pisałaś, ja pewnie przeczytałam, ale z głowy wyleciało
Przypomnij jak długo on już w niej siedzi, jak długo jeszcze siedzieć planuje i jak duża ta donica
Po sezonie kwiatków będziesz go eksmitować? Z donicą czy bez?