Sebek cała zima na myślenie - graby czy czerwone buki do "krzyżowania" ???
oooo będę miała co oglądać a jaką formę będziesz prowadzic? na płasko? płasko rozgalęzione? czy może kwadrat? trudny wybór między grabami a bukami.Sebek fajny link mi podrzucił do Danusi artykułu - pewnie czytałaś, gdzie jest fajnie opisane, który gatunek wybierać w zależności od podłoża, narażenia na wiatry itd.
Sebek cała zima na myślenie - graby czy czerwone buki do "krzyżowania" ???
oooo będę miała co oglądać a jaką formę będziesz prowadzic? na płasko? płasko rozgalęzione? czy może kwadrat? trudny wybór między grabami a bukami.Sebek fajny link mi podrzucił do Danusi artykułu - pewnie czytałaś, gdzie jest fajnie opisane, który gatunek wybierać w zależności od podłoża, narażenia na wiatry itd.
Kasiu jeszcze nie wiem
Na razie na tyłach domu będe formować stożki i myślę czy by fajnie nie wyglądały takie warjacje w podjeździe?
Mam na szczęście chwilkę na przemyślenia
faktycznie, z decyzją nie można się spieszyć w tym przypadku, to bardzo wyeksponowane miejsce i musi byc ekstra! i tak zapewne będzie, nie mam cienia wątpliwości
Choróbsko zmogło mnie bardziej niż przewidywałam i przez parę dni nie pędziłam ze stronami jak wcześniej niestety ale już nadrabiam
I tylko szlag mnie trafia, ze trafiłam tu pod koniec września a teraz to już połowa października i nie zdążę za dużo poprzesadzać...bo pomysłów dzięki Tobie i reszcie Ogrodomaniaków mam mnóstwo
ps. "potwora" miesiąc temu też posadzilam do gruntu i widzę, że trza go będzie wykopac bo:
a) nie zimuje w gruncie
b) duży jeszcze nie urósł ale kto go tam wie...
Lubię zajrzeć sobie do Ciebie , zawsze humor mi się poprawia. Miałam dziś nawet dobry , ale jakoś zjechał w dół. O "potworku " poczytałam
ps. fajne fotki
Ależ tu dziś mix wiadomości: potwór, bambusy, graby, przędziorki, prostowanie "smutnych" brzózek (to nazwa mojego młodszego S. sprzed trzech lat), buki, nawet córka na sprzedaż była przez chwilę... Pozdrawiam.