Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

ana_art 17:50, 05 lis 2011

Pwl napisał(a)

Ale ciekawe jaką ma średnicę, no nie podali.

To ja sobie wkleję kilka wiosennych zdjęć

uwielbiam wiosenne zdjęcia

ja TEŻ te cisy są rewelacyjne
Dzidka 17:52, 05 lis 2011

gardenarium napisał(a)

Tak, oglądałam te programy w latach 90-tych na WOT, miałam ich niedosyt ciągle i marzenie, że kiedyś Anglię i ten ogród zobaczę. Marzenia się spełniają.

To prawda, że marzenie potrafi się spełnić.
Wprawdzie trochę wysiłku trzeba było włożyć by się zrealizowało. Ale udało się.
Zwiedziłyśmy kilka ogrodów, bardziej polecanych, ale dla nas najważniejszy był ten znany i nieznany zarazem.
Niestety nie było już tam Geoffa, ale każda z nas ma zdjęcie przy tablicy z napisem Barnsdale Garden i jego popiersiu.
Widziałyśmy też Nicka. I może teraz żałuję, że nie 'nawiązałyśmy' z nim rozmowy.
I tak myślę, że poniekąd dzięki Geoffowi poznałam Danusię.
Czyż można chcieć więcej ?

A tak na marginesie, to zastanawia mnie dlaczego żadne z biur podróży nie ma w ofercie zwiedzania tego ogrodu.
Z wielu wypowiedzi, na tym forum również, wynika, że jest wiele osób marzących by być tam i właśnie tam.

iwonaz 18:01, 05 lis 2011

gardenarium napisał(a)

Pani Danusiu, dla mnie to zdjęcie wspaniale podpowiada jak można zagospodarować miejsce pod drzewami liściastymi. Oczywiście nie znam odpowiedzi na Pani pytanie
anula_wn 18:10, 05 lis 2011

iwonaz napisał(a)

Pani Danusiu, dla mnie to zdjęcie wspaniale podpowiada jak można zagospodarować miejsce pod drzewami liściastymi. Oczywiście nie znam odpowiedzi na Pani pytanie

Madziu, pozwolisz, że "pomlaskam" nad tym zdjęciem
pięknie! że o tym krzesełku nie wspomnę..... we wnętrzach stosuję podobną formę ale plastikową
Danusiu, inspiracje są takie ważne ! zaczynam marzyć o nowej rabacie ....
Gardenarium 18:11, 05 lis 2011

Inspiracja, oto jest odpowiedź

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 18:14, 05 lis 2011

Ja także poznałam na tej wyprawie wspaniałe "angielskie" dziewczyny, które już znacie
Elfik, Badara. Dzidka, Poziomka.

Instagram Ogrodowiska
zbigniew_gazda 18:15, 05 lis 2011

Mnie to zdjęcie kojarzy się z Ogrodem z lustrem.
anula_wn 18:15, 05 lis 2011

wiem, wiem
mam nadzieję, że się w końcu nauczę Danusiu ....
naśladując Madzię (Myszorka) mlaskam sobie wieczorową porą
Gardenarium 18:27, 05 lis 2011

Dzidka napisał(a)

Tak, oglądałam te programy w latach 90-tych na WOT, miałam ich niedosyt ciągle i marzenie, że kiedyś Anglię i ten ogród zobaczę. Marzenia się spełniają.

To prawda, że marzenie potrafi się spełnić.
Wprawdzie trochę wysiłku trzeba było włożyć by się zrealizowało. Ale udało się.
Zwiedziłyśmy kilka ogrodów, bardziej polecanych, ale dla nas najważniejszy był ten znany i nieznany zarazem.
Niestety nie było już tam Geoffa, ale każda z nas ma zdjęcie przy tablicy z napisem Barnsdale Garden i jego popiersiu.
Widziałyśmy też Nicka. I może teraz żałuję, że nie 'nawiązałyśmy' z nim rozmowy.
I tak myślę, że poniekąd dzięki Geoffowi poznałam Danusię.
Czyż można chcieć więcej ?

A tak na marginesie, to zastanawia mnie dlaczego żadne z biur podróży nie ma w ofercie zwiedzania tego ogrodu.
Z wielu wypowiedzi, na tym forum również, wynika, że jest wiele osób marzących by być tam i właśnie tam.

Także bym tam jeszcze pojechała. Zobaczmy jak to jest daleko od Norfolk. Zwiedziłam tam cudowne ogrody, ale jeszcze zostało sporo do zobaczenia.
Proponuję założyć wątek osób chętnych na wyjazd w maju i w czerwcu.
Oferty jeszcze nie ma, ale tworzy się, postaram się dopisać Barnsdale, jak nie teraz to kiedyś
Będzie przynajmniej wiadomo ile osób by chciało pojechać i kto, a decyzję o wyjeździe podejmiecie po przedstawieniu ceny wycieczki. Oferty z reguły są już w styczniu, wpłaca się tylko zaliczkę, a resztę miesiąc przed wyjazdem.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1152-wyjazd-na-chelsea-flower-show-w-maju-2012
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1153-wyjazd-ogrody-anglii-w-czerwcu

Instagram Ogrodowiska
Matka 18:55, 05 lis 2011