Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród irci

Ogród irci

popcorn 20:59, 14 maj 2012

Te jasne sa sliczne! Mam fioletowe od Babci, moze zdobede gdzies jasne - bardzo mi sie podobaja! Przepraszam ze sie tak wcinam... juz nie bede
ircia 21:04, 14 maj 2012

popcarol napisał(a)
Tego Curlew bym chciała - bardzo mi się podoba! Nawet miejsce się znajdzie, bo tej wiosny załątwiłam 2 rh
pozdrawiam!!

Karolka - zarówno Panda jak i Curlew to był planowany zakup. Do Curlew troszke podobny jest Wren. Widać go na tym trzecim zdjęciu. Kwiaty ma ciut ciemniejsze i mniejsze niż Curlew. Rośnie bardzo niziutko - w zasadzie to rododendron płożący. Ma piękne, choć nieduże liscie a w czasie kwitnienia tworzy kremową poduchę. Cudny!!!!

ircia 21:06, 14 maj 2012

popcarol napisał(a)
Te jasne sa sliczne! Mam fioletowe od Babci, moze zdobede gdzies jasne - bardzo mi sie podobaja! Przepraszam ze sie tak wcinam... juz nie bede

Wcinaj sie jak najbardziej Przynajmniej mam pewność, że jest ktoś, komu się moje rośliny podobają
Na rozkwit czeka jeszcze jadna odmiana orlika, posadzona w tym roku z malutkich kłączy, więc pewnie dlatego tak zwleka. Ma być ciemno fioletowy.
ircia 21:09, 14 maj 2012

Nowa hosta NN. Może ktoś zna odmianę?

i dla towarzystwa zdjęcie jej kuzynki

ircia 21:12, 14 maj 2012

żurawka po zimie - trochę nieudane zdjęcie

kwitnacy wilczomlecz

ircia 21:18, 14 maj 2012

A tyle zostało po mojej ślicznej Liriope. Posadzona w ubiegłym roku dorodna kępa zasmakowała zającowi. Zjadł prawie wszystkie liście. Ku mojej radości zaczęła odbijać wiosną i pokazały się nowe liście. Za jakiś czas zniknęły. Widocznie to wyjątkowy zajęczy przysmak.
Nie ryzykuję więcej. Przesadziłam i teraz rosnie tuż przy tarasie - tutaj większa szansa, że uchronię ją przed żarłokiem Jeśli nie.... No to trudno

ircia 21:20, 14 maj 2012

serduszka

agata_chrosc... 21:32, 14 maj 2012

Irciu - kwitnie wszystko na potęgę! A co do hosty - sama jestem ciekawa, ale wielkich szans na rozpoznanie to chyba nie ma. Host są tysiące, a o podobnym wybarwieniu setki więc trzeba by wybitnego znawcę, żeby autorytatywnie stwierdził co to takiego. Ale bardzo ładna! A zdjęcie kuzynki jakoś nie chce mi się otworzyć. Jak będziesz miała chwilę to skocz do mnie - zamieściłam relację z hostowego raju! Chociaż tak na prawdę to trzeba to zobaczyć "na żywo".
A zając podłota wyjątkowa!
ircia 21:37, 14 maj 2012

agata_chroscicka napisał(a)
Irciu - kwitnie wszystko na potęgę! A co do hosty - sama jestem ciekawa, ale wielkich szans na rozpoznanie to chyba nie ma. Host są tysiące, a o podobnym wybarwieniu setki więc trzeba by wybitnego znawcę, żeby autorytatywnie stwierdził co to takiego. Ale bardzo ładna! A zdjęcie kuzynki jakoś nie chce mi się otworzyć. Jak będziesz miała chwilę to skocz do mnie - zamieściłam relację z hostowego raju! Chociaż tak na prawdę to trzeba to zobaczyć "na żywo".
A zając podłota wyjątkowa!

Agatko - dzięki za zaproszenie Już lecę na hostową ucztę
Celina 15:20, 15 maj 2012

ircia napisał(a)
serduszka

WOW!! WOW!!