Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród na piasku

Kolorowy ogród na piasku

popcorn 11:02, 18 sie 2014

Viva, pięknie! A graby to jaka odmiana? Fastigiata?
pozdrawiam!!
mira 11:06, 18 sie 2014

właśnie szukałam w necie sadźca i doczytałam że polecają do nasadzeń nad wodę więc Twoja decyzja wydaje się słuszna i pewnie nie chodzi o wilgoć tylko o kompozycję
a seledynowa róża ciekawa ciekawe czy do limek by pasowała

pozdrawiam
Mala_Mi 22:58, 18 sie 2014

Falstaff koleżance sie bardzo spodobał.. musiałam pomóc jej wybrać róże.... a ja do róż to noga kompletna... ale wiedziałam że trzeba brać co fachowcy mają ..
Teraz na spokojnie jeszcze raz obejrzałam ostanie fotki... masz tak wspaniałe kompozycje, że ja sie nie mogę patrzeć.. bo mam ochotę zaorać wszytko co mam i sadzić jeszcze raz. Nie misz-masz kolorowy, tylko piękne kompozycje.. dla mnie bomba

U mnie większość czasu też kręcili sprawy techniczne.. program niestety opiera się na tym, że maja tu być rzeczy w stylu poradnik ogrodnika. I tego nie przeskoczymy.. taka formuła programu. W niektórych ogrodach trudno od właścicieli coś wydębić technicznego (bo sami nie zajmują sie ogrodem) i wtedy występuje jaki projektant czy jak ostatnio pani od pajaków. MY grzebiemy w ogrodzie sami wiec u nas można dużo ciekawych rzeczy technicznych nakręcić.. nie pisałam co kręcili z technicznych spraw, bo to będzie w TV. I co ciekawego może być w opisywaniu na forum jak prostować drzewo, czy dosiewać trawę??? Wybrali sobie do nagrania rabatę z samosiewek przy ognisku.. ok.. też fajna Ja tam nie przeżywam...co będzie to będzie... zawsze gadam głupio... to nic sie nie zmieni
Masz pięknie skomponowany ogród, a czy w nim mniej czy więcej róz... myślę że to nie ma znaczenia.. kamera przeleci po rabatach i pokaże produkt lokowany A u mnie jeszcze pokażą kolegę co produkuje stal na szklarnie... wpuściłam go do szklarni i niech sie produkuje... jak pokażą moje ogórki to sie załamię.. mieli zakaz Takiej beznadziei to nigdy nie miałam...
Pszczelarnia 13:15, 19 sie 2014

Vivo, jak Twój Henri Matin? Zasadzać się na niego?
EPODLAS 20:23, 19 sie 2014

Bardzo lubię oglądać fotki twoich róż. Pięknie je pokazujesz. Może dlatego, że je kochasz?
Gabriela 20:43, 19 sie 2014

viva napisał(a)
Dziękuję Wszystkim za miłe słowa, gratulacje i wszelkie ochy. Sama czekam na emisję z niepokojem
Teraz malutki, odkładany wyjazd

Zostawiam mój wiosenny nabytek kupiony pod hasłem "róża seledynowa"
Zdjęcie nieprzekłamane, rabatowa, kwiatki małe.
Czy ktoś ma pomysł na nazwę?

-

Gdybyś nie napisała że to róża rabatowa, pomyślałabym o Elfie.
Ale skoro jest niska, to może Lovely Green, róża Meillanda.

https://www.google.pl/search?q=Lovely+Green&es_sm=122&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=FZrzU5r4AcuLOdPsgOAB&ved=0CCAQsAQ&biw=1242&bih=585&dpr=1.1

Z wielką przyjemnością oglądałam ostatnie zdjęcia, zwłaszcza piękne liliowości i zdrowe róże. Pozdrawiam.
iwonaal 22:04, 19 sie 2014

Ale piękna, kojarzy mi się z lata 20-te, lata 30- te.
viva 10:05, 22 sie 2014

Jestem teraz na chwilkę, może wieczorem dam radę dłużej.

Ewo,
Henri Martin mam dopiero drugi sezon. Przedni a także zimę spędziła w doniczce, wysadziłam wiosną. Kwitła bardzo obficie jak na takie traktowanie. Teraz wypuściła pędy na 2 m długie więc zapowiada się chyba na większą różę niż w opisach 180. Jako jedna z niewielu historycznych u mnie liście ma zdrowe. Tyle mojej wiedzy na jej temat

Gabrysiu,
dzięki za link, to ona
Urodę jej będzie można podziwiać dopiero w przyszłym roku, bo jeszcze siedzi w doniczce.

Karolinko,
tak to graby Fastigiata, zakorzeniły się już dobrze i pędzą jak szalone

Tess 10:17, 22 sie 2014

Vivo, dawno nie zaglądałam, a tu takie wspaniałe wieści! Strasznie się cieszę, że Maja pokaże Twój ogród.
Taras cudnie klimatyczny, a okno-złudka bajeczne.
Łódką mnie zaskoczyłaś, przegapiłam jakoś że masz taką dużą wodę w ogrodzie.
Super!
Rabaty przepiękne. Bylinówka w obwódce to świetny pomysł, wart kopiowania.
viva 23:35, 22 sie 2014

monteverde napisał(a)

wszędzie występuję pod nazwą seledynowa, więc nadajemy jej nazwę Viva Helena takiej jeszcze nie ma

Aniu, nic z tego, róża tak jak podaje Gabrysia to Lovely Green
Poczytałam, pooglądałam i zgadza się.

Pszczelarnia napisał(a)
Jest podobna Rosa semiplena helenae. Niech będzie Viva.

To by dopiero było zamieszanie i bezprawie

Tusiala napisał(a)
Cudownie!!! Już nie mogę się doczekać tak, jak większość osób.
Dedykacja Maji w Jej książce - bezcenna

Marto, spotkanie z Mają bardzo miłe i cały dzień miło minął ale to nie był czas świetności mojego ogrodu. Oby nie było rozczarowania

popcarol napisał(a)
jaka śliczna ta róża
pozdrawiam!!

Seledynowa różyczka milutka. Mam nadzieję, że w następnych latach będzie się dobrze spisywała

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Vivo, poznałyśmy się u Małej Mi Bogdzia, którą uwielbiam, cały czas mówiła o Twoim ogrodzie którym była zauroczona Potem Alinka przyjechała i znowu były słowa zachwytu Postanowiłam przeczytać Twój wątek Długo to trwało ale się udało Kochana to co zobaczyłam odebrało mi mowę, powaliło na kolana, rozłożyło na łopatki itd.,itd..Wszystko co słyszałam o Twoim ogrodzie to szczera prawda. Róże oszałamiające a połączenia to mistrzostwo świata. Mogłabym tak pisać do rana Pozdrawiam z podziwem pogrążona w zachwycie

Małgosiu, oczywiście, że pamiętam Cię ze spotkania u Ani. Żałuję, że tak mało było czasu aby z każdym porozmawiać.

Ależ Cię podziwiam, że miałaś tyle siły i cierpliwości aby przeczytać cały wątek (mam nadzieję, że tylko "po łepkach" )
Dziękuję za wszystkie pochwały . Miło się czyta takie słowa a chwilach trudnych dla ogrodnika są wielce krzepiące
Duże pochwały należą się też przyrodzie, że jest taka piękna i urozmaicona

jambosana napisał(a)

Ja już od dawna podglądam ten ogród, jest jednym z moich ulubionych... I chyba mam nawet roślinkę z tego ogrodu. Vivo, czy dawałaś agastache Basi Krajewskiej w ubiegłym roku, jeśli tak, to i ja się na jedną z nich "załapałam". Jak się ją rozmnaża? Wysiew, podział?

Beato, witaj w moim ogrodzie
Basi wysyłałam nasionka niebieskiego i białego agastache. Jeśli otrzymałaś od niej sadzonkę to być może z moich nasionek
Rozmnażać je można chyba tylko z nasion ( może z sadzonek zielnych, nie próbowałam). Jeśli zostawisz je nie ścięte same się rozsieją.