Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Ewy :)

Ogród Ewy :)

Evchen 15:43, 28 maj 2013

Dzień dobry Ewuniu azalia o pełnych kwiatach i pełna wdzięku zachwyciła mnie Robinia... ciuteńkę zazdroszczę, bo mam odmianę, która nie zaszczyci mnie kwiatami... Umbracośtam .. ale za to ma rosnąć w kulkę ...

Powojniki fioletowa nieodmiennie kojarzą mi się z ogrodem mojego dzieciństwa, gdzie oplatały bramę wejściową do warzywnika Kiedyś myślałam, że są tylko fioletowe, bo wszyscy je mieli naookoło Ja lubię... białe i różowe. Mam kilka faworytek - ale kupię, jeśli stanę z nimi oko w oko bo przez net to ja niet

Eve 14:06, 29 maj 2013

Evchen napisał(a)
Dzień dobry Ewuniu azalia o pełnych kwiatach i pełna wdzięku zachwyciła mnie Robinia... ciuteńkę zazdroszczę, bo mam odmianę, która nie zaszczyci mnie kwiatami... Umbracośtam .. ale za to ma rosnąć w kulkę ...

Powojniki fioletowa nieodmiennie kojarzą mi się z ogrodem mojego dzieciństwa, gdzie oplatały bramę wejściową do warzywnika Kiedyś myślałam, że są tylko fioletowe, bo wszyscy je mieli naookoło Ja lubię... białe i różowe. Mam kilka faworytek - ale kupię, jeśli stanę z nimi oko w oko bo przez net to ja niet

Robinię Umbracośtam też mam Całkiem ładne drzewko się z niej robi Kukluje się a jakże

Co do powojników, to fakt, najlepiej je zobaczyć, bo czasami opis i zdjęcie a rzeczywistość mijają się bardzo. Czasem stajesz przed rośliną patrzysz i iskrzy od pierwszego spojrzenia, ja tak mam i wtedy kupuję ją, nawet jeśli nie jest w mojej kolorystyce

Przez net kupiłam kielichowca, z opisu cudo pachnące, ja tam mało czuję, pachnie ale jak mocno słońcem nagrzany, na pewno nie tak jak opisują, że czuć z daleka. I tak sobie rośnie, nawet ładnie, ale chyba za nim nie przepadam, taki dziwaczek
Evchen 14:20, 29 maj 2013

No widzisz Efki tak mają widocznie wczoraj kupiłam powojnika, który wpadł mi w oko jakieś 3 tygodnie temu.. i teraz znowu wpadł mi w oko, więc nie mogłam być obojętna na jego wdzięki Biały - ale to już nikogo nie dziwi - z borodwymi pręcikami zdechlaczek, bo z marketu.. ale jak mu dam nieco uwielbienia, to może odbije
Eve 14:21, 29 maj 2013

Na pierwszym planie migdałek po cięciu, lub też po przejściach fryzjerka miała jakieś problemy chyba, bo wymaga cięcia ponownego i starannego

I tak teraz się zastanawiam czy jestem fanką migdałka? On jest ładny tylko przez tydzień w roku

A to zagadka, co to za kwiatuszek?

Eve 14:25, 29 maj 2013

Evchen napisał(a)
No widzisz Efki tak mają widocznie wczoraj kupiłam powojnika, który wpadł mi w oko jakieś 3 tygodnie temu.. i teraz znowu wpadł mi w oko, więc nie mogłam być obojętna na jego wdzięki Biały - ale to już nikogo nie dziwi - z borodwymi pręcikami zdechlaczek, bo z marketu.. ale jak mu dam nieco uwielbienia, to może odbije

Daj mu dużo uwielbienia podsyp popiołem z kominka, i korzonki też wycioraj w popiele przed sadzeniem. Moja koleżanka, doświadczona ogrodniczka, z wielkimi sukcesami, mówi, że popiół działa na kwitnienie i antyseptycznie
U mnie ze względu na arktyczną wiosnę od kilku dni, kominek działa codziennie więc popiół mam
Evchen 14:34, 29 maj 2013

My już nie palimy w kominku ale mam nadzieję, że coś tam zostało z popiołu Wieczorem wsadzę, zrobię fotki

Eve 14:58, 29 maj 2013

Evchen napisał(a)
My już nie palimy w kominku ale mam nadzieję, że coś tam zostało z popiołu Wieczorem wsadzę, zrobię fotki

No trzymam za słowo z tymi fotkami A fotki pięknościowe robisz

Evchen 09:41, 31 maj 2013

Ewuś, popiołu niet.. Czym podsypać?
AniaDS 22:17, 04 cze 2013

Ewuniu a ile lat ma ta robinia? Mogłabyś ją pokazać w szerszym ujęciu?
Fotki piękne .
Mala_Mi 21:12, 05 cze 2013

Ewuś, ja poproszę w takim razie do inspiracji Twojego M Mojego bym zawstydziła, to może by zrobił, ale na razie chorobowuje się i nie da rady

Moją taka sama akcję tnę też w kulkę i też pięknie kwitnie... i powtarza...

Kielichowcem się rozczarowałam... przereklamowany..

Migdałek - też się zgadam z Twoim zdaniem