Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

Gardenarium 21:23, 14 kwi 2011

anetawi napisał(a)
Gdzie szukać rolowanej trawy,pytać w centrach ogrodniczych? Jaki jest tego koszt? Tak długo trzeba czekać na wysianą;(

Wpisz w google producent trawników rolowanych i najbliższe większe miasto. Wtedy wyskoczą producenci.
Ceny są różne od 5 zł (ścinany z gruntu) do nawet 15 zł z folii. Plus położenie jeśli musisz kogoś wynająć.

Warto bo na wysiewaną takiej jakości jak się kładzie z rolki, trzeba czekać kilka- kilkanaście koszeń, no i nie będzie taka ładna.

tutaj więcej informacji o zaletach trawnika z rolki https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/27-trawnik-z-rolki-murawa-idealna

Artykuły o trawnikach

https://www.ogrodowisko.pl/tag/trawnik

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 21:24, 14 kwi 2011

hanka_andrus napisał(a)
No i pięknie! 2 kobietki wszystko potrafią!Gratulacje!

Zwłaszcza takie zawzięte na robótkę Żadnej pracy się nie boimy

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 21:25, 14 kwi 2011

Witek wróćił, przyklasnął, że ładnie po czym pojechał po narzędzia, bo jutro wyjazd i relacja z cięcia jałowca, kantów i co tam jeszcze .... u Zbyszka Gazdy.

Instagram Ogrodowiska
Grzesiu 21:25, 14 kwi 2011

Trawnik na rolce wymyślił chyba jakiś typ ogrodnika, który chciał mieć trawnik JUŻ
i wcale mu się nie dziwię
świetnie wygląda teraz
ja mojego nie zdążyłem wygrabić nawet po zimie...a już raz skosiłem
KasiaWB 21:26, 14 kwi 2011

łaaadnie taki trawnik to dobre rozwiązanie, może w przyszłości coś takiego bym u siebie zrobiła..hm... Słyszałam, że niektórzy kładą pod takie rolki siatkę np. p-ko kretom.
Gardenarium 21:29, 14 kwi 2011

KasiaWB napisał(a)
łaaadnie taki trawnik to dobre rozwiązanie, może w przyszłości coś takiego bym u siebie zrobiła..hm... Słyszałam, że niektórzy kładą pod takie rolki siatkę np. p-ko kretom.

Tak Kasiu, jak się kładzie siatkę p. kretom pokazałam tutaj

jako odpowiedź na post.

Instagram Ogrodowiska
Pwl 21:29, 14 kwi 2011

Ktoś nie mógł się doczekać zielonego trawnika... haha pięknie jest teraz
Gardenarium 21:31, 14 kwi 2011

Grzesiu napisał(a)
Trawnik na rolce wymyślił chyba jakiś typ ogrodnika, który chciał mieć trawnik JUŻ
i wcale mu się nie dziwię
świetnie wygląda teraz
ja mojego nie zdążyłem wygrabić nawet po zimie...a już raz skosiłem

Mnie się taka trawa podoba, bo to było tylko na tym kawałku 8 rolek, to żaden koszt a ile włożyłam w to miejsce wcześniej pracy, grabiłam, nawoziłam, grabiłam znowu nawoziłam, potem posypałam ziemią i co? Wygladała tak jak na początku pokazałam przed wymianą.
A tak za 100 zł mam pięknie. Trzeba było od razu po zimie nic nie robić z tym, tylko wymieniać.

Instagram Ogrodowiska
zbigniew_gazda 21:32, 14 kwi 2011

Danusiu pięknie zrobione. Ale z Was robotne dziewczyny. Mam nadzieję że od jutra pogoda się zacznie zmieniać na lepsze . Nie ma nic gorszego jak kapuśniaczek i zimno.
an_tre 21:36, 14 kwi 2011

Buciki bardzo seksowne, a trawniczek... marzenie każdej ogrodniczki
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies