Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

malgocha1960 08:09, 02 kwi 2012

U mnie od rana snieżyca i burza,oczywiście bez wiatru też się nie obejdzie.
Milka 10:40, 02 kwi 2012

Pola napisał(a)
Irenko u mnie też rano biało było ale słoneczko prześwituje więć mam nadzieję że szybko to paskudztwo stopnieje

dzień dobry Polu, mam nadzieję, że wstrętna śnieżyca znikła
viva 10:42, 02 kwi 2012

Irenko, ładne kulki bukszpanowe zrobiłaś, też czeka mnie taka praca, obawiam się czy dobrze to zrobię.
Czy sadzonki robiłaś do gruntu, czy do doniczek? Nie wiem na co się zdecydować. Pierwszy raz bedę ukorzeniała bukszpany.
Wiosna u Ciebie ze dwa tygodnie do przodu w stosunku do mojej.
Milka 10:51, 02 kwi 2012

Marzena2007 napisał(a)
Irenko jestem ciekawa efektu dzisiejszych prac. Mnie aż korci aby wyjść do ogrodu ale chyba dzisiaj przy dekoracji donic pozostanę, dekoracji domu i troche odpoczynku mi się należy

witaj Marzenko
pracowałam w ogrodzie, ale jakiś spektakularnych efektów nie ma, niby tyle robię, ale wolno się posuwam!! wysadziłam winobluszcze, fiołki, macierzankę i wiciokrzewy; robiłam w różnych miejscach ogrodu i w domu, tak więc jakoś tak niezorganizowana byłam, ale pewnie przesilenie wiosenne

u mnie mąż odpoczywał i nie posadziliśmy rh, zresztą po drodze zmieniła się koncepcja i teraz będzie więcej pracy, bo najpierw trzeba wykopać róże i przesadzić gdzie indziej, a potem na to miejsce Rh i mam za mało torfu
ale chociaż jedno zrobiłam do końca, bo ukorzeniłam dla dziewczyn pełno sadzonek bukszpanu, niestety nie zrobiłam fotki! w maju na spotkaniu u Bogdzi rozdam zainteresowanym
Milka 10:56, 02 kwi 2012

viva napisał(a)
Irenko, ładne kulki bukszpanowe zrobiłaś, też czeka mnie taka praca, obawiam się czy dobrze to zrobię.
Czy sadzonki robiłaś do gruntu, czy do doniczek? Nie wiem na co się zdecydować. Pierwszy raz bedę ukorzeniała bukszpany.
Wiosna u Ciebie ze dwa tygodnie do przodu w stosunku do mojej.

Witaj Viva
nie chcę być nieskromna, ale w końcu uznałam, że nie tak złe te kulki
sadzonki ukorzeniam w donicach, w dobrej ziemi, są wielkie, bo cięłam też swoje duże bukszpany, mniejsze są te pstre; jakoś tak początkiem marca robiłam dla siebie w donicach i wszystkie się przyjęły i nawet zrobiłam im pierwsze cięcie; zrób tak, jak ci łatwiej będzie i ile masz miejsca
tak u nas wiosna szybciej ruszyła odpiszę wszystkim i zaraz wyprawiam się do waszych ogrodów
Milka 10:58, 02 kwi 2012

marzena napisał(a)
bardzo ładnie Ci wyszły kulki bukszpanowe, a co dzisiaj będziesz porabiać ? no, masz pogodę, to możesz ...
ja już byłam u siebie, było snieżnie, teraz powoli topnieje śnieg

Cześć Marzenko u was faktycznie śnieżyce, pokazywali w tv, wprost niesamowite ale to już chyba ostatnie podrygi!!!
Milka 11:00, 02 kwi 2012

Bogdzia napisał(a)
Pozdrawiam Irenko.

I ja pozdrawiam i mówię dzień dobry

dziś +5, na przemian słońce i deszcz i wiatr!
ale przyroda rusza, bo wczoraj zobaczyłam, że ruszył milin, judaszowiec i o dziwo piers szykuje mi niespodziankę i zakwitnie
Milka 11:02, 02 kwi 2012

malgocha1960 napisał(a)
U mnie od rana snieżyca i burza,oczywiście bez wiatru też się nie obejdzie.

Wczoraj w faktach oglądałam wszystkie zawirowania pogodowe i u Zbyszka zobaczyłam tyle śniegu ile nie widziałam u siebie tegorocznej zimy; zresztą parę forumowiczów pokazało jakie mieli fajerwerki!!
viva 11:43, 02 kwi 2012

Irenko, to masz rękę do sadzonkowania skoro marcowe mają już korzonki
Milka 12:04, 02 kwi 2012

sama jestem w szoku pierwszy raz w życiu to robiłam, taka marna ze mnie ogrodniczka! dobrze, że ogród sam rośnie