Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje spełnione marzenie Małgocha 1960

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960

Welka 20:37, 14 gru 2012

Witam!
Małgosiu powiedz czy Podstolec ma tylko cebulki/kłącza czy później sprzedaje tez gotowe sadzonki, bo nie wiem czy teraz już zamawiać czy czekać? Już mam całą listę przygotowaną (m.in hosty ) i nie wiem czy zamawiać czy sie wstrzymać.
Pozdrawiam
Bogdzia 21:11, 15 gru 2012

Ja bym powiedziała że szarłaty są bordowe i koniec-wszystkie .Wpatrywanie się w odcienie to moim zdaniem przesada. Rozsiewają sie świetnie jedne i drugie. Pozdrawiam Małgosiu.
eliza3 21:30, 15 gru 2012

Przyszłam z pozdrowieniami i miłego wieczoru życzę
Bogdzia 08:54, 16 gru 2012

A ja miłego dnia zyczę . Dzięki Pszczółce zaczął sie słonecznie i pieknie.
malgocha1960 09:02, 16 gru 2012

Celinko,Aniu,witam was niedzielnie.Miałam cos pochrzanione hasło przez meil,nie mogłam wchodzic.Samodzielne próby na nic sie zdały,wczoraj syn mi zrobił,nie pomyslałam,ze zalogowana jestem przez jego meil.
Dorotko,rącznika miałam pierwszy raz i jestem nim zachwycona.Kilka wysieję wczesniej w domu,a resztę zrobie jak radziła Irenka,po grozbach przymrozków wysieje na docelowe miejsce w ogrodzie.Podobno one szybko nadrobia i będzie taki sam efekt bez kłopotu z przechowaniem do maja doniczek.Szarłat tez mam pierwszy rok i mam nadzieję,ze sie rozsieje,bo nie zbierałam za wiele nasion.
Ewelinko,radziłabym ci teraz zamówić,bo on ma okresloną ilość roslin do sprzedazy i szybko kończy aukcje.Zamawia się teraz,płaci chyba do końca lutego,a wysyłka roslin jest w kwietniu według kolejności wpłat.To sa sadzonki i naprawde warto,bo nie potrzeba lupy,zeby je zobaczyc jak od niektórych.
Elizo,dziekuję,ze mnie odwiedziłas mimo,ze nie jestem częstym tu gościem.Więcej spaceruje po wątkach,oglądam rabaty niz się wpisuje.
Bozenko,fajnie było zobaczyć jedną z nas.Uważam,ze program Mai byłby o wiele ciekawszy jak by nagrywała go własnie w takich ogrodach tworzonych przez nasze ręce,serca,bo ostatnio wiało straszną nudą w nim.
Welka 09:54, 16 gru 2012

Witam i dziękuję za odpowiedź, wieczorkiem zamówię, bo już gdzieś indziej czytałam, że to dobry sprzedawca.
Pozdrawiam
malgocha1960 10:07, 16 gru 2012

Ewelinko,z czystym sumieniem mogę polecic,bo wiosna od niego zamawiałam,wszystko pieknie rosło i kwitło,a przede wszystkim sa sadzonki konkretne,np jednego gatunku host miałam tyle,ze w trzech miejscach sobie posadziłam,niektórych starczyło na dwie sadzonki.No i nie musiałam dzwonic o przesyłke i prosic,zeby własne wpłacone pieniadze otrzymac towar,tylko bez problemu sam przysłał.
jotka 10:47, 16 gru 2012

Witaj Małgoniu, dzięki, że mimo wstrętnej pogody zechciałaś mnie odwiedzić
Właśnie poczytałam opinie u Pszczółki o dzisiejszym programie Mai

Ide jeszcze powędrować po innych ogrodach ... pozdrawiam
EPODLAS 14:12, 16 gru 2012

Małgosiu, witaj w to niedzielne popołudnie, u nas nawet pokazało się słońce, ale plucha i brzydko. Ciekawe jak u mnie na działce, po nowym roku jak będzie fajna pogoda pojedziemy. Wiem Józek mi mówił, że dzwoniłaś, jestem tylko przeziębiona, trochę dłużej pospałam. Pozdrawiam serdecznie.
Mala_Mi 14:19, 16 gru 2012

A ja ma od Twojej informacji, że p. marek już wystawił rośliny...cały czas otwarte okno i sie zastanawiam co kupić.... bo jak kupię to muszę już mój wsiowy ogród przemeblować.. ale czy znajdę czas. mam ochotę na irysy japońskie.. ciekawe jak się sprawują ... bo takich jeszcze u siebie nie mam.