Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Nieforemny ogród na przodzie

Nieforemny ogród na przodzie

olaw 12:10, 02 sty 2015

Dzięki za wizytę i pochwały

Z tymi robaczkami to już nie wiem bo czytałam że opuchlaki wykluwają się z białych jajeczek a u mnie były żółciutkie,
wklejam sobie linka o wrotyczu
http://www.swiatkwiatow.pl/poradnik-ogrodniczy/wrotycz--tanacetum-id694.html
http://ekoarka.com.pl/ogrod/163-wrotycz-na-szkodniki-i-choroby
agata19762 12:25, 02 sty 2015

Ola kawał roboty odwaliłaś
zmiany na plus !!!

robale okropne musisz je tępić ...szkoda roślinek

Ola i spóźnione gratki wysyłam rocznicowe
wiewiora 18:38, 03 sty 2015

witj Olu dziękuję za wizytę pięknie stworzyłaś ogród,patrząc na zdjęcia widać zmiany jakie zaszły u ciebie . kibicuję ci nadal pozdrawiam
olaw 19:25, 03 sty 2015

Agnieszko dzięki za odwiedzinki, w sprawie winobluszczu przypomnij się bliżej wiosny, w razie gdyby mi z pamięci wypadło
olaw 19:29, 03 sty 2015

agata19762 napisał(a)
Ola kawał roboty odwaliłaś
zmiany na plus !!!

robale okropne musisz je tępić ...szkoda roślinek

Ola i spóźnione gratki wysyłam rocznicowe

Dzięki Agatko, miło się ogląda na zdjęciach takie przemiany

A robale...na razie krety z nimi walczą, ja zacznę na wiosnę jak się ociepli i będzie trzeba wrotycz zastosować ...
Karol99 19:46, 03 sty 2015

Witaj Jestem u Ciebie pierwszy raz, porówwnując pierwsze strony wątku, a obecne, widać jak pięknie zmieniłaś ogród. Kibicuje i będę odwiedzać
rozark 22:58, 03 sty 2015

Wpadłam z rewizytą i życzeniami Szczęśliwego Nowego Roku
Mala_Mi 14:02, 04 sty 2015

Ola - żółte kulki to nawóz w 100%, a larwy to opuchlaki też w 100%. Jedno z drugim w wcale nie stoi w konflikcie. Jedyna metoda na larwy to wywal całą ziemię, dobrze wypłucz korzenie wodą!!!.. wybij cholery, daj nowej ziemi do doniczki. Żaden środek nie zniszczy opuchlaków w 100%. Ani wortycz, ani nicienie, ani inna chemia. Rozlazą ci się po ogrodzie i będzie klops.

Magnolię możesz podcinać od dołu, ale wiele "pniaków" zostaw.. nie niszcz magnolii. W czym Ci ona przeszkadza???? Dopasuje resztę do magnolii a nie magnolię do reszty.

Zmiany obejrzałam... zmienia sie na plus.. i tak trzymaj.... małymi kroczkami do przodu
olaw 21:14, 04 sty 2015

Karol99 napisał(a)
Witaj Jestem u Ciebie pierwszy raz, porównując pierwsze strony wątku, a obecne, widać jak pięknie zmieniłaś ogród. Kibicuje i będę odwiedzać

Karolu dziękuję za pochwały i odwiedziny, zapraszam w każdej chwili
Lecę z rewizytą do Ciebie
olaw 21:35, 04 sty 2015

Mala_Mi napisał(a)
Ola - żółte kulki to nawóz w 100%, a larwy to opuchlaki też w 100%. Jedno z drugim w wcale nie stoi w konflikcie. Jedyna metoda na larwy to wywal całą ziemię, dobrze wypłucz korzenie wodą!!!.. wybij cholery, daj nowej ziemi do doniczki. Żaden środek nie zniszczy opuchlaków w 100%. Ani wortycz, ani nicienie, ani inna chemia. Rozlazą ci się po ogrodzie i będzie klops.

Magnolię możesz podcinać od dołu, ale wiele "pniaków" zostaw.. nie niszcz magnolii. W czym Ci ona przeszkadza???? Dopasuje resztę do magnolii a nie magnolię do reszty.

Zmiany obejrzałam... zmienia sie na plus.. i tak trzymaj.... małymi kroczkami do przodu

Aniu nawozu nie dawałam ale to właśnie z tych kulek "wykluwają" się robaczki Ziemi teraz nie da radę wymienić o zamarznięta będę czekać aż się ociepli... przypuszczam, że przyniosłam z kompostem
Magnolię zostawiam, tylko ją podetnę od dołu i troszkę uformuję,
dzięki, że zaglądasz