Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje roślinki

Moje roślinki

majkel0326 09:33, 24 mar 2012

Witam wszystkich ogrodomaniaków w ten piękny słoneczny dzień Jakie plany na dziś? Ja zamierzam aktywnie spędzić przedpołudnie w ogrodzie,bo gdzież by indziej A wieczorkiem wskoczę znowu na forum i przejrzę co się działo u innych Miłego dnia!
Celina 20:04, 24 mar 2012

Witaj Majuś.ja też od południa aż do teraz "na roli"
Fajnie dzisiaj mi szła robota .M zrobił to czego ja nie znoszę,czyli wygrabił połowę trawnika z filcu,jutro druga część.Tylko muszę go często chwalić to mu lepiej idzie
majkel0326 11:22, 25 mar 2012

Witaj Celinko! Masz na niego dobry sposób Ja wczoraj zrobiłam mniej niż planowałam,ale dzisiaj nadrobię.Pogoda słoneczna,chociaż chłodno.Na ogród jednak w sam raz.Wczoraj poszedł w ruch ukorzeniacz i robiłam sadzonki z tuji.Ciekawa jestem co z tego wyjdzie
AniaDS 22:51, 25 mar 2012

majkel0326 napisał(a)
Monitko,bardzo lubię malwy.Nadają taki wiejski klimat,który mi się podoba.Jakoś nie dochowałam się ich jeszcze u siebie,ale akurat dziś w sklepie nasiennym oglądałam czarną malwę,cudo Jak posadzisz swoje,będą pewnie Ci się pięknie rozsiewać.

malwą czarną mogę się podzielić
majkel0326 11:47, 26 mar 2012

Witaj Aniu A masz w swoim wątku jej zdjęcia?Muszę udać się z rewizytą i podpatrzeć
Celina 13:06, 26 mar 2012

Witaj maju wczoraj strasznie się natyrałam! M nawet już zaczął buczeć na mnie,że jutro będę umierać i się nie ruszę.Faktycznie za dużo przeorałam.Ale jak wpadnę w trans to lecę równo
majkel0326 13:10, 26 mar 2012

Cześć Celinko.Ale za to jaki efekt potem będzie Ja miałam zakręcony weekend,teraz w tygodniu będę nadrabiać w ogrodzie i na ogrodowisku.Kupiłam dziś trzy hosty,tawułkę,białe floksy i tojad.Ale mam frajdę Mam takie miejsca,w których to wszystko posadzę.
Celina 16:35, 26 mar 2012

Majuś szkoda że nie zdradziłaś ,że potrzebne Ci białe floksy.Coś byśmy zaradzili na jesieni razem z różami.Wydaje mi się ,o ile nie wykopałam na jesieni ,że białych mam za dużo
majkel0326 17:40, 26 mar 2012

Kochana jesteć Celinko Jak mi się nie przyjmą,to się zgłoszę do Ciebie.Właśnie wróciłam z ogrodu.nakarmiłam trochę roślinki florovitem,posadziłam to co kupiłam,posprzątałam trochę.Wychodzą szachownice cesarskie,pierwsze tulipany zakwitną lada dzień.Liliowce mają się bardzo dobrze,mam nadzieję,że zakwitną te,które nie kwitły jeszcze rok temu.W warzywniku wschodzi już rzodkiewka.Tyle dobrego.Niestety jest też lista strat po zimie Zmarzły jedne z moich goździków,moja ulubiona róża nie najlepiej wygląda,zmarzły też żonkile i narcyzy,które najwcześniej wypuściły listki
Celina 21:19, 26 mar 2012

Dzisiaj odpuściłam ogród ,wczoraj przegrzały mi się złączaPoza tym dzisiaj okrutnie u nas wiało! miałam też inna robotę .Może jutro zaglądnę