Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

barbara_kraj... 22:26, 04 lis 2011

Sebek napisał(a)

a jeszcze wstawię link do bukszpana, jako ciekawostke cenową tylko i to promocja
HODUJMY SWOJE BUKSZPANY - SA CENNE
http://www.iglaki24.pl/p6428,buxus-sempervirens-bukszpan-wieczniezielony-kula-pojemnik-drewniany-n-promocja.html

Oj cenne - ale chyba ja żyję krócej niż ten bukszpan

Martek 22:35, 04 lis 2011

Sebek to ta drewniana donica tyle kosztuje
Sebek 22:42, 04 lis 2011

Martek napisał(a)
Sebek to ta drewniana donica tyle kosztuje

Hehe - a kula gratis
Gardenarium 08:44, 05 lis 2011

Ale ciekawe jaką ma średnicę, no nie podali.

To ja sobie wkleję kilka wiosennych zdjęć

Zielone kurtyny

Mariken

Ostrokrzew pienny

Instagram Ogrodowiska
justi 13:08, 05 lis 2011

Mojej mamie bardzo się podobają ostrokrzewy. Mieliśmy kiedyś w gruncie, taki zwykły zielony , ale wymarzł. Jeden sezon letnio- jesienny tylko cieszył.
Martek 13:44, 05 lis 2011

Piękne ...,zwłaszcza te cisy na pniu Ostrokrzewy ja też bardzo lubię i mam zamiar jeszcze gdzieś znaleźć dla nich miejsce
Sebek 14:49, 05 lis 2011

Pięknie

Ahhh te pienne cisy - idealne
Gardenarium 16:36, 05 lis 2011

Kochani, jestem bardzo podekscytowana i szczęśliwa.

Otóż z Barnsdale Gardens otrzymuję wiadomości i ostatnio napisali o przygotowaniach do kolejnego Chelsea a na koniec napisali, żeby wpaść do stoiska w Wielkim Pawilonie i powiedzieć im cześć.

No więc zdobyłam się na odwagę i "wysmarowałam" do Nicka Hamiltona maila, opisując jak jego ojciec, Geoff, wpłynął na moje życie i pasję dotyczącą ogrodnictwa. Jego portret wisi nad mym biurkiem, a ja wciąż jeżdżę do Anglii odwiedzająć i opisując coraz to nowe ogrody. Poprzez Ogrodowisko niosę przesłanie i rady, dzięki którym mam wpływ na to w jaki sposób uprawiacie swój ogród, udzielam rad i pokazuję ogrody na świecie. Teraz oprócz uprawiania ogrodów - to jest moja nowa pasja

Tak samo jak Geoff robię coś i pokazuję, żebyście zobaczyli jak to jest łatwe do zrobienia, jak niewiele trzeba, aby było piękniej.

Do maila dołączyłam kilka linków na nasze Ogrodowisko, do artykułów o Barnsdale Gardens i innych.

Nick Hamilton odpisał mi następująco:

Dear Danuta,

Many thanks for your email. I am so pleased your life has been changed in such a positive way by my father, who was only sharing with viewers and readers what he also loved - gardening. I feel very fortunate to have been bought up in such an environment and to follow the same root myself. I am also pleased you managed to get to visit the Gardens and share in what my father has left for visitors, such as yourself, to enjoy. The passion and the Gardens still continues and will continue to develop, as he always intended it to. He always said "any garden is a work in progress".
Although it is likely I will only be at Chelsea on the last day of the show, if you do visit please come to our stand and say hello to the people manning it.

Best wishes,

Nick

Mam nadzieję, że uda się być ostatniego dnia Chelsea, a jak nie - to na pewno jeszcze pojadę do Barnsdale, żeby porozmawiać osobiście.

Wklejam dla Was link do jego programów. Kto go nie zna, koniecznie zobaczcie.

Gardeners World

Instagram Ogrodowiska
marzena 16:52, 05 lis 2011

Danusiu, doskonale rozumiem jak musisz czuć się cudownie !
to super uczucie móc realizować to, co się kocha i dostać taki odzew od osoby, którą się ceni i szanuje i z którą nawiązało się taki kontakt !
świetnie rozumiem Twoje emocje, cieszę się, że jesteś tak szczęśliwa
ewaglen 16:53, 05 lis 2011

Taka pasja to wielki dar Fajnie, że można się nią zarazić Cieszę się razem z Tobą Danusiu