Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miało być inaczej

Miało być inaczej

Bogdzia 21:28, 11 gru 2013

Pozdrówka serdeczne zostawiam.
Viola 13:10, 12 gru 2013

AgnieszkaBK napisał(a)

Violu, ja wszystko kleję zwykłym klejem do drewna typu wikol, to najtańszy sposób. Ja dopiero się uczę więc nie kupuję profesjonalnych produktów, bo trochę więcej kosztują. Farbę na podkład też mam zwykłą Śnieżkę akrylową i lakier akrylowy bezbarwny, też z marketu budowlanego. Jedno co mogę poradzić jeżeli nigdy tego nie próbowałaś, to lepiej jest na początku używać papieru ryżowego, a nie serwetek. Papier ryżowy jest mocniejszy, a serwetki bardzo delikatne i potrafią się rozrywać, a to może zniechęcić

Dzięki Agnieszko za porady, wiele razy obiecywałam sobie wziąć się za decoupage, ale ciągle coś stoi na przeszkodzie - po prostu leń ze mnie. Trzeba pojechać, kupić .... oj w tym roku przez Gwiazdką pewnie znowu nie zdążę, ale może kupię małe styropianowe bombki i cekinami ozdobię. Duże bombki po wczepieniu cekinów szpileczkami są strasznie ciężkie - nie da się ich na choince powiesić.
Bogdzia 21:20, 15 gru 2013

Agnieszko miłego tygodnia zyczę.
AgnieszkaBK 21:23, 15 gru 2013

Bogdzia napisał(a)
Agnieszko miłego tygodnia zyczę.

Bogdziu, Tobie też życzę miłego tygodnia
AgnieszkaBK 21:25, 15 gru 2013

Viola napisał(a)

Dzięki Agnieszko za porady, wiele razy obiecywałam sobie wziąć się za decoupage, ale ciągle coś stoi na przeszkodzie - po prostu leń ze mnie. Trzeba pojechać, kupić .... oj w tym roku przez Gwiazdką pewnie znowu nie zdążę, ale może kupię małe styropianowe bombki i cekinami ozdobię. Duże bombki po wczepieniu cekinów szpileczkami są strasznie ciężkie - nie da się ich na choince powiesić.

Violu, czy zrobiłaś już cekinowe bombeczki?
AgnieszkaBK 21:33, 17 gru 2013

Na forum atmosfera przedświąteczna, więc biegam z wątku na wątek i podziwiam wszystkie cudeńka, a że bardzo lubię takie własnoręcznie zrobione rzeczy, to mam z tego wielką przyjemność Ja też coś tam dłubię, ale niestety ozdoby ogrodowe jeszcze nie wchodzą w grę. Muszę jeszcze poczekać i przy okazji uczyć się od Was Kiedyś mi się przyda Moje ozdoby są w skali mikro. Wyprodukowałam dwie nowe choineczki. Mają trochę ponad 20 cm wysokości

Bogdzia 21:48, 17 gru 2013

Agnieszko Ty masz jednak zdolnosci Malenkie sliczności . Podziwam że masz takie malutkie ozdoby bo to na pewno nie jest prosta sprawa je znależc. Bardzo mi sie podobają. No i sposób pokazania... Aż mam ochotę napisac ,,zrób coś jeszcze bo to takie cudne".
AgnieszkaBK 22:02, 17 gru 2013

Bogdzia napisał(a)
Agnieszko Ty masz jednak zdolnosci Malenkie sliczności . Podziwam że masz takie malutkie ozdoby bo to na pewno nie jest prosta sprawa je znależc. Bardzo mi sie podobają. No i sposób pokazania... Aż mam ochotę napisac ,,zrób coś jeszcze bo to takie cudne".

Bogdziu, miło mi że Ci się podobają Robię jeszcze cztery bombki, ale są nieskończone. Jutro powinny być gotowe
Bogdzia 22:19, 17 gru 2013

Zajrzę jutro.Miłej pracy.
Krys 22:44, 17 gru 2013

Agnieszka ale sliczne choinki masz zdolności