Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miało być inaczej

Miało być inaczej

AgnieszkaBK 17:08, 15 lut 2012

irena_milek napisał(a)
Agnieszko, śliczną lilię wysłałaś Hani. Ona taka w zbliżeniu, czy faktycznie takie dorodne?

Tak ta była taka dorodna... zapach czuć było z daleka..... mam nadzieję,że się utrzyma, bo tam gdzie jest posadzona widziałam kopce kreta albo myszy..
Bogdzia 17:12, 15 lut 2012

Niestety one dosc łatwo przemarzają o czym sie kilka razy przekonałam.Powinno sie je wykopywac lub okrywac.
AgnieszkaBK 17:18, 15 lut 2012

Bogdzia napisał(a)
Niestety one dosc łatwo przemarzają o czym sie kilka razy przekonałam.Powinno sie je wykopywac lub okrywac.

Przez dwa lata się utrzymywała.... ale wiem, że tak trzeba zrobić..... tylko nie mam gdzie przechowywać cebul
Milka 17:34, 15 lut 2012

AgnieszkaBK napisał(a)

Agnieszko, śliczną lilię wysłałaś Hani. Ona taka w zbliżeniu, czy faktycznie takie dorodne?

Tak ta była taka dorodna... zapach czuć było z daleka..... mam nadzieję,że się utrzyma, bo tam gdzie jest posadzona widziałam kopce kreta albo myszy..

poczytałam co piszecie i myślę, że kret chyba groźniejszy niż mróz; moje wywalają do góry nogami wszystko, cebule i kwiat
AgnieszkaBK 17:39, 15 lut 2012

Tak Irenko, krety....nornice i jeszcze do tego pędraki .....potrafią zniszczyć wszystko
Milka 17:42, 15 lut 2012

przyjdzie ciepło, radość z ogrodu...a tu kopce, tak z 20; zrobię fotki, to zobaczycie; spróbowałam wszystkiego; działa 1 sposób, nie napiszę publicznie; wyczytałam o 2, tabletki na mole do dziur, spróbuję, co mi tam
AgnieszkaBK 00:04, 16 lut 2012

Dobranoc wszystkim..... niech Wam się przyśni wiosna......

malgocha1960 07:41, 16 lut 2012

Agnieszko,te tresowane bociany ustawione w równym szeregu to twoje?

Właśnie przez te wszystkie psuje roślin człowiek boi się kupować odmianowe,bo szkoda.U mnie doszła teraz Tosia,moja przybłęda,którą będę musiała nauczyć którędy ma chodzić po ogrodzie.
AgnieszkaBK 08:34, 16 lut 2012

Irenko, nasi podziemni goście potrafią nam dokuczyć i niejednokrotnie doprowadzili mnie do rozpaczy.... ale mimo tego,że z nimi walczę to mam mieszane uczucia... oni po prostu chcą żyć.
Ja tez próbuję wszystkich możliwych środków.... ale to jest tylko chwilowe.....kulki na mole też próbowałam, ale u mnie się nie sprawdziły

Małgosiu, bociany nie całkiem moje, ale zdjęcie robione z mojej działki. U mnie też jest bardzo dużo ptaków, ale przydałby się lepszy aparat , bo tym co mam nie zrobię dobrego zdjęcia, za mały zoom. Jest u mnie bardzo dużo srok i drapieżnych. Jeden siedzi stale na takich wysokich drzewach i obserwuje okolice, ale nie da się zbytnio zbliżyć do siebie.
Malgosiu, czy gdzieś pokazywałaś Tosię... bo trochę się gubię
malgocha1960 08:42, 16 lut 2012

Nie wiem czy nie pokazywałam w zwierzakach domowych.Mam dwie sunie,jedna od szczeniaka,ma 4 latka,a w pazdzierniku M przywiózł mi z pracy przybłędę z pracy,głodną wychudzoną,porzuconą.