Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród w lesie

Ogród w lesie

agniecha973 09:05, 22 lis 2012

Aga, mój ogród nie daje się ogarnąć. Trzeba by mu poświęcić 200% czasu, żeby ogarnąć, więc to pytanie z typu dołujących Okopać drzewka owocowe, hmm... marzenie. Może gdybym miała 10 to tak, a tak się muszą męczyć. Nowo sadzone można uważać za okopane, bo jeszcze nic nie zdążyło urosnąć dokoła. Za rok będą do okopywania.
Pszczelarnia 09:14, 22 lis 2012

Ogród, który jest nieogarniony jest ogrodem o naturalnej równowadze. Mocniejsze wypiera słabsze. Tym młodszym trzeba troszkę pomóc (bo inaczej byłyby straty). Ale nie dajmy się zwariować. Ja swoje plewię 2 razy w sezonie ale z pomocą rodzicielki szanownej mojej, jak już nic nie mamy do roboty , to bierzemy się za drzewka . Plewienie to pikuś w porównaniu z prześwietlaniem i cięciem oraz zwalczaniem szkodników w sposób naturalny, zbieraniem spadów, zrywaniem mumi, przerzedzaniem zawiązków. Aga, plewienie to pikuś. Więc się nie stresujmy za bardzo. Najważniejsze jest, żeby drzewo sobie radziło i owocowało.
noemi 13:18, 22 lis 2012

grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)

Dziękuję też...Akademii i reżyserowi oraz scenarzyście....
.

Ach Ty Nasza Gwiazdo buziaki
betysia 13:40, 22 lis 2012

Czy nasza gwiazda da sie wysciskac????
oj bo teraz to ja juz niepena czy tak po staremu moge sie tulisiac ?????!!!!!
czy gwiazda zezwoli czy nie ...sie potulam i setuchny pogratuluje....
betysia 13:42, 22 lis 2012

Pszczelarnia napisał(a)
Grupo trzymająca ..... , może w ramach wyjścia z lasu wyciągniemy Twój wątek z projektowania? (adwentowy pochód choinek do supemarketów się zaczął).

ja jestem ZAAAAAAAAAAAA!
do ogrodow z nia!!!!!!
Pszczelarnia 14:07, 22 lis 2012

Bo jedni szykują się na TYSIĄCE a innym SETKA wystarczy - na zdrowie!
grupa_trzyma... 23:15, 22 lis 2012

Oto świńska rodzinka, którą pracowicie lepiłam dla mojej siostrzenicy na urodzinowy tort.

To na pierwszym planie to alegoria ogrodnika ryjacego w ogrodzie. Jak pisała wcześniej Urszulla: cztery litery w górze i jest zabawa! Podoba się?
agniecha973 23:17, 22 lis 2012

Bomba! Podoba mi się zróżnicowanie charakterów w rodzinie
grupa_trzyma... 23:19, 22 lis 2012

Nie przenoście nam wątku do ogrodów, jak śpiewał kiedyś poeta...No, dobra śpiewał ciut inaczej ale ciągle aktualne. My jesteśmy zadomowieni w projektowaniu (czyli w czarnej ...).
grupa_trzyma... 23:26, 22 lis 2012

Nie czuję się na siłach, aby stary, zakurzony wątek przeciągać na jasną stronę mocy. Poza tym w "naszych ogrodach" trza ogrody pokazywać a nasz przestał istnieć jesienią. Kiedy zacznie się zmieniać na lepsze, wtedy pogadamy.