Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Radosna twórczość Ani

Radosna twórczość Ani

kaisog1 12:41, 08 mar 2012

Ania ależ masz piękny ten zakątek z brzozami! Cudo Ja bym tam na hamaku cały czas spędzała
anika 12:44, 08 mar 2012

Hamak wisi po drugiej stronie domu przed tarasem a ten lasek mam od strony wjazdowej wiec nikt tam nie poleguje bo droga i brama 2 m dalej
anika 09:20, 19 mar 2012

Ależ był śliczny, ciepły weekend. Byłam w niedziele na działce. Ziemia już całkowicie odmarzła. Rosną krokusiki tylko jakieś takie maleńkie.... dziwne. Było słonecznie pięknie cudownie. W sumie było tak chyba w całym kraju wiec co będę pisała. Zrobiłam na działeczce rabatę pod warzywa i owoce. Zarzekałam się, że nie będzie już powyższych ale co tam. Pomidory rosną w skrzyniach trzeba je gdzieś posadzić Kupiłam też truskawki i poziomki dla moich pociech. Szpadelek wypróbowany po raz kolejny - sprawdził się! Ale dumna jestem z siebie, że te kanciki mi wyszły!!! Ha Umiem Szkoda, że nie mam zdjęć - zapomniałam aparatu Straty po zimie są: umarły wrzośce i jeden rh a drugi chyba da radę jest tylko w połowie brązowy, zobaczymy .Pozdrawiam wszystkich odwiedzających... wiosennie
anika 12:26, 19 mar 2012

A tak chciałabym obsadzić altanę. Nie wiem tylko czy nie będzie za ciemno jak zostaną posadzone tuje dookoła. W tej chwili rosną tam tylko leszczyny 3 szt Może zamiast rh dać różyczkę pnącą?
To tą część działki będę się starała w tym roku zagosposarowć

A tak chcę aby porośnięta była altanka

Milka 13:30, 19 mar 2012

Ania, ty tu masz też kawał do zagospodarowania czeka cię fajna praca pomysł z altanka fajny, ale może trochę róż, milin i wiciokrzew, ładnie kwitną i pachną

a kantki trenowałaś?
anika 13:48, 19 mar 2012

Kantki trenowała a i owszem, bardzo fajnie wychodzą. Zobaczymy jak deszczyk popada czy ich nie rozmyje. Wiciokrzew rośnie przy płocie na długości 20 m ale róża to fajny pomysł, boję się tylko latających bączków. Mam róże przy tarasie i codziennie słyszę nad głową bzykanie
anika 13:50, 19 mar 2012

Ale muszę napisać, że mnie kantki wyszły a mojej mamie nie Nie ma to jak się nagapić na Danusiowe instrukcje obsługi
Milka 15:56, 19 mar 2012

jak słychać bzykanie, to dobrze, bo ludziska przetrwają

pokaż te kanciki, czyli nauka poszła w nas a nie w las, a milin koniecznie jak będzie kwitł!
anika 21:16, 19 mar 2012

irena_milek napisał(a)
jak słychać bzykanie, to dobrze, bo ludziska przetrwają

pokaż te kanciki, czyli nauka poszła w nas a nie w las, a milin koniecznie jak będzie kwitł!

Pewnie, że się pochwalę. Jak będę na działce to cyknę zdjęcie - w tę niedzielę zapomniałam aparatu bu bu
Bogdzia 21:27, 19 mar 2012

Ciekawe masz plany,bardzo ciekawe. Ja bym przy altanie posadziła jednak pnaca róże, a bzykajace czemu Ci przeszkadzają? Niech sobie bzykają. Bardziej groźne są kleszcze które podobno uwielbiaja byc na leszczynie , tak gdzies czytałam i od razu zlikwidowałam leszczynę. Zresztą jak się leszczyny nie opryska to o orzechach nie ma co marzyc wiec z niej zrezygnowałam choc mój M był bardzo przeciwny ale teraz wie że dobrze zrobiłam.