Niestety tak
Co do temperatury, masz rację; u mnie jest o 2 stopnie zimniej niż we Wrocławiu, dużo odkrytych terenów wokół, no i tereny wodonośne Wrocławia; dziś w miarę pogoda i rano kopałam rabaty, widłami usuwałam chwasty i przesadziłam miskanty, rozplenice i lawendy; chociaż tyle
Ale może skróć sobie dzisiaj czas pracy, chyba u siebie jesteś????
U nas szef tradycyjnie Wielki Piątek daje dodatkowo wolny cześć mu i chwała za to
Łubu dubu, łubu dubu, niech nam żyje Prezes naszego klubu ...
Czasami myślę, że wolałabym u kogoś pracować, miałabym więcej wolnego ale trudno mi znieść czyjeś zwierzchnictwo!
A prezes twój, jakby słyszał te pochwały, to jeszcze z 2 dni wolnego by ci dołożył
Ufff nadgoniłam kompozycje kwiatowe .... Ja mam tylko kilka doniczek, bo mam dosć podlewania codziennie Za to kupiłam dziś hortensje Limelight Bedę sukcesywnie podmieniać ogrodowe na bukietowe i krzewiaste...... tamte mnie denerwują..u mnie za zimno zimą.... mam cały rządek i kwitną te co na dole i końcem lata..... a jedna to nawet nie wiem jak kwitnie....kwitłą jak kupiłam i zaponiałam... Zaczynam wyrzucać takie wynalazki.....
Ania ja to samo robię. Kupiłam w ubiegłeym roku 5 ogrodowych, były piękne. Mimo okrycia wymarzły wszystkie pędy. Tyko liście od ziemi wychodzą, czyli będzie pęlno liści i ani jednego kwiatka....
Z tymi hortensjami, to już u wszystkich tak samo, w końcu wiemy jakie sadzić!! Moje limonki puszczają listki
Irenko, pomogłaś wiośnie i sama dokolorowałaś swój ogród. Będzie pięknie na Wielkanoc. Hortensje zawsze kojarzą się mi z Wielkanocą, u nas w kościele grób Pański udekorowany jest hortensjami. Jest ich mnostwo.
Musiałam, bo ta wiosna jakaś spóźnialska w kościołach i przy kościołach, zawsze widziałam tylko piękne hortensje, ciekawe