Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie tu pięknie ...

Kiedyś będzie tu pięknie ...

Sebek 13:02, 17 maj 2012

anula_wn napisał(a)
co do kolegi to dziwne, przecież sprawdzają bilety !?
ale każdemu może się przytrafic

wiesz jak to jest, jak ktoś okaże życzliwośc, to się go człek trzyma ręcami i nogami! bo to co najmniej niecodzienna sytuacja

No i potem jakie fajne wspomnienia
Madzenka 13:30, 17 maj 2012

GabiK napisał(a)
Anula, samolot LOT-u ale obsługa hiszpańska, w Barcelonie. Dlatego tyle kosztowała ta przyjemność zostania na dodatkową noc. Na szczęście wyjazd służbowy, firma zwróciła za hotel, ale za nowy bilet już nie.
Myślę, że chcieli przykryć swoją obsuwę i zachowali się agresywnie.
Koledzy z tej samej konferencji siedzieli w samolocie i ze zdziwieniem obserwowali, jak stewardesa odliczyła pasażerów, powiedziała, że wszyscy są i można lecieć. Rzucili się protestować, że 2 brakuje, ale są na lotnisku, na pewno chcą lecieć, żeby ich wzywać i wywołali lekką panikę. Akurat wtedy J. z koleżanką pojawili się u bramki i pani im powiedziała, że samolot odleciał. Oni na to, że jak to odleciał, skoro jeszcze jest 15 minut do godziny odlotu (bramki zamykają na 20 minut przed odlotem) i co w takim razie z bagażami, które były w samolocie (bo na lotnisku byli i zdali bagaże dwie godziny przed odlotem). Wtedy Pani przy bramce spanikowała, gdzieś zadzwoniła, okazało się, że samolot stoi i to im przed nosem. Ale jest już po odprawie i nie mogą wejść na pokład.
Linie lotnicze/obsługa lotniska woleli wywalić wszystkie bagaże, wypuścić ludzi na płytę z powrotem, każdy wskazywał swój bagaż, który ładowali z powrotem i mógł iść do samolotu, aż po prawie godzinie zostały tylko ich bagaże i mogły wrócić na lotnisko. A oni na to patrzyli przez szybę prawie ze łzami w oczach, bo spóźnili się na samolot i podobno odleciał bez nich.
Nie wzywali ich przez megafony, bo panience z obsługi coś się pochrzaniło i wg niej na pokładzie był komplet.

no to współczuję ... Mam nadzieję, że nieszczęśnika dzisiaj poznam
Madzenka 13:32, 17 maj 2012

anula_wn napisał(a)

wiesz jak to jest, jak ktoś okaże życzliwośc, to się go człek trzyma ręcami i nogami! bo to co najmniej niecodzienna sytuacja

Aia masz rację, życzliwość nas zaskakuje
Ale nie na ogrodowisku bo tu to codzienność
Madzenka 13:34, 17 maj 2012

anula_wn napisał(a)

Były podstawione dwa autobusy jednocześnie.
Kolega do tej pory nie wie jak to było możliwe, nie przyznaje się ale chyba była pomroczności jasna, tylko nie wiem czy jego czy obsługi samolotu
Madzenka 13:35, 17 maj 2012

Sebek napisał(a)

No i potem jakie fajne wspomnienia

Sebku po czasie tak ale chyba z perspektywy lat się na to tak patrzy a nie w momencie zdarzenia
GabiK 13:41, 17 maj 2012

Mojemu do śmiechu nie było.
Strasznie się wkurzyłam. Obiad na stole, telefon dzwoni, myślałam, że informuje o szczęśliwym lądowaniu, a tu informacja, że jest na lotnisku, ale w Barcelonie.
Drugi raz z tą samą koleżanką spóźnił się na samolot. Dwa lata wcześniej wysiedli z pociągu na lotnisko zrobić zdjęcia jezioru Como i następnym już nie zdążyli. Samolot odlatywał 2 godziny wcześniej niż myśleli. A następny do Warszawy był za 4 dni. Lecieli jakoś strasznie w kółko, przez Londyn, do Katowic i z Katowic pociągiem. W Warszawie mieli tylko 14 godzin opóźnienia.

Przy trzecim wspólnym wyjeździe wracali innymi samolotami, tak na wszelki wypadek.
Milka 13:45, 17 maj 2012

Ależ pędzisz ale poczytałam o ciekawych przygodach
my ludzie to jednak potrafimy wiele

miło się was oglądało na spotkaniu u Madzi
justi 13:50, 17 maj 2012

Czytając to, powiem malutką historię, której byłam świadkiem, a raczej słyszałam stojąc w kolejce do wyjścia na płytę lotniska. Pewna pani pierwszy raz leciała samolotem i stanęła sobie nie w tej kolejce. Powinna w mojej a stanęła obok. Zamiast w samolocie do Oslo znalazła się w samolocie do Sztokholmu. Wina ewidentnie po stronie pracowników lotniska. Na karcie pokładowej jest wszystko czarno na białym nr lotu itp. Wpuścili ją do samolotu, usadowiła się wygodnie w fotelu, ale dla sprawdzenia swojej sytuacji pyta sąsiada czy to samolot do Oslo?
I zdziwiona szybko poleciała do stewardesy. Dobrze, że nie odleciała. Bo bez bagażu, znalazła by się nie w tym kraju co trzeba. A jak by się zdziwiła gdyby na lotnisku nikt jej nie odebrał. Może nawet nie miała pieniędzy i nie znała języka. Załoga przeprosiła i szybciutko odprowadzono panią tam gdzie trzeba, na szczęście zdązyła.
noemi 13:51, 17 maj 2012

Ojej ale historie przerażające ...
... bardzo jesteś miła, że się Panem Starszym zajęłaś brawoooo

p.s. Marzenka będziesz dzisiaj u Danusi ? jak Ci się uda , to pozdrów ją od nas i pozostałe dziewczyny z okolic Wawy
Konstancja30 14:50, 17 maj 2012

Marzena przyznaj się to było takie subtelne przekomarzanie się z czasem ... zaczniemy od przejścia do wczoraj a potem myk o jakiś zakręcik czasu ... ... a potem to już tak "wteiwewte" i czasik mamy ... na roślinki ... na forumkowanie i na co dusza zapragnie ... trudno będzie ale próbować trzeba ... nigdy nie wiadomo co i kiedy się uda ... ja też sobie powiedziałam, że idę spać o 23 (niech choć trochę realniej będzie ) ...

za to za tym wątkiem nie uda mi się nadążyć ... dziwić się, że trzy setki od stycznia jak ja opuściłam forum ok 1 w nocy ... wracam ok 13 a tu natrzepane 3 strony ... a jak nie przeczytać jak takie rzeczy się piszą ... jak ???

katastrofy sytuacyjne na lądzie i w przestworzach połknęłam od dechy do dechy ... na rozładowanie i opóźnienie lotu dla przykładu gdy pasażer patrzy na to z nosem na szybie nerw sam wychodzi na wierzch ... no cóż wszędzie jest jakiś człowiek ... a jak ten pasażer w dodatku ma "cosmodrakę w przeszłości to zaczyna być hardcorowo ... Gabi przy okazji też bym patrzyła na jezioro - zaintrygowana zerknęłam i zobaczcie ... http://italia-od-kuchni.blogspot.com/2010/05/jezioro-como-i-ogrod-botaniczny-w.html ... można się spóźnić ... ja uniewinniłabym ... serio ...

jak ogórkowej zaraz nie wstawię to mnie nikt i nic nie uniewinni ...

edit: i chciałabym zaznaczyć, że pozostajemy w temacie bo po nitce do kłębka ... gdyby Marzenka nie dokonała rezerwacji roku być może nie było by dziś lawiny historii o podróżowaniu inaczej ... być może Gabi nie wspomniałaby o jeziorze ... i być może nie wygooglałabym http://www.downhilltravel.no/gallery/d/313685-1/1780401-Villa_Carlottas_slightly_formal_entrance-Tremezzo.jpg ... bukszpan górą