Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród irci

Ogród irci

EPODLAS 20:38, 26 mar 2012

Jak już wiosennie Irenko u ciebie. Narcyzy śliczny, na wiosnę. A rudbekia pokaże urodę jesienią. A taki łanik narcyzów by ci się podobał w twoim ogrodzie?

ircia 20:41, 26 mar 2012

justi napisał(a)

Dzięki Justi W przyszłości będę pamiętać.
Spróbuję przepikować do doniczek. Kępkami? A jakie duże mają być te kepki na doniczkę? Czy później trzeba będzie pikować je jeszcze raz?

Jutro zrobię próbę pikowania u siebie, zrobię zdjęcia i Ci pokażę. Najlepiej raz pikować do małych doniczek, a potem jak podrosną wyjmować juz z całą bryłą ukorzenioną jak sklepowe.

W takim razie czekam
ircia 20:43, 26 mar 2012

EPODLAS napisał(a)
Jak już wiosennie Irenko u ciebie. Narcyzy śliczny, na wiosnę. A rudbekia pokaże urodę jesienią. A taki łanik narcyzów by ci się podobał w twoim ogrodzie?

Dziękuję Bożenko za dywanik Pewnie, że chciałabym taki .) Tylko miejsce w moim mini ogrodzie niestety ograniczone
A rudbekią będę się chwalić, bo jestem sama ciekawa co z niej wyrośnie

Celina 21:05, 26 mar 2012

Muszę pilnować setki
Bogdzia 21:10, 26 mar 2012

EPODLAS napisał(a)

O następna przebywająca za granica sie odezwała i od razu nas znów wiosną bardziej zaawansowana niz u nas uraczyła. Zawsze mi się podobało jak w Anglii rosna te żonkile, w lasach pod drzewami . Piękne.
Bogdzia 21:12, 26 mar 2012

asc napisał(a)

Trochę nowych obrazków z mojego ogrodu
Taki narcyz zakwitl na tarasie w donicy

Nazwę białego wpisałam już do kajetu chciejstw...... i tego też chcę mieć Znasz nazwę?????

Ach i te rudbekie "czarne" miałam i wyrzuciłam..... zostawiłam tylko jedną..... dużo liści ......kwaty do niczego..a raczej wyglądało to tak, że wogle nie ma kwiatów...... Ani to ładne z liści, anie to było ładne z kwiecia....Ale może to móje takie egzemplarze sprzedali do niczego

Miałam ich sporo prawie wszystkie wymarzły. W tamtym roku były chyba tylko dwa.
monteverde 21:17, 26 mar 2012

jakie ładne białe końcóweczki maja
AniaDS 21:19, 26 mar 2012

Też mam tę odmianę ale u mnie są całe żółte. Może to od stanowiska zależy?
Joanka 21:31, 26 mar 2012

Irciu nie będę oryginalna i powtórzę: piękny ten narcyz!

O!...... zaraz imprezka się szykuje
Mala_Mi 21:40, 26 mar 2012

ircia napisał(a)

Może Twoja rudbekia będzie ładniejsza
Takie narcyzki w takim razie mam...tylko dlaczego moje nie maja takich kolorków żółto-zielonych...a sa tylko żółte???? Buuuuuuu

Aniu, a długo masz te narcyze? Bo może one tylko w "młodości" są takie wdzięczne?

Rosną mi już od 2 lat...... i co roku dokupuję kolejne cebulki, bo są fajne..malutkie..i jako jedne z nielicznych wyczytałam, że nadaja sie do cienia..... U mnie się nadały i w cieniu faktycznie rosną i ładnie kwitną

Natomiast rudbekia.......... może i fajna, ale ja lubię kolory w ogrodzie...... O gustach sie nie dyskutuje... Po prostu nie lubię kolorów, których nie widać W rudbekii widziałam zielone liście i nic poza tym.... rozrosło się to strasznie, wiec wkurzona wyrwałam i wyrzuciłam..... Po prostu nie w moim typie.....