Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród...

Ogród...

beamilusia 14:23, 01 mar 2021

Niecierpliwie czekałam na ranniki, ponieważ one u mnie jako pierwsze po zimie pokazują swoje małe słoneczka.

beamilusia 14:31, 01 mar 2021

Iryski cebulowe też pokazują czubki.

Ciemierniki orientalne na razie czekają na ciepłe dni, ale widać, że zakwitną, kiedy nadejdzie odpowiedni czas.

mirkaka 18:07, 01 mar 2021

Dodaj do dołka ziemi z worka i wymieszaj ze swoją gliną, dużo kompostu, albo obornika, lilie powinny rosnąć. Ja też mam glinę i rosną dobrze. Jak się boisz nornic to może sadzenie w koszykach drucianych coś pomoże.
U mnie w tym roku po stopieniu śniegu mam bardzo dużo kanałów, nie wiem tylko czy to nornice czy krety. Może też mam już wyżarte wszystkie cebule.
MiluniaB 18:13, 01 mar 2021

Hej Takie zwiastuny wiosny to ja lubię - oj mogę oglądać w nieskończoność
Gęsto masz cebulowe posadzone, będzie efekt wow. Ja sadziłam w dużych odległościach - nie będzie takiego efektu jak u Ciebie
Alija 18:16, 01 mar 2021

Ale ci wszystko ruszyło, wiosna na całego. Pięknie!
malgorzataka... 20:21, 02 mar 2021

Beato widzę że u Ciebie wiosna że ho,ho ale coś mówią że zima w odwrocie--szkoda roślin trzeba będzie przykryć co nieco.
Pozdrawiam z już nie śnieżnych Mazur.
Agatorek 20:38, 02 mar 2021

beamilusia napisał(a)
Niecierpliwie czekałam na ranniki, ponieważ one u mnie jako pierwsze po zimie pokazują swoje małe słoneczka.

Cudowne słoneczko.
beamilusia 20:45, 02 mar 2021

Witam serdecznie.
Mirko, chyba tak zrobię, jak piszesz. Obornik mam, kompost też się znajdzie, a i ziemię w workach z ogrodniczego kupię. Pomieszam wszystko z gliną i wysadzę lilie bezpośrednio z donic do do ogrodu. Może tym razem się uda.
Mirelko, zobaczę jaki będzie efekt. Śnieg stopniał i na rabatach widać tunele. Chyba nornice grasowały, może cebulki zjadły. Już kiedyś tak miałam, nornice przez zimę pożarły cebulki krokusów.
Alu, na razie tylko ranniki wychodzą, one u mnie zawsze najwcześniejsze, a iryski tylko czubeczki pokazały i na razie stanęły w miejscu.
Małgosiu, jeszcze za wcześnie cieszyć się wiosną. Dopiero początek marca. W ogrodzie jeszcze pusto i szaro, wszystko wygląda na takie zgniecione przez śnieg .
Pozdrawiam.
beamilusia 20:50, 02 mar 2021

Agnieszko, witam serdecznie. Tak, to takie małe słoneczka. U mnie najwcześniejsze wiosenne kwiatki. Dopiero nieśmiało pokazują nieliczne kwiatki. W ogrodzie jeszcze pusto i szaro po stopnieniu śniegu. I ma jeszcze być zimno z minusowymi temperaturami u mnie. Z pracami ogrodowymi się nie śpieszę .
Alija 16:36, 03 mar 2021

Beatko! U mnie bardzo mokro i resztki śniegu, więc podobnie, jak u ciebie. Ale też się doczekamy!