Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

myszorek 07:38, 14 wrz 2011

nie znikneła Serduszko.
Ponoć to Ty jesteś sprawczynią zdjęcia trawowego z hakone, werbeną i konwalnikiem. Jest takich więcej i gdzie?

Miłego dniaaaa
zbigniew_gazda 07:50, 14 wrz 2011

Trafiłem tutaj poprzez Facebook - bo sąsiadka napisała że lubi Ogrodowisko. Jak zobaczyłem co to jest to tak już zostało. Dzięki za wszystko Danusiu.
Ewa 08:00, 14 wrz 2011

Mogę swoje trzy grosze?
Przede wszystkim Danusiu machałam Ci jadąc przez Warszawę i wspominając. Wszyscy chcieliśmy Cię odwiedzić, ale brak urlopu spowodował, że pędziliśmy na Podlasie jak ekspres. Mijałam Dawidy i Ogród Babci Jasi jakaś wzruszona , a reszta rodziny ze mną . Bardzo się cieszymy wszyscy, że stworzyłaś Ogrodowisko, że otworzyłaś nam oczy
Tak jak potrafimy swój ogródek upiększamy, ale radujemy się nim ogromnie takim jakim stworzyliśmy go własnymi rączkami. Dzięki Tobie mamy większą świadomość posiadania ogrodu i już zarażamy innych. Wszystkim też polecam Ogrodowisko
Pozdrawiam już niestety ze Śląska

ana_art 08:02, 14 wrz 2011

Danusiu napewno nie znikneło Jestem przekonana że każdy przeczytał i wyciągnoł swoje wnioski. Ja trafiłam na ogrodowisko bo szukałam w googlach 'obwódki z bukszpanu' i 'topiary'. Umówmy się że Twój ogród jest inspiracją dla wielu osób ale skopiować jota w jote się nie da... tfutfu może się da ale jeśli komuś kto będzie mial taki sam ogród sprawia frajdę tworzenie go i przebywanie w nim to dlaczego nie...? Przecież chodzi o to by w ogrodzie odpoczywać i czuć się szczęśliwym (?)Sądze że gdybyś miała coś przeciwko nie publikowałabyś żadnych zdjęć, nie udzielałabyś żadnych rad i wskazówek. A tak można dopisać do encyklopedii nowy termin Danusiomania
ana_art 08:04, 14 wrz 2011

Ewo byłaś na podlasiu?
tyna 08:06, 14 wrz 2011

To ja jeszcze tylko odnośnie wiewióra: ale wypasiony!!! jakie dynamiczne zdjęcia
zmykam
zbigniew_gazda 08:26, 14 wrz 2011

tyna napisał(a)
To ja jeszcze tylko odnośnie wiewióra: ale wypasiony!!! jakie dynamiczne zdjęcia
zmykam

Justynko - bo orzechy zawierają dużo tłuszczu hi hi hi ...
isia33 08:35, 14 wrz 2011

I mnie wszystkie drogi ciągnęły na Ogrodowisko. Jeszcze wcześniej wymyśliłam w ogrodzie kolory biały i niebieski, hortensje i żurawki. Przyznaję, nie chciałam bukszpanów, kojarzyły mi się z cmentarzami (na grobach mojej rodziny rosną bukszpany). Impulsem do poszukania Danusi był oczywiście program Maja w ogrodzie i odcinek, gdzie Danusia pokazywała swoją hidcotową i te cudnie okrągłe drzewka przed murem. Wtedy jeszcze nie wiedziałam co to, ale sama mam podobny mur i .... i poszło
isia33 08:38, 14 wrz 2011

A tak przy okazji chciałam zapytać. Chcę posadzić rododendrony Cunningham`s White. W jakiej odległości je posadzić? Chciałabym, żeby się ładnie stykały, ale nie wchodziły zbyt mocno na siebie.
kriss 08:41, 14 wrz 2011

Wiewiór z orzechem-cudne ujęcie