Madżenka! Nacieszyłam oczy pięknymi zdjęciami. Madżenie ogrodnika ma się bardzo dobrze i wciąż pięknieje (czy to możliwe?).
Pani Prezes, melduję wykonanie zadania! Cebule posadzone. Wszystkie!
Marzenko poogladałam zdjęcia przed i po i jestem w szoku jak to wszytko wybujało.
Drugi raz byłam w szoku jak przeczytałam w wątku o drzewach ile ich u Ciebie rośnie...a ja się zastanawiam czy tych marnych parę sztuk które zaplanowałam to nie będzie za dużo
No i jeszcze natknęłam się dzisiaj w jakimś wątku na informację że masz graby i nawet odnalazłam fotkę. Powiedz mi czy sama je formowałaś czy w takim stanie były kupione? kupowałaś je w necie tam gdzie brzozy czy w jakiejś lokalnej szkółce?
Brzozy sporo już podrosły i białą korę już widać mam nadzieje że moje patyczaki niedługo tez przejdą podobną metamorfozę
Oj sadź cebule, odpoczniesz w ogrodzie bo widzę po ilości obowiązków, żeś zmęczona. Ja ostatnio przed 18 też pracy nie mogę skończyć. Ale doładowały mi się akumulatorki w hiszpańskim słońcu i już się tego słonecznego weekendu doczekać nie mogę
Marzenko poogladałam zdjęcia przed i po i jestem w szoku jak to wszytko wybujało.
Drugi raz byłam w szoku jak przeczytałam w wątku o drzewach ile ich u Ciebie rośnie...a ja się zastanawiam czy tych marnych parę sztuk które zaplanowałam to nie będzie za dużo
No i jeszcze natknęłam się dzisiaj w jakimś wątku na informację że masz graby i nawet odnalazłam fotkę. Powiedz mi czy sama je formowałaś czy w takim stanie były kupione? kupowałaś je w necie tam gdzie brzozy czy w jakiejś lokalnej szkółce?
Brzozy sporo już podrosły i białą korę już widać mam nadzieje że moje patyczaki niedługo tez przejdą podobną metamorfozę
pozdrawiam
Monitko graby kupowała moja Pani architekt i to jedyne nasadzenie firmy zewnętrznej nie możemy teraz tej firmy odnaleźć, ogłaszali się na allegro.
Mialy wysokość powyżej 1 m i zostały ompołowę po posadzeniu w maju 2010 roku przycięte. Teraz sama je formuję, trzykrotnie w sezonie.
Ja mam sporo drzewek ale jeszcze małych i dlatego nie widać efektu. Muszę poczekać kilka lat, bo byliny baaaardzo szybko rosną ale drzewa poza brzozami aż tak nie. Graby dopiero w drugim roku od posadzenia zaczynają szybko rosnąć a w trzecim to już galopują, wprawdzie pewnie dlatego, że je wiosną nawożę.
Musiałam posadzić sporo drzew bo dom w szczerym poluposadziliśmy a na dodatek strasznie u nas wieje.
Za kilka lat pewnie bedę jeśli nie karczować to chodzić z piłą...