Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miało być inaczej

Miało być inaczej

AgnieszkaBK 21:21, 08 gru 2013

Witam Wszystkich miłych gości. Niestety i u mnie zdarzyła się awaria laptopa Tyle dobrego, że udało się odzyskać dane, a głównie zdjęcia z całego sezonu, które z lenistwa miałam wszystkie na pulpicie. Niestety trwało to trochę czasu.

Violu, Hakuro mi też się podobają. Mam jeszcze inną, taką na pieńku, ale nie znam nazwy. Można ją przycinać, albo dać jej rosnąć swobodnie. To ta szara z tyłu.

Aniu asc, wiem że trzeba sprawdzić czy są wody podskórne, które będą zasilały zbiornik. Będziemy musieli to sprawdzić. Staw chcemy wykopać na polu obok działki i ma pełnić funkcję bardziej techniczną. W planach budowy mamy oczyszczalnię ekologiczną, ale chcemy to zmienić i zamontować biologiczną. Zamiast rozsączków lub studni chłonnej moglibyśmy odprowadzać wodę do stawu. U mnie podłoże jest gliniaste, więc trzebaby było robić nasypy, a to jest spory koszt no i nie wygląda ciekawie, więc może udałoby się z tym stawem

Celinko, masz rację z tym cięciem, wiosną przycinam je bardzo krótko i później trochę mniej, wtedy są ładne. Też Cię pozdrawiam

Bożenko, ja też kupowałam rośliny z wyprzedaży i wszystkie bardzo ładnie się poprzyjmowały, tak jakby chciały się odwdzięczyć Ksawery szkód nie narobił, ale w sobotę do działki nie dało się dojechać. Na drodze zaspy miały po 70 cm. Dopiero rano w niedzielę odśnieżyli.

Małgosiu, Też tak myślę Pozdrawiam Ciebie gorąco

Asiu, miło mi że zaglądasz Biegnę teraz do Waszych ogrodów
Viola 21:38, 08 gru 2013

Agnieszko, dziękuję za zdjęcia wierzb - obie piękne chociaż hakuro bardziej "strojna" z powodu tych różowych przyrostów. Będę na pewno sadzić na wiosnę - u mnie mokro w ogrodzie.

Całe szczęście, że te zdjęcia odzyskałaś - toż to skarb.

Agnieszko, przepraszam za omyłkową zmianę imienia, już poprawiałam. Wybacz.
AgnieszkaBK 22:12, 08 gru 2013

Viola napisał(a)
Agnieszko, dziękuję za zdjęcia wierzb - obie piękne chociaż hakuro bardziej "strojna" z powodu tych różowych przyrostów. Będę na pewno sadzić na wiosnę - u mnie mokro w ogrodzie.

Całe szczęście, że te zdjęcia odzyskałaś - toż to skarb.

Agnieszko, przepraszam za omyłkową zmianę imienia, już poprawiałam. Wybacz.

Violu, nic się nie stało, na ogrodowisku nietrudno się zakręcić
AgnieszkaBK 22:13, 08 gru 2013

U nas znowu sypie śnieg i wieje wiatrzysko
eliza3 22:19, 08 gru 2013

Piszesz, że lubisz hakuro... hmm.
Ja też kiedyś lubiłam, a teraz muszę swoją eksmitować, trochę się zestarzała i nie wygląda już najlepiej. Zastanowię się jeszcze czy nie zrobić nowego krzaczka z gałązek, ale chyba zrezygnuję... chociaż te różowe odrosty kuszą
monteverde 22:27, 08 gru 2013

Agnieszko pooglądałam kilka fotek ładne tujowe kulki i berberysy, no i fajnie miałaś ozdobiona studnię, piszesz, że też byliście zasypani u mnie znowu pada i zawiewa pozdrawiam
AgnieszkaBK 22:28, 08 gru 2013

eliza3 napisał(a)
Piszesz, że lubisz hakuro... hmm.
Ja też kiedyś lubiłam, a teraz muszę swoją eksmitować, trochę się zestarzała i nie wygląda już najlepiej. Zastanowię się jeszcze czy nie zrobić nowego krzaczka z gałązek, ale chyba zrezygnuję... chociaż te różowe odrosty kuszą

Tak, one się szybko strzeją, ale na razie cieszą oczy Jak się zrobią brzydkie to pewnie też dostaną eksmisję
Bogdzia 22:28, 08 gru 2013

Też mam ta szarą wierzbę ale nie na pieńku , rośnie nad jeziorkiem, bardzo ją lubię choc niby taka niepozorna. Pozdrawiam serdecznie.
AgnieszkaBK 22:31, 08 gru 2013

monteverde napisał(a)
Agnieszko pooglądałam kilka fotek ładne tujowe kulki i berberysy, no i fajnie miałaś ozdobiona studnię, piszesz, że też byliście zasypani u mnie znowu pada i zawiewa pozdrawiam

Aniu, miło że zajrzałaś Niestety po dzisiejszym pięknym dniu u mnie też znowu sypie i wieje
Mala_Mi 22:42, 08 gru 2013

No to dobrze że fotki odzyskane, bo z pulpitu i "moich dokumentów" najtrudniej odzyskać.. wiec ja nic nie zapisuje w tych dwóch folderach
Hakuro wyeksmitowałam, z wiekiem zrobiła sie brzydka, ale u sąsiadki cięta regularnie 2 razy do roku jest ładna.. i się nie starzeje.... wniosek nasuwa sie sam