Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

hania 22:44, 14 kwi 2011

Taki trawniczek to super sprawa,ja narazie mam rozryte też chcę dać nową trawę....nie wiem jeszcze gdzie u nas najbliżej można kupić z rolki...poszukam w internecie.
Gardenarium 23:26, 14 kwi 2011

Syla napisał(a)
Danusiu a jaką grubość ma trawa z rolki ? ze 2 cm ?

Trawnik z rolki (ziemia) ma około 3 - 4 cm plus "włosy zielone"

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 23:28, 14 kwi 2011

zbigniew_gazda napisał(a)
Danusiu pięknie zrobione. Ale z Was robotne dziewczyny. Mam nadzieję że od jutra pogoda się zacznie zmieniać na lepsze . Nie ma nic gorszego jak kapuśniaczek i zimno.

Zbyszku, hotel w Krośnie już zarezerwowany, a stamtąd już tylko 14 km do Ciebie

Instagram Ogrodowiska
Kasia_ 00:36, 15 kwi 2011

Zmiany w ogrodzie Danusi ...widzicie różnice ?
Gardenarium 00:55, 15 kwi 2011

Napis odwrotnie bo w lustrze?

Muszę tego chorego bukszpana wymienić koniecznie, psuje mi całą koncepcję
Jutro sadzę nad wodą te zielone różaneczniki "Curlew"

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 07:14, 15 kwi 2011

Na dobre zakwitła forsycja naprzeciw mojego domu (u Kasi), druga jest nieco bliżej, pod modrzewiem.

Instagram Ogrodowiska
haika 09:31, 15 kwi 2011

A kiedy przycinamy, formujemy bukszpany? Moje sa jakby troszkę liźnięte mrozem, mają żółtawe końcówki. Czy mogę je teraz przyciąć?

KasiaWB 09:32, 15 kwi 2011

Danusiu, tu taka ładna forsycja, a ja...w innym temacie... Mam następujące pytanie,które zamieściłam tutaj https://www.ogrodowisko.pl/watek/571-trudne-pieknego-poczatki-ogrodek-kasiwb?page=5

treści następującej:

Jak tylko przestanie padać zamierzamy szpalerek z tujami obsypać korą. Pytanie: kłaść włókninę pod korę? nie foliową, a taką... jakby "flizelinkową" z dziurkami, czarną, podobno oddycha Taki miałam pierwotnie zamiar nim trafiłam tutaj .... Po przeczytaniu wielokrotnym w różnych wątkach o tym aby nie kłaść agrowłókniny.... mam wątpliwości.
Co zatem robić? argument na tak, to ten, że glebogryzarka nie wgryzła się w ziemię na 20-30 cm... a raczej powierzchownie. I choć przekopaliśmy dodatkowo szpadlem i usunęliśmy widoczne chwasty, to istnieje obawa, że coś tam jeszcze czyha głębiej i może na złość się pojawić jak słonko przygrzeje. Pytanie zatem czy kora poradzi sobie z chwastami, które mogą być silnie zakorzenione? a może położyć w tym roku włókninę i zdjąć wiosną przyszłego roku?

Żeby nie nadużywać Twego wątku, proszę o odpowiedz u mnie
Dziękuję
Ewa 14:20, 15 kwi 2011

Witam! Jestem tutaj pierwszy raz i nie mogę się oderwać od Pani ogrodu! PIĘKNY, podziwiam i odkrywam jak poruszać się w Ogrodowiskowym królestwie. Pozdrawiam.
Sebek 17:31, 15 kwi 2011

Zmiany widzę takie, że pierwsza fotka jest z lustra
nie wiem czy nie przybyło bukszpanowej kuli przy stawie
staw nie jest włączony
bukszpan wyłysiał
być może przybyło wrzośców
no i oczywiście kwitnie forsycja
to takie pierwsze spostrzeżenia