Irciu właśnie chodziło mi o wielkość cebuli agapanta bo mam również dwie nieudane próby z tym trzeba przyznać pięknym kwiatem .Tak żaląc się gdzieś wcześniej na forum ktoś mi napisał,że on lubi mieć ciasno w donicy.Czyli fajnie jak cebule się rozrosną i dają wrażenie,że zaraz pęknie donica
Teraz wiem czemu opakowania inne
Dziękuję Ci za odpowiedź.Tawułka to na 100% będzie udana ładnie wschodzi z takich fragmentów
Mahonia jaki ma dorodny kwiat, ładnie uchwyciłaś gałązkę do zdjęcia. Irciu pokaż swoje lobelie bo może większe od moich i będziesz mogła pikować. Moje malenkie jeszcze. Zakupy fajne, agapant miodzio
Justi, jesteś kochana!!! Oto moja lobelia:
hmmm.... powiem Ci Irenko, że za mało ziemi wsypałaś i masz trochę wybujałe siewki, ja sypie prawie cały pojemnik, żeby nie rosły tak na dnie i miały dostęp do światła, ale to nic.
Uważaj na ostre słońce, żeby nie spaliło siewek, spróbuj podważyć łyżeczką małą kępkę i przepikować. Zobaczysz jak Ci to wychodzi. Ja bym jeszcze poczekała troszkę, ale próbę zrób
Dzięki Justi W przyszłości będę pamiętać.
Spróbuję przepikować do doniczek. Kępkami? A jakie duże mają być te kepki na doniczkę? Czy później trzeba będzie pikować je jeszcze raz?
Trochę nowych obrazków z mojego ogrodu
Taki narcyz zakwitl na tarasie w donicy
tojad
mahonia prawie w rozkwicie
Wcale się temu narcyzowi nie dziwię, że zakwitł - w takiej pięknej donicy
Tojada nie mama, ale to taka radosna roślinka - przynajmniej na ujęciu u Ciebie
Dzięki Tobie pierwszy raz przyjrzałam się kwiatkowi mahonii z bliska ...