Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

Pwl 14:53, 14 wrz 2011

gardenarium napisał(a)
Uczestniczkom dialogu (Marta i Safoya) i wszystkim biorącym udział w dyskusji, przytaczam jeszcze moją odpowiedź, bo chyba znikła "pod wiewiórem"

Kochani, z przyjemnością poczytałam wszystkie wypowiedzi w dysuksji na temat mojej misji. A tak - właśnie
Mam taką misję, marzenie które się spełniło.

To, że jesteście na Ogrodowisku oznacza, że przywiodły Was takie same upodobania jak moje, bo większość z Was wpisała w Google albo cis, albo bukszpan, albo bukszpanowe obwódki albo piękny ogród itd.
Takie hasła podają mi osoby, które tutaj trafiły z różnych powodów...i zostały..

A dlaczego? Bo kochamy wszyscy bukszpany i piękne ogrody.

Moim celem nie jest pokazywanie, że mój ogród jest najpiękniejszy i trzeba go kopiować, pragnę pokazać Wam drogę do pięknego ogrodu, jakie sama przechodziłam trudności w wykonaniu tego co teraz mam, jak to wszystko można łatwo odmienić przy pomocy kilku prostych tricków, ale też ciągle powtarzam: Ogród nie może być dla Was udręką

Ogród powinien być dla Was odpoczynkiem, sposobem spędzania wolnego czasu, przyjemnością przebywania w nim, nawet jeśli nie jest doskonały. W taki sposób czuję i myślę.

Taka jest dla mnie idea prawdziwego ogrodu i do tego trzeba dążyć. Jedni mają ogrody doskonałe, inni mniej doskonałe, ważne żeby się w nich dobrze czuć, a jeśli tak nie jest to zrobić je takimi o jakich marzymy. I taka jest moja misja, wskazać Wam drogę jeśli tego chcecie i potrzebujecie

Mnie przyciągnęły słowa kluczowe "ogrody angielskie" "bukszpan" i "topiary" Wsiąkłem na dobre...
Nie sztuką jest stworzyć coś pięknego i to ukrywać, tak naprawdę nie da to szczęścia. Prawdziwą
sztuką jest umiejętność dzielenia się swoją radością. I to posiadasz Danusiu, jak mało kto Pokazujesz,
zarażasz optymizmem i zaszczepiasz taką wiarę że wszystko jest możliwe jeśli się tylko bardzo chcę.
Chyle czoła i nisko się kłaniam
popcorn 15:13, 14 wrz 2011

Podpisuję się pod tym co napisał Paweł, obiema rękami
To idę kopać

pozdrawiam!
hanka_andrus 15:19, 14 wrz 2011

I to by było tyle na temat: ja dzięki Ogrodowisku jeszcze żyję...... chce mi się coś zmieniać i nie myślę o chorobach i przemijaniu!
I za to,Tobie Danuś, serdecznie dziękuję!Dziękuję również wszystkim ,dotychczas nieznajomym ,za wsparcie w trudnych chwilach i za chęć pomocy duchowej.
boguslaw_r_ 15:31, 14 wrz 2011

A ja trafiłem tutaj za sprawą Naszej Danusi... to właśnie Danusia mnie odnalazła i zaprosiła na Ogrodowisko... za co jestem bardzo ale to bardzo wdzięczny i zobowiązany.. jestem byłym mieszczuchem od 7 lat mam swoje królestwo a dzięki Danusi i Wam się uczę i poszerzam wiedzę. Fajnie że jest Danusia, Ogrodowisko i Wy wszyscy razem, wszystkim posyłam BUZIOLE.
Jola 16:02, 14 wrz 2011

Ja trafiłam tu za sprawą jednej zakochanej w Ogrodowisku forumki, która wychwaliła je na forum dotyczącym budowy domu Zajrzałam tu i zostałam Przez to, że jestem kompletnym laikiem jeśli chodzi o roślinki, to nie jestem aktywna... Moje posty byłyby tylko pochwałami bez wartości merytorycznej, więc tylko cichutko sobie czytam

Pani Danusiu, widzę, że często bywa Pani w okolicach, gdzie budujemy z mężem domek Mam nadzieję, że w tym roku się wprowadzimy, więc w przyszłym roku po Pani wyczerpujących poszukiwaniach cudnych roślinek do ogrodów w okolicznych centrach ogrodniczych serdecznie zapraszam na kawkę i ciastko

Pozdrawiam serdecznie
bukszpanowo 16:18, 14 wrz 2011

I ja trafiłam na Ogrodowisko szukając informacji o.......trawach, a tu taka niespodzianka, trawy trawami, ale nie mogłam oderwać wzroku od tego bajecznego zakątka.
Danusiu dziękuję za możliwość przeniesienia się w bajkowy świat za sprawą Twojego ogrodu.
Sebek 17:58, 14 wrz 2011

No Danusiu - to gdzie te kompozycje ?
Martek 19:08, 14 wrz 2011

myszorek napisał(a)
nie znikneła Serduszko.
Ponoć to Ty jesteś sprawczynią zdjęcia trawowego z hakone, werbeną i konwalnikiem. Jest takich więcej i gdzie? Myszorku ponoć bo napisałam "chyba"nie z pewnością Gdzieś już widziałam takie zdjęcie z trawami ,ale nie takie identyczne zdjęcie ! To sprostowanie do twojego postu Jeśli w ogóle chodzi o moją wypowiedź u ciebie na wątku ...)))))))))))))))

Miłego dniaaaa
Martek 19:10, 14 wrz 2011

gardenarium napisał(a)

nie znikneła Serduszko.
Ponoć to Ty jesteś sprawczynią zdjęcia trawowego z hakone, werbeną i konwalnikiem. Jest takich więcej i gdzie?

Tak, przyznaję się, to ja popełniłam to zdjęcie i wiele innych

Ogrody angielskie - Bressingham jesienią

Inne odsłony tej rabaty

To nie jest ze mną jeszcze tak źle Myszorku ...
Sebek 19:39, 14 wrz 2011

Ale ta rabata powalająca, chyba wiem o co Ci wtedy Danusiu chodziło