Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie tu pięknie ...

Kiedyś będzie tu pięknie ...

anula_wn 12:48, 17 maj 2012

AniaDS napisał(a)
Oby i tej pani z władzą kiedyś się podobna sytuacja przytrafiła.. Będzie wiedzieć, jak to jest .

otóż to !
anula_wn 12:49, 17 maj 2012

co do starszego pana to nie ma tego złego.... pan pewnie szczęśliwy ! dla niego to kosmos taki samolot! i jakie to smutne, że leciał sam super , że byłaś obok młoda damo
Madzenka 12:50, 17 maj 2012

GabiK napisał(a)
Współczuję. Mój M. był na liście pasażerów, był na lotnisku o czasie, bagaż zdał, bagaż był w samolocie, ale Pani na lotnisku go nie wpuściła, bo spóźnił się na odprawę o 2 minuty. Było jeszcze przed godziną odlotu, ale zamknęli już bramkę. I nie wołali spóźnialskich. A zawsze proszą powolnych pasażerów o pośpiech. Woleli opóźnić samolot o prawie godzinę, wypakować wszystkie bagaże, wyjąć jego i pakować z powrotem, niż dowieźć go do samolotu. 100 Euro za przebukowanie na następny dzień, 80 Euro za hotel i 30 za taksówkę. A następnego dnia samolot czekał 15 minut na spóźnialskich i dowieźli ich do samolotu.
Jakaś sfrustrowana się trafiła na bramce akurat. Reklamacja nic nie przyniosła - na bilecie masz zobowiązanie do stawienia się na odprawę.

My też śpimy po 5-6 godzin. Jak by to miło było być wyspanym po 4 godzinach jak Napoleon czy Einstein.

Nie zdradzę komu to się przydażyło bo ta osoba się na mnie śmiertelnie obrazi. Ale w czasie firmowego wyjazdu (mocno męskiego) jeden z pasażerów zamiast do Mediolanu wsiadł do samolotu do Zurychu.... I by się nie zorientował, tylko się zdziwił że miał lecieć klasą ekonomiczną a cały samolot jak Bussinesclas wyglądał.... Poszukał za kolejnymi kotarkami kolegów, nikogo nie ma ????? Co się stało, przecież nadmiaru alkoholu nie było i tylko się mocno wystraszył jak wpadli ochroniaże i niemal siłą go wyciągnęli z tego lotu.... koledzy go szukali i na sygnale przez płytę lotniska do prawidłowego samolotu został przeeskortowany

A jakby było mało w dniu powrotu do domu zorientował się, że zgubił bilet powrotny, a to była niedziela we Włoszech....
Madzenka 12:51, 17 maj 2012

anula_wn napisał(a)
co do starszego pana to nie ma tego złego.... pan pewnie szczęśliwy ! dla niego to kosmos taki samolot! i jakie to smutne, że leciał sam super , że byłaś obok młoda damo

Właśnie mi się go bardzo żal zrobiło, że obok nie było córki/syna którzy by mu pomogli. Nie był taki bezradny i nawet jak do duty free poszłam to cały czas mnie wzrokiem pilnował bo może bal się że do Zurychu poleci
Madzenka 12:53, 17 maj 2012

anula_wn napisał(a)

Oby i tej pani z władzą kiedyś się podobna sytuacja przytrafiła.. Będzie wiedzieć, jak to jest .

otóż to !

Nie nie! nie życz drugiemu co tobie nie miłe tak mawia moja mama. Może kiedyś na nią zdenerwowany pasażer, który się spóźnił na lot na nią nakrzyczał???
Madzenka 12:55, 17 maj 2012

Sebek napisał(a)
No przygody mieliście niesamowite....

Ja miewam z powodu roztargnienia często przygody ale widzę, że Iza chyba też
Madzenka 12:56, 17 maj 2012

Martek napisał(a)

Jak Konstancja będzie takie "krótkie"posty pisać to i limitu nie starczy ))))Ale fajnie się czyta niech pisze

to była kwintesencja z 200 stron ... ja mam 300 stron karniaka

Nie tłumacz się tylko pisz ))))))

Ni właśnie gdzie IZA? pisz !
ocia79 12:59, 17 maj 2012

Marzena2007 napisał(a)

Nie zdradzę komu to się przydażyło bo ta osoba się na mnie śmiertelnie obrazi. Ale w czasie firmowego wyjazdu (mocno męskiego) jeden z pasażerów zamiast do Mediolanu wsiadł do samolotu do Zurychu.... I by się nie zorientował, tylko się zdziwił że miał lecieć klasą ekonomiczną a cały samolot jak Bussinesclas wyglądał.... Poszukał za kolejnymi kotarkami kolegów, nikogo nie ma ????? Co się stało, przecież nadmiaru alkoholu nie było i tylko się mocno wystraszył jak wpadli ochroniaże i niemal siłą go wyciągnęli z tego lotu.... koledzy go szukali i na sygnale przez płytę lotniska do prawidłowego samolotu został przeeskortowany

A jakby było mało w dniu powrotu do domu zorientował się, że zgubił bilet powrotny, a to była niedziela we Włoszech....

hehe dobre
anula_wn 13:00, 17 maj 2012

co do kolegi to dziwne, przecież sprawdzają bilety !?
ale każdemu może się przytrafic

wiesz jak to jest, jak ktoś okaże życzliwośc, to się go człek trzyma ręcami i nogami! bo to co najmniej niecodzienna sytuacja

GabiK 13:01, 17 maj 2012

Anula, samolot LOT-u ale obsługa hiszpańska, w Barcelonie. Dlatego tyle kosztowała ta przyjemność zostania na dodatkową noc. Na szczęście wyjazd służbowy, firma zwróciła za hotel, ale za nowy bilet już nie.
Myślę, że chcieli przykryć swoją obsuwę i zachowali się agresywnie.
Koledzy z tej samej konferencji siedzieli w samolocie i ze zdziwieniem obserwowali, jak stewardesa odliczyła pasażerów, powiedziała, że wszyscy są i można lecieć. Rzucili się protestować, że 2 brakuje, ale są na lotnisku, na pewno chcą lecieć, żeby ich wzywać i wywołali lekką panikę. Akurat wtedy J. z koleżanką pojawili się u bramki i pani im powiedziała, że samolot odleciał. Oni na to, że jak to odleciał, skoro jeszcze jest 15 minut do godziny odlotu (bramki zamykają na 20 minut przed odlotem) i co w takim razie z bagażami, które były w samolocie (bo na lotnisku byli i zdali bagaże dwie godziny przed odlotem). Wtedy Pani przy bramce spanikowała, gdzieś zadzwoniła, okazało się, że samolot stoi i to im przed nosem. Ale jest już po odprawie i nie mogą wejść na pokład.
Linie lotnicze/obsługa lotniska woleli wywalić wszystkie bagaże, wypuścić ludzi na płytę z powrotem, każdy wskazywał swój bagaż, który ładowali z powrotem i mógł iść do samolotu, aż po prawie godzinie zostały tylko ich bagaże i mogły wrócić na lotnisko. A oni na to patrzyli przez szybę prawie ze łzami w oczach, bo spóźnili się na samolot i podobno odleciał bez nich.
Nie wzywali ich przez megafony, bo panience z obsługi coś się pochrzaniło i wg niej na pokładzie był komplet.