Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

Matka 18:56, 05 lis 2011

gardenarium napisał(a)
Kochani, jestem bardzo podekscytowana i szczęśliwa.

Otóż z Barnsdale Gardens otrzymuję wiadomości i ostatnio napisali o przygotowaniach do kolejnego Chelsea a na koniec napisali, żeby wpaść do stoiska w Wielkim Pawilonie i powiedzieć im cześć.

No więc zdobyłam się na odwagę i "wysmarowałam" do Nicka Hamiltona maila, opisując jak jego ojciec, Geoff, wpłynął na moje życie i pasję dotyczącą ogrodnictwa. Jego portret wisi nad mym biurkiem, a ja wciąż jeżdżę do Anglii odwiedzająć i opisując coraz to nowe ogrody. Poprzez Ogrodowisko niosę przesłanie i rady, dzięki którym mam wpływ na to w jaki sposób uprawiacie swój ogród, udzielam rad i pokazuję ogrody na świecie. Teraz oprócz uprawiania ogrodów - to jest moja nowa pasja

Tak samo jak Geoff robię coś i pokazuję, żebyście zobaczyli jak to jest łatwe do zrobienia, jak niewiele trzeba, aby było piękniej.

Do maila dołączyłam kilka linków na nasze Ogrodowisko, do artykułów o Barnsdale Gardens i innych.

Nick Hamilton odpisał mi następująco:

Dear Danuta,

Many thanks for your email. I am so pleased your life has been changed in such a positive way by my father, who was only sharing with viewers and readers what he also loved - gardening. I feel very fortunate to have been bought up in such an environment and to follow the same root myself. I am also pleased you managed to get to visit the Gardens and share in what my father has left for visitors, such as yourself, to enjoy. The passion and the Gardens still continues and will continue to develop, as he always intended it to. He always said "any garden is a work in progress".
Although it is likely I will only be at Chelsea on the last day of the show, if you do visit please come to our stand and say hello to the people manning it.

Best wishes,

Nick

Mam nadzieję, że uda się być ostatniego dnia Chelsea, a jak nie - to na pewno jeszcze pojadę do Barnsdale, żeby porozmawiać osobiście.

Wklejam dla Was link do jego programów. Kto go nie zna, koniecznie zobaczcie.

Gardeners World

Droga Danuto,

Wielkie dzięki za Twój e-mail. Ja również się cieszę, że Twoje życie zmieniło się tak bardzo pozytywnie dzięki mojemu ojcu, który właściwie tylko dzielił się z widzami tym co kochał najbardziej-ogrodownictwem. Jestem szczęściarzem, że dorastałem we właśnie takim środowisku i że sam kroczę tą samą ścieżką. Cieszę się także, że udało się Tobie odwiedzić Ogrody i zobaczyć to co zostawił mój ojciec dla odwiedzających, jak i dla Ciebie. Pasja i Ogrody jest i będzie nadal kontynuowana tak jak on sobie planował, zawsze mówił "każdy ogród to bezustanna praca".
Prawdopodobnie będę ostatniego dania na Chelsea Flower Show, jeśli i Ty będziesz zapraszam do naszego stoiska, po prostu podejdz i przywitaj się.

Z najlepszymi życzeniami,
Nick
justi 19:07, 05 lis 2011

zbigniew_gazda napisał(a)
Mnie to zdjęcie kojarzy się z Ogrodem z lustrem.

Mi też się tak skojarzyło, chyba przez tą brzozę
Gardenarium 19:09, 05 lis 2011

Dzięki Bogda

Instagram Ogrodowiska
Matka 19:13, 05 lis 2011

gardenarium napisał(a)
Dzięki Bogda
You're very welcome
zbigniew_gazda 19:17, 05 lis 2011

Bogda dzięki również .
Matka 19:18, 05 lis 2011

buzial
Syla 19:24, 05 lis 2011

Bogda napisał(a)
buzial
Jak ja Ci zazdraszczam tej umiejętności
Matka 19:26, 05 lis 2011

Syla napisał(a)

buzial

oj tam oj tam...każdy może się nauczyć-nic trudnegoza to ja muszę sobie coś jeszcze wynaleźć-bo tylko angielski?za mało!
Syla 19:29, 05 lis 2011

Bogda napisał(a)

buzial

oj tam oj tam...każdy może się nauczyć-nic trudnegoza to ja muszę sobie coś jeszcze wynaleźć-bo tylko angielski?za mało!

A jednak nie każdy
Gardenarium 19:29, 05 lis 2011

Japoński, jak Ronin

Wicio uczy się angielskiego. A swoją drogą przydałby się podczas angielskiego wyjazdu dodatkowy tłumacz (w domyśle Bogda) w czasie wolnego czasu

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies