Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Ewy :)

Ogród Ewy :)

Eve 14:12, 14 lut 2012

irena_milek napisał(a)
u mnie się nie da; o biznes muszę dbać piszę na forum, ustalam terminy i zamówienia z polskimi i zagranicznymi firmami, gadam przez skypa i.....objadam się snickersami

Ja swojej firmie powiedziałam dzisiaj- luzujemy

Objadasz się snickersami??!!!!

Po cichu Ci powiem, że wsuwam michałki
Milka 14:13, 14 lut 2012

no to cicho sza...żywimy się jak sportowcy - węglowodanami, ponoć szybciej je spalimy
Gabriela 21:04, 14 lut 2012

Co za róże, co za oleandry, agapanty, co za ogród! Że też ja tu nie byłam wcześniej. W jakiej części Polski mieszkasz, że te róże takie dorodne? Wpisuję się do ksiązki stałych bywalców.
AgnieszkaBK 10:51, 16 lut 2012

Ewo, jak to robisz, że Twoje róże są takie zdrowe.....ja ciągle walczę z czarną plamistością
Eve 12:21, 16 lut 2012

Gabriela napisał(a)
Co za róże, co za oleandry, agapanty, co za ogród! Że też ja tu nie byłam wcześniej. W jakiej części Polski mieszkasz, że te róże takie dorodne? Wpisuję się do ksiązki stałych bywalców.

Witaj Gabrysiu

Twój ogród też jest na mojej top liście

Mieszkam w poł zach części naszego pięknego kraju Róże chyba lubią ciężką gliniastą glebę.
Eve 12:57, 16 lut 2012

AgnieszkaBK napisał(a)
Ewo, jak to robisz, że Twoje róże są takie zdrowe.....ja ciągle walczę z czarną plamistością

Aguś zdjęcia robię jak róże są w pełni rozkwitu i ładnie wyglądają

U mnie też jest plamistość, na niektórych większa na niektórych mniejsza. Dopada róże późnym latem, bo ja raczej na grzyby nie pryskam. Wszystko zależy przede wszystkim od pogody, mokre deszczowe lato sprzyja plamistości.
Moja Rosarium Uttersen w zeszłym roku była łysa Poobrywałam liście i wypuściła nowe zdrowe.

Jedno co robię wczesną wiosną, to pryskam wszystko w ogrodzie miedzianem.
AgnieszkaBK 14:51, 16 lut 2012

Eve napisał(a)

Aguś zdjęcia robię jak róże są w pełni rozkwitu i ładnie wyglądają

U mnie też jest plamistość, na niektórych większa na niektórych mniejsza. Dopada róże późnym latem, bo ja raczej na grzyby nie pryskam. Wszystko zależy przede wszystkim od pogody, mokre deszczowe lato sprzyja plamistości.
Moja Rosarium Uttersen w zeszłym roku była łysa Poobrywałam liście i wypuściła nowe zdrowe.

Jedno co robię wczesną wiosną, to pryskam wszystko w ogrodzie miedzianem.

Ja staram się wybierać wszystkie chore listki i palić... ale ciągle to nawraca. Mam malutko, tylko piętnaście krzaczków, ale też mi ich szkoda.
Eve 15:11, 16 lut 2012

Aga, no nic nie poradzisz, możesz pryskać przeciwko grzybom,możesz też zrobić im nalewkę pokrzywową co je wzmocni i mniej będą podatne na choroby grzybowe.

Pewnie, że każdej roślinki szkoda, a 15 krzewów to wcale nie tak mało

Jak będziesz kupowała następne królowe, to kupuj z certyfikatem ADR, wtedy wiadomo, że chorować zdecydowanie mniej będą.
Róże nowoczesne są świetne, są zdrowe, kwiaty pachną i powtarzają kwitnienie, zachowując powab i urodę starych róż

Zaglądnij do tej szkółki:
http://rosacwik-sklep.pl/pl/c/ADR/41

bogumila 15:44, 16 lut 2012

Zachwycam się agapantami,pięknie Ci rosną,wyglądają przepięknie.Dzisiaj kupiłam pierwsze bulwki i czekam z ogromną niecierpliwością czy zakwitną.Pozdrawiam.
Mala_Mi 16:07, 16 lut 2012

Ja już skorzystaąłm z linku i do szkółki zajrzałam Powzdychałam....oj, jakie piekne ....