Irenko, ładne kulki bukszpanowe zrobiłaś, też czeka mnie taka praca, obawiam się czy dobrze to zrobię.
Czy sadzonki robiłaś do gruntu, czy do doniczek? Nie wiem na co się zdecydować. Pierwszy raz bedę ukorzeniała bukszpany.
Wiosna u Ciebie ze dwa tygodnie do przodu w stosunku do mojej.
pracowałam w ogrodzie, ale jakiś spektakularnych efektów nie ma, niby tyle robię, ale wolno się posuwam!! wysadziłam winobluszcze, fiołki, macierzankę i wiciokrzewy; robiłam w różnych miejscach ogrodu i w domu, tak więc jakoś tak niezorganizowana byłam, ale pewnie przesilenie wiosenne
u mnie mąż odpoczywał i nie posadziliśmy rh, zresztą po drodze zmieniła się koncepcja i teraz będzie więcej pracy, bo najpierw trzeba wykopać róże i przesadzić gdzie indziej, a potem na to miejsce Rh i mam za mało torfu
ale chociaż jedno zrobiłam do końca, bo ukorzeniłam dla dziewczyn pełno sadzonek bukszpanu, niestety nie zrobiłam fotki! w maju na spotkaniu u Bogdzi rozdam zainteresowanym
Witaj Viva
nie chcę być nieskromna, ale w końcu uznałam, że nie tak złe te kulki
sadzonki ukorzeniam w donicach, w dobrej ziemi, są wielkie, bo cięłam też swoje duże bukszpany, mniejsze są te pstre; jakoś tak początkiem marca robiłam dla siebie w donicach i wszystkie się przyjęły i nawet zrobiłam im pierwsze cięcie; zrób tak, jak ci łatwiej będzie i ile masz miejsca
tak u nas wiosna szybciej ruszyła odpiszę wszystkim i zaraz wyprawiam się do waszych ogrodów
dziś +5, na przemian słońce i deszcz i wiatr!
ale przyroda rusza, bo wczoraj zobaczyłam, że ruszył milin, judaszowiec i o dziwo piers szykuje mi niespodziankę i zakwitnie
Wczoraj w faktach oglądałam wszystkie zawirowania pogodowe i u Zbyszka zobaczyłam tyle śniegu ile nie widziałam u siebie tegorocznej zimy; zresztą parę forumowiczów pokazało jakie mieli fajerwerki!!
Irenko, to masz rękę do sadzonkowania skoro marcowe mają już korzonki